خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا تشریح شد:

آیا عراق می‌تواند با برق ایران خداحافظی کند؟

آیا عراق می‌تواند با برق ایران خداحافظی کند؟
کد خبر : ۹۱۵۷۸۶

هر کشوری برای اینکه تامین انرژی و امنیت ملی کشورش را تضمین کند مجبور است با چند کشور طرف قرارداد باشد بنابراین برنامه واردات عراق از عربستان غیرطبیعی نیست اما در عین حال این کشور نمی‌تواند واردات از ایران را قطع کند

به گزارش ایلنا، صادرات برق ایران به عراق از سال ۲۰۰۴ میلادی از طریق ۵ خط شامل سه خط ۴۰۰ کیلوولت مرصاد- دیاله، خرمشهر- بصره و کرخه العماره آغاز شد که دو خط سرپل ذهاب- خانقین و مریوان- پنج وین آن را تکمیل کرد و اکنون به طور متوسط تا روزانه هزار و ۱۳۵ مگاوات رسیده است. تاکنون چندین بار مقامات عراقی اظهاراتی مبنی بر قطع واردات از ایران عنوان کرده‌اند، البته چندین بار هم از امریکا بابت تداوم واردات برق و گاز از ایران در خواست معافیت کرده‌اند و این در حالی است که همچنان بابت دریافت پول برق هم از این کشور دچار چالش هستیم.

بر اساس آخرین اظهار نظر، علی عبدالامیر علاوی، وزیر دارایی عراق در یک پیام توئیتری از برنامه‌های این وزارت‌خانه برای ساخت "آینده اقتصادی کشور" و ایجاد فرصت‌های شغلی با همکاری ایالات متحده آمریکا خبر داده است. وزیر دارایی عراق در پیام دیگری از جایگزین کردن عربستان با جمهوری اسلامی به عنوان منبع تامین برق مورد نیاز این کشور خبر داد و از طرح‌ها و برنامه‌هایی سخن گفت که هدف آنها تامین بیش از ۲۰ هزار فرصت شغلی در وزارت برق این کشور است.

اما اینکه آیا عراق می‌تواند براحتی همسایه استراتژیک خود را برای تجارت و بخصوص تامین انرژی مورد نیاز خود کنار بگذارد، سوالی است که حمیدرضا صالحی در پاسخ به آن گفت: طبیعی است هر کشوری بخواهد تخم مرغ‌های خود را در یک سبد نگذارد و فقط برق را از یک کشور وارد نکند.

وی در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشت: هر کشوری برای اینکه تامین انرژی و امنیت ملی کشورش را تضمین کند مجبور است با چند کشور طرف قرارداد باشد بنابراین برنامه واردات عراق از عربستان غیرطبیعی نیست اما در عین حال این کشور نمی‌تواند واردات از ایران را  قطع کند، ممکن است کم شود اما منجر به قطع کامل حداقل تا چند سال آینده نمی‌شود، چون زیرساخت عربستان آماده این حجم زیاد نیاز به برق نیست. 

دبیر کل فدراسیون صادرات انرژی در ادامه گفت: بهرحال اینکه دولت جدید عراق برنامه گسترش مبادی وارداتی خود را داشته باشد طبیعی است و خواه ناخواه همین مسیر را طی خواهد کرد همانگونه که ترکیه هم تصمیم گرفت علاوه بر روسیه ایران را هم به مبدا واردات گاز خود اضافه کند. به طوری که حتی با راه اندازی  خط لوله ترک استریم منابع تامین انرژی خود را افزایش داد. 

وی تاکید کرد: در هر حال عراق با این تصمیم در صدد ایجاد رقابت در قراردادها، پایین آوردن قیمت و همچنین  نگرانی از وابستگی به یک کشور خاص نداشته باشد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز