خبرگزاری کار ایران

در گفت وگو با ایلنا عنوان شد:

پیش‌بینی افزایش ۶ تا ۷ درصدی قیمت رب/ گوجه فرنگی فراوان است، اما هزینه تولید بالا رفته

پیش‌بینی افزایش ۶ تا ۷ درصدی قیمت رب/ گوجه فرنگی فراوان است، اما هزینه تولید بالا رفته
کد خبر : ۹۰۰۹۹۴

دبیر سندیکای صنایع کنسرو گفت: پیش بینی می‌شود به رغم افزایش تولید گوجه فرنگی در پی بارش‌های مناسب، قیمت رب با افزایش ۶ تا ۷ درصد به دلیل بالا رفتن هزینه تمام روبه رو شود.

محمد میررضوی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان اینکه گرانی سال گذشته تکرار نخواهد شد، اظهار کرد: با توجه به بارندگی‌های مناسب در سال زراعی جاری به ویژه در بهار پیش بینی سالی پر محصول می‌شود.

وی ادامه داد: انتظار می رود تولید محصولات سبزی و صیفی از جمله گوجه فرنگی نیز افزایش داشته است.

میررضوی با تاکید بر اینکه گوجه فرنگی اصلی‌ترین ماده اولیه تولید رب است، افزود: فراوانی در تولید گوجه فرنگی بازار متعادل‌تری در پیش روی این محصول قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: البته تولید بالای گوجه فرنگی به معنی بدون تغییر ماندن قیمت رب نیست چراکه سایر مولفه‌های موثر در هزینه تمام شده تولید افزایش قیمت داشته‌اند.

به گفته میرضوی؛ یکی از این مولفه‌ها هزینه حمل و نقل است که در پی شیوع کرونا افزایش داشته است.

وی دیگر عامل موثر بر رشد قیمت رب را افزایش دستمزد عنوان کرد.

میررضوی اظهار کرد: رشد دستمزد به تنهای 3 درصد بر هزینه تمام شده تولید می‌افزاید.

وی دیگر عوامل موثر بر هزینه تمام شده تولید و قیمت محصول نهایی را قیمت بسته بندی از جمله قیمت ورق قوطی و درب قوطی و ... برشمرد.

میررضوی پیش بینی کرد با در نظر گرفتن مجموع هزینه نهایی تولید، قیمت رب در سالجاری افزیش 6 تا 7 درصدی داشته باشد.

دبیر سندیکای صنایع کنسرو میزان متوسط تولید رب در کشور در هر سال را 600 تا 700 هزار تن اعلام کرد.

میررضوی معتقد است؛ درسالجاری میزان تولید رب با توجه به رشد تولید گوجه فرنگی افزایش خواهد یافت.

وی میزان احتمالی افزایش تولید رب را غیرقابل پیش بینی دانست چرا که میزان افزایش آن تحت تاثیر کشش بازار داخلی و خارجی خواهد بود و تولیدکنندگان بر اساس آن برنامه ریزی خواهند کرد.

به گزارش ایلنا؛ افزایش قیمت گوجه فرنگی و در پی آن رب گوجه فرنگی در ابتدای سال 98 بی‌سابقه بود. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در اردیبهشت سال 98 بیشترین افزایش قیمت اقلام خوراکی نسبت به ماه مشابه سال قبل ردیبهشت ١٣٩٧ مربوط به اقلام « پیاز» با ٣٠٦,٠ درصد افزایش، «رب گوجه فرنگی» با ٢٤٦.٦ درصد افزایش، « سیب زمینی » با ٢٤١.٣ درصد افزایش، « گوجه فرنگی»  با ١٨٦.٨ درصد افزایش درصد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز