معاون وزیر راه و شهرسازی:
امکان پذیرش کشتیهای اقیانوسپیما در بندر بوشهر؛ از امروز/ ورود 50 میلیون کالای اساسی به بنادر در سال جاری
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در سال گذشته میزان عملکرد بنادر کشورمان 150 میلیون تن بود که بخش عمدهای از آن کالاهای اساسی بودند که امسال تا به امروز 50 میلیون تن کالای ا ساسی در بنادر تخلیله و بارگیری شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمد راستاد در مراسم بهرهبرداری از پروژه لایروبی کانالهای داخلی و خارجی بندر بوشهر اظهار داشت: امروز در هفته دولت شاهد شروع بهرهبرداری از کانال بوشهر پس از عملیات لایروبی آن بودیم که این اقدام برای تعمیق این کانال و کشتیهای با ظرفیت 30 هزار تن انجام شد.
وی با بیان اینکه برای این عملیات بالغ بر پنج میلیون تن متر مکعب لایروبی کانال انجام شده است گفت: هزینه این پروژه 190 میلیارد تومان بوده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت زیرساختهای بندری در بوشهر گفت: به واسطه زیرساختهای شامل پسکرانههای بندر در بوشهر به ویژه جزیره نگین این بندر میتواند از این پس پذیرای کشتیهای 30 هزار تنی بدون هیچ توقف و در حداقل زمان باشد و عملیات تخلیه و بارگیری را انجام دهد.
راستاد با تاکید بر اینکه توانستیم برای جزیره نگین 500 هکتار پسکرانه ایجاد کنیم گفت: به دنبال آن هستیم که فضای بندری بوشهر را از یک فضای سنتی و محصور به محدوده بازتری که جزیره نگین است منتقل کنیم و با این کانال دسترسی کشتیهای سایز بزرگ به بندر امکانپذیر میشود.
رییس سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ظرفیت بندر بوشهر برای پذیرش مسافران گفت: ظرفیت تردد کشتیهای مسافری بین بندر بوشهر و جزیره خارک و کشورهای جنوبی خلیج فارس فراهم میشود و توسعه پایانه مسافری بندر بوشهر در دستور کار قرار گرفته است و قابلیت تردد کشتیهای رورو برای حمل بار و مسافر در بندر بوشهر فراهم شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توسعه بندر نگین اظهار داشت: با ساخت اسکله جزیره نگین این اسکله ظرفیت پذیرش کشتیهای 50 هزار تنی را دارد و در حال استفاده از این اسکله هستیم.
وی ادامه داد: همچنین دایک حفاظتی در ضلع شمال غربی جزیره ایجاد شده و استحصالها هم انجام شده تا مخازن فله مایع مورد بهرهبرداری قرار بگیرند.
رییس سازمان بنارد و دریانوردی با بیان اینکه زیرساختهای اصلی در جزیره نگین برای پذیرش و تخلیه و بارگیری کشتیها ایجاد شده است گفت: فضایی که حداکثر 60 هکتار بود را توانستیم به 500 هکتار پسکرانه افزایش دهیم و به دنبال ایجاد تجهیزات روبنایی و زیربنایی با استفاده از قابلیتهای بخش خصوصی هستیم.
راستاد با بیان اینکه سیاست ما استفاده حداکثری از ظرفیت بنادر برای کالاهای اساسی است گفت: بخش عمدهای از بندر امام به کالاهای اساسی اختصاص یافته اما توزیع کالاهای اساسی در سایر بنادر را هم دنبال میکنیم و از سال گذشته بخشی از چابهار و بندر شهید رجایی به کالاهای اساسی اختصاص یافته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در سال گذشته میزان عملکرد بنادر کشورمان 150 میلیون تن بود که بخش عمدهای از آن کالاهای اساسی بودند که امسال تا به امروز 50 میلیون تن کالای ا ساسی در بنادر تخلیله و بارگیری شده است.