خبرگزاری کار ایران

زنگنه:

قراردادهای مهمی با E&Pهای ایرانی امضا می‌شود/ برخی از پیمانکاران قیمت‌های انتحاری پیشنهاد می‌دهند/ خارجی برادر هم باشد نامحرم است

قراردادهای مهمی با E&Pهای ایرانی امضا می‌شود/ برخی از پیمانکاران قیمت‌های انتحاری پیشنهاد می‌دهند/ خارجی برادر هم باشد نامحرم است
کد خبر : ۹۵۵۰۹۵

وزیر نفت اظهار داشت: طی چند ماه آینده مجموعه قراردادهای مهم و جدیدی با E&Pهای ایرانی امضا می‌شود. این قراردادها تحول مهمی خواهد بود و باید گفت شرکت‌های E&P برای کشور بسیار بااهمیت هستند نمی‌توان کشوری با سابقه 110 سال نفت بود اما سابقه یک شرکت E&P نداشته باشیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، بیژن نامدار زنگنه در مراسم امضای 13 قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید اظهار داشت:‌ در نفت این اجماع وجود دارد که رکن اصلی فعالیت فنی بالادست افزایش ضریب بازیافت از مخازن متناسب با طبیعت هر مخزن است. به عبارت دیگر بازیافت مهمترین اقدام مهندسی در بالادست نفت که در طول زمان بهبود یافته و امری مستمر، دینامیک و نیازمند کار فناورانه است.

وی افزود: افزایش بازیافت اگر مهم‌تر از برداشت از میادین مشترک نباشد هم‌سطح آن است، یک درصد افزایش بازیافت یعنی هفت میلیارد بشکه نفت اضافه می‌شود که 300 میلیارد دلار برای کشور ثروت‌زایی خواهد شد.

وزیر نفت با بیان اینکه ارکان کار افزایش بازیافت به طور مداوم پیگیری و در سطح پژوهش و دانشگاهی کار اجرا می‌شود، تصریح کرد: توسعه فناوری چه در حوزه خدمات و چه در حوزه E&P موتور محرک بخش عملیات است گرچه در رقابت موتور اصلی است. اگر رقابت باشد کیفیت بالاتر و قیمت کمتر می‌شود و اگر شرکتی در رقابت پیروز نشود به معنای نابودی آن است زیرا بازار رحم نمی‌کند، بنابراین برای بقا باید رقابت صورت گیرد و برای رقابت توسعه تکنولوژی قیمت پایین و کیفیت بالا برود.

وی افزود: در حال حاضر شرکت‌های نفتی عمدتا با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی برای توسعه تکنولوژی همکاری می‌کنند که قررادادهایی که در این زمینه منعقد می‌شود قابل قبول است و قرار بر این است که ادامه یابد.

زنگنه با بیان اینکه طی هفته‌های آینده شاهد قراردادهای جدید با دانشگاه‌ها خواهیم بود، خاطرنشان کرد: اویل کمپانی و شرکت‌های E&P باید تقویت شوند چرا که رکن اصلی افزایش بازیافت نفت هم هستند.

وی با تاکید بر اینکه برای طرح‌های بالادست باید از تجریه‌های بین المللی استفاده کنیم گفت: نباید بگوییم که با دنیا فرق داریم مثلا کرونا همه دنیا را به یک شکل مبتلا و یا از بین می‌رود، واکسن آن هم برای تمام دنیا تاثیرگذار است. صنعت نفت نیز به همین شکل است ما باید از تجربه جهان استفاده کنیم. روش‌های گذشته قراردادی ما ابتدایی بود بعد از آن بیع متقابل شد که البته هنوز هم از آن استفاده می‌کنیم. روش بعدی IPC که همان بیع متقابل و واگذاری به پیمانکار بوده در واقع جان‌مایه کار واگذاری مسئولیت عملکرد میدان به پیمانکار است. اگر پیمانکار در عملکرد موفق عمل نکند در بازپرداخت و سود تاثیرگذار خواهد بود. ما این روش را برای پیمانکاران خارجی و هم پیمانکاران ایرانی توانمند دنبال می‌کنیم.

وزیر نفت با بیان اینکه طی چند ماه آینده مجموعه قراردادهای مهم و جدیدی با E&Pهای ایرانی امضا می‌شود خاطرنشان کرد: این قراردادها تحول مهمی خواهد بود باید گفت شرکت‌های E&P  برای کشور بسیار بااهمیت هستند نمی‌توان کشوری با سابقه 110 سال نفت بود اما سابقه یک شرکت E&P نداشته باشیم.

وی یادآور شد: روش توسعه میادین نفت و آنچه که امروز در قراردادها انجام می‌شود به این شکل است که مسئولیت عملکرد مخزن متوجه پیمانکار خواهد بود ضمن اینکه عملیات به صورت یکپارچه انجام می‌شود ابتدا 20 درصد هزینه به عهده پیمانکار بود که به دلیل شرایط سخت پاندومی منتفی شد.

وی ادامه داد: در این پروژه‌ها بعضا پیمانکارانی بودند که قیمت‌های انتحاری پیشنهاد می‌کردند که بسیار بی‌ربط بود اما ما با این پیمانکاران ادامه همکاری ندادیم.

وی با بیان اینکه ما از همه روش‌ها از جمله EPC بیع متقابل و IPC به جز امانی برای توسعه میادین استفاده می‌کنیم گفت: در قراردادهای امروز امکان بهره‌گیری از بازار سرمایه یک مزیت است.

وی ادامه داد: اگر طرح‌های افزایش بازیافت اجرایی نمی‌شد  کار نفت در میادین در حال بهره‌برداری متوقف می‌شد اما با این کار دکل‌ها فعال است و بسیاری نیز در پروژه‌ها مشغول به کار هستند.

زنگنه با بیان اینکه هر حرف جدیدی زمان می‌برد تا جا بیفتد اظهار داشت: در این طرح ما یک پیام داشتیم و آن اینکه در شرایط تحریم کار می‌کنیم، سوال می شود که آیا در شرایط کنونی مازاد ظرفیت لازم است؟ باید گفت که تحریم و بانیان آن رفتنی هستند و ایران و ملت ایران ماندنی است ما باید ظرفیت سازی کنیم، قدرت کشور به مخزن نیست به ظرفیت تولید است. اگر بخواهیم حرفی برای گفتن داشته باشیم باید ظرفیت‌ها را افزایش دهیم. تا بخواهیم چاه‌ها را تعمیر کنیم زمان می‌برد و سهم ما از بین می‌رود ما باید کمتر از سه ماه به ماکزیمم تولید برسیم در غیر این صورت کسی رحم نمی‌کند. باید با قدرت وارد بازار شویم و یک تا دو میلیون بشکه ظرفیت مازاد برای شرایط ویژه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در این پروژه‌ها علاوه بر اشتغال‌زایی 70 تا 80 درصد خرید داخل تجهیزات انجام شده است، گفت: در شرایط تحریم و کرونا حتی یک دکل ایرانی بیکار نشد.

وی با تاکید بر اینکه مساله دیگر ما منتظر نماندن برای خارجی‌ها است، افزود: انتقال تکنولوژی و سرمایه از هر کشوری جز اسراییل را مانع نمی‌شویم اما این گونه نیست که اگر نیامدند رو به قبله می‌شویم. درست است کشورها باهم فرق دارند برای ما بیگانه، بیگانه است. هر کس دنبال منافع خود است ما باید تعامل کنیم ولی حدود را رعایت می‌کنیم. خارجی در هر حال حتی برادر هم باشد نامحرم است چه اهل کتاب باشد یا کمونیست.

وی تاکید کرد: ما باید با هر کشوری که رابطه داریم بر پایه حفظ منافع خودمان باشد حواسمان هم جمع باشد.

زنگنه خاطرنشان کرد: ما نشان می‌دهیم که بدون خارجی‌ها هم می‌توانیم کار کنیم البته اگر آمده‌اند در روند تولید و جذب تکنولوژی افزایش ضریب بازیافت تسریع می‌شود اما اکنون از روش‌های خودمان برای اهداف مورد نظر استفاده می‌کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: برخی مردم نگران عقب ماندن برداشت از میادین مشترک هستند اما بنده اعلام می‌کنم که ما در تمامی میادین بزرگ در ظرفیت تولید از همسایگان جلوتر هستیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز