خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا تشریح شد:

آخرین جزئیات از مطالبات رسوب‌شده در بانک‌های عراق/ آیا رئیس جدید TBI به بازگشت پول ایران کمک می‌کند؟

آخرین جزئیات از مطالبات رسوب‌شده در بانک‌های عراق/  آیا رئیس جدید TBI به بازگشت پول ایران کمک می‌کند؟
کد خبر : ۹۶۸۶۷۳

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: ما سالی ۲ تا ۳ میلیارد یورو گاز و ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار هم برق به عراق صادر می‌کنیم. از سال قبل هم طلب داشتیم، مطالبات مربوط به ۶ ماهه امسال هم اضافه شده که می‌تواند مبلغ قابل توجهی باشد

به گزارش ایلنا، روز گذشته خبری مبنی بر تغییر رئیس کل بانک مرکزی عراق و مدیرعامل بانک تجارت عراق (TBI) منتشر شد که احتمال آن می‌رود این تغییر مدیریتی بتواند به بازگشت منابع رسوب‌شده ایران از این کشور کمک کند.

در حال حاضر ایران مطالبات زیادی بابت صادرات کالا از جمله گاز، برق از این کشور دارد که تاکنون اقدام جدی نسبت به پرداخت آن از سوی بانک عراقی صورت نگرفته است. مقامات عراقی اینگونه مطرح کرده بود که به دلیل تحریم ایران امکان پرداخت دلار و یا یورو را ندارند و پیشنهاد پرداخت با دینار را مطرح کرده و پس از آن نیز عنوان کرده بود که به جای ارز کالای اساسی به ایران می‌دهند.

عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی پس از سفری که اخیرا به بغداد داشت، اعلام کرده بود: ارزش صادرات گاز و برق ایران به عراق سالیانه، چندین میلیارد دلار است. ضمن اینکه، میلیارد‌ها دلار از منابع بانک مرکزی نیز در این کشور است که در مورد نحوه استفاده از آن براساس تفاهمنامه سال گذشته به توافق رسیدیم.

وی گفته بود: از منابعی که در کشور عراق داریم برای خرید کالا‌های غیرتحریمی و اساسی استفاده می‌کنیم.

سیدحمید حسینی درباره تغییرات مدیریتی در بانک‌های عراقی و اینکه آیا این موضوع می‌تواند گشایشی در بازگشت مطالبات رسوب‌شده ایران باشد، به خبرنگار ایلنا گفت: رئیس سابق بانک مرکزی عراق همکاری جدی برای بازگرداندن مطالبات ایران نداشته، اینکه موضع  مقامات جدید بانک مرکزی و TBI عراق چه باشد و چگونه عمل می‌کنند، هنوز نمی‌توان قضاوت کرد، باید مستقر شده و سیاست‌هایشان را اعلام کنند، اما امیدواریم تغییر و تحولات کمک کند تا مسائل مالی و بانکی ما با این کشور حل شود.

وی افزود: دریافت مطالبات به صورت نقدی و یا کالا بستگی به مذاکرات و توافقاتی است که صورت می‌گیرد، در هر صورت چه کالای مورد نیاز را وارد کنیم و چه پول دریافت کنیم، برای کشور فرقی نمی‌کند، هر دو یک کارکرد دارند، مهم این است که منابع آزاد شود.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی درباره میزان مطالبات تصریح کرد: با توجه به اینکه هر روز برق و گاز صادر می‌شود، مجموع مطالبات مشخص نیست، ارقام گاز بستگی به قیمت نفت و فرمول دارد و فیکس نیست. بعضا هم در برخی موارد پول دریافت می‌کنیم، اما رقمی را نمی‌توان اعلام کرد. 

وی یادآور شد: در کل ما سالی 2 تا 3 میلیارد یورو گاز و 700 تا 800 میلیون دلار هم برق به عراق صادر می‌کنیم. از سال قبل هم طلب داشتیم، مطالبات مربوط به 6 ماهه امسال هم اضافه شده که می‌تواند مبلغ قابل توجهی باشد و بسیاری از مشکلات کشور را حل کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز