خبرگزاری کار ایران

مدیرکل بندر خرمشهر مطرح کرد:

عراق تمایلی برای خروج مغروقه‌های جنگی از اروند ندارد/ ۲۰ فروند مغروقه باقی‌ مانده‌ است

 عراق تمایلی برای خروج مغروقه‌های جنگی از اروند ندارد/ ۲۰ فروند مغروقه باقی‌ مانده‌ است
کد خبر : ۹۷۲۸۲۲

مدیرکل بندر خرمشهر اظهار داشت: بعد از اتمام جنگ ۱۸۰ فروند مغروقه خارج شده که ۱۲۵ فروند آن در کارون و ۵۵ فروند در اروند بوده است. در حال حاضر ۲۰ فروند از شناورهای مغروقه باقی مانده که ۱۱ فروند آن در آب‌های ایران و ۹ فروند در آب‌های عراق است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، نوراله اسعدی در نشست خبری و در حاشیه بازدید خبرنگاران از بندر خرمشهر با بیان اینکه ظرفیت اسمی بندر خرمشهر قبل از انقلاب ۱۰ میلیون تن بود و ۶۰ درصد فعالیت‌های بندری، تخلیه و بارگیری در این بندر انجام می‌شد، اظهار داشت: ظرفیت عملکرد این بندر قبل از انقلاب به ۵ میلیون تن می‌رسید.

وی با بیان اینکه از نظر عملکرد در این بندر امروز هنوز به ۴ میلیون تن نرسیده‌ایم، گفت: عملکرد این بندر سال گذشته ۳ میلیون تن بوده که نسبت به سال ۹۷ رشد ۳۰ درصدی داشته است.

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه سال گذشته ۲۳۰ میلیارد پروژه در این بندر به اجرا رسید، ادامه داد: یکی از پروژه‌ها احداث سازد کانتینری به وسعت ۱۵ هکتار است که به ظرفیت بندر خرمشهر ۳۰۰ هزار تی ایی یو اضافه کرد و در حال حاضر ظرفیت این بندر به ۴۰۰ هزار تی ایی یو رسیده است.

اسعدی با بیان اینکه در زمینه واردات کانتینر با مشکل تحریم و کرونا مواجه شده‌ایم، افزود: البته امسال بخش تخلیه و بارگیری کانتینر رشد ۱۷ درصدی نسبت به ۶ ماه سال گذشته داشته است.

 وی اظهار داشت: امسال شاهد رشد  ۴۱درصدی در تناژ بودیم و در ۶ ماه اول سال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن تخلیه و بارگیری در بندر خرمشهر انجام شد.

مدیرکل بندر خرمشهر با بیان اینکه در بخش پذیرش شناورهای بالای هزار تن رشد ۲۴درصدی داشته‌‌ایم، گفت: تا به امروز ۳۲۹ فروند کشتی بالای هزار تن داشته‌ایم.

وی تاکید کرد: برای سال جاری هم اجرای ۸ پروژه به ارزش ۲۲۰ میلیارد تومان در دست اجرا خواهیم داشت.

اسعدی با اشاره به خارج سازی شناورهای مغروقه در اروند رود و کارون اظهار داشت: امسال ۵ فروند شناور با هزینه ۸۰ میلیارد تومان خارج خواهد شد که البته هنوز پیمانکار آن مشخص نشده است.

وی ادامه داد: بعد از اتمام جنگ ۱۸۰ فروند مغروقه خارج شده که ۱۲۵ فروند آن در کارون و ۵۵ فروند در اروند بوده است. در حال حاضر ۲۰ فروند از شناورهای مغروقه باقی مانده که ۱۱فروند آن در آب‌های ایران و ۹ فروند در آب‌های عراق است.

مدیر کل بندر خرمشهر با تاکید بر اینکه خط تالوک نسبت به قرارداد سال ۱۹۷۵ حدود ۱۰ درصد تغییر پیدا کرده است، گفت: در بحث خط تالوک ۳ فرضیه مطرح است؛ اول اینکه تعیین آن بر اساس قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر با عمق منفی ۹.۵ متر و‌ میزان رضایت رسوبات  ۹۰میلیون متر مکعب، فرضیه دوم در عمق منفی ۶.۵ متر و خط تاولک قدیم با رسوبات ۱۱ میلیون مترمکعب و فرضیه سوم میزان رسوب ۱۱ میلیون مترمکعب با عمق منفی ۶.۵ متر با خط تالوک است.

وی گفت: هزینه آن با فرضیه اول، ۳ هزار میلیارد تومان است.

اسعدی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه گفته می‌شود عراق تمایلی برای خروج مغروقه‌های جنگی ندارد، گفت: عراقی‌ها تمایلی برای خروج مغروقه‌ها ندارد چراکه بندر بصره در آخرین نقطه آبی واقع شده و تمایل عراق به سرمایه گذاری در بندر ام‌القصر است. این در حالی است که بندر خرمشهر با این لایروبی و خروج مغروقه‌ها با ۲۰ پست اسکله و ۱۴ انبار سرپوشیده به ظرفیت بالایی دست پیدا می‌کند.

 وی درباره وجود مین‌ها در منطقه لایروبی ادامه داد: پاکسازی مین‌ها از مواردی است که باید در لایروبی انجام شود.

اسعدی با بیان اینکه وزارت امور خارجه پیگیر برگزاری جلسه cbc با عراقی‌ها درباره خارج سازی مغروقه‌ها است، گفت: در حال حاضر در این مسیر برای تردد کشتی‌های مسطح تا ۱۰ هزار تن با آبخور ۵ متر مشکلی نداریم.

وی همچنین با اشاره به افزایش صادرات از بندر خرمشهر اظهار داشت: در ۶ماهه اول امسال ۱۹۹ میلیون دلار صادرات از بندر خرمشهر انجام شده که نسبت به سال گذشته رشد ۹۸ درصدی دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز