خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

ارز ترجیحی کلاهی گشاد بر سر دولت، تولیدکننده و مصرف‌کننده/ بازار سیاه چالش اصلی کمبود نهاده‌های دامی/ تامین ۹۰ درصد نهاده‌ها از برزیل

ارز ترجیحی کلاهی گشاد بر سر دولت، تولیدکننده و مصرف‌کننده/ بازار سیاه چالش اصلی کمبود نهاده‌های دامی/ تامین ۹۰ درصد نهاده‌ها از برزیل
کد خبر : ۹۳۶۷۵۳

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان گفت: توجه داشته باشیم تولید و مصرف در کشور زیاد نشده اما واردات بیشتر شده است. در نتیجه نباید این تنش‌ها را داشته باشیم اما به خاطر سیاست‌های اشتباهی که داریم تنش‌ها روز به روز بیشتر می‌شود.

مجید موافق قدیری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه ارز ترجیحی کلاه گشادی بود که دولت سر خودش، تولیدکنندگان و مردم گذاشت، اظهار داشت: بیش از 80 درصد سه ضلع دولت، تولیدکننده و مصرف‌کننده هنوز طعم دلار 4200 تومانی را نچشیده‌اند، این سیاست اشتباهی بود که هنوز هم ادامه دارد.

وی افزود: مهمترین دلیل این بود که همیشه ما یک بازار سیاه و غیر رسمی متفاوت از بازار رسمی نهاده‌های دامی داشته‌ایم به طور مثال ذرت قیمت مصوب دولت و تعزیراتی 1500 تومان است، در بازار بیش از 2800 تومان، کنجاله سویا مصوب دولتی 2450 تومان، در بازار بیش از 7500 تومان خرید و فروش می‌شود، تحریم‌ها هم باعث شده واردات، ترخیص و عرضه با کندی مواجه شود، در نتیجه عرضه نهاده‎های دامی در بازار کم است.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان تصریح کرد: نکته دیگر آدرس و بارگیری نسبت به زمان گپی که داشتیم، کم است، باید روزانه 50 هزار تن در کشور بارگیری شود اما این میزان کمتر از 40 هزار تن است،  زیرا به دلیل وقفه‌ای که از سال قبل در تامین ارز واردات نهاده های دامی داشتیم حدود 40 تا 45 روز از بارگیری آدرس‌های مشتریان عقب هستیم و نتیجه این نشود که کارخانه دار و دامدار و مرغدار و آبزی‌پرور پول داده اما نهاده‌ای را دریافت نکرده است. باید حداقل روزی 150 هزار تن بارگیری کنیم تا فاصله قیمتی از بین رفته و تنش بازار کم شود، به این ترتیب قیمت محصولات پروتئینی هم تحت‌تاثیر قیمت مصوب تنظیم بازار قرار می‌گیرد و عطش کمتر می‌شود.

عضو هییت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: توجه داشته باشیم تولید و مصرف در کشور زیاد نشده اما میزان واردات به نسبت سال قبل هم بیشتر شده است در نتیجه نباید این تنش‌ها را داشت باشیم اما به خاطر سیاست‌های اشتباهی که داریم تنش‌ها روز به روز بیشتر می‌شود.

قدیری با اشاره به مبادی وارداتی گفت: مبدا واردات کماکان همان کشورها هستند برزیل بیش 80 تا 90 درصد، آرژانتین، اوکراین، قزاقستان و روسیه از تامین‌کنندگان عمده نهاده‌های دامی ایران هستند، جدیدا با کشورهای دیگری هم مذاکره می‌کنیم که پس از حل مشکلات نقل و انتقال پول، موضوع اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی در ادامه درباره وجود شبکه توزیع فساد بیان کرد: بنده اعتقادی به شبکه توزیع فساد ندارم اما به معتقدم شبکه توزیع ما ناکارمد است و نتوانسته به خوبی از عهده وظیفه خود برآید، علیرغم اینکه سامانه‌هایی راه‌اندازی شده، از تشکل‌ها هم استفاده شد و بخش دولتی در استان‌ها هم ورود کردند، اما بخوبی نتوانستند این وظیفه را انجام دهند و فاصله بازار را کمی کم نمایند. بدیهی است اگر شبکه توزیع مناسب و سیاست مناسبی داشتیم کمتر شاهد این تنش‌ها بودیم .

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان درباره تاثیر کرونا بر حوزه واردات نهاده‌ها نیز گفت: به دلیل ورود مستقیم دولت در این بخش، کرونا تاثیر چندانی در این بخش نداشت و از این به بعد هم بعید است داشته باشد، مشکلات مهمتری از کرونا در اقتصاد دامپروری و خوراک دام کشور داریم که تاثیراتی به مراتب عمیق‌تر بر صنعت خوراک دام و تولید پروتئین در کشور داشته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز