رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:
خدمات ویژه بیماری کووید-19 در همه مراکز رایگان انجام میشود
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با اشاره به راهاندازی تیمهای مراقبت، سالمسازی محیط و مبادی ورودی شهرها اظهار کرد: این تیمها برای روستاها نیز راهاندازی شده و در همه آنها یک بهورز حضور دارد و مسئول مدیریت تیم است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفرصادق تبریزی امروز در نشست پیشگیری از بیماری کرونا در جمعیت روستاییان و عشایر کشور با بیان اینکه از ابتدای مبارزه با ویروس کرونا شش اقدام اصلی در دستور کار قرار گرفت، اظهار کرد: مشاوره تلفنی، راهاندازی مراکز منتخب کرونا، غربالگری تلفنی و پویش کرونا را شکست میدهیم از جمله کارهایی بود که از همان ابتدای شیوع این ویروس در کشور آغاز شد.
وی ادامه داد: در بخش روستایی و عشایر نیز به صورت گسترده اطلاعرسانی و مشاوره تلفنی برای پیشگیری و شناسایی افراد مبتلا انجام پذیرفت.
تبریزی با تاکید بر اینکه 1000 مرکز مختص به بیماری کووید-19 نیز در سراسر کشور راهاندازی شده است، افزود: 200 عدد از این مراکز در روستاها مستقر هستند تا علاوه بر پیشگیری، افراد مشکوک را شناسایی و مطابق با پرتکلهای ابلاغی اقدام کنند.
وی اضافه کرد: غربالگری همه روستاها و عشایر در 10 روز اول نخست طرح ملی شناسایی مبتلایان کووید-19 انجام گرفت و این اقدام از طریق شبکههای بهداشت و بهورزان مستقر در آنها امکانپذیر شد.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره نحوه عملکرد غربالگری در کشور توضیح داد: در طرح غربالگری افرادی که یک علامت داشتند تشخیص به خانه ماندن افراد با دو علامت یا بیشتر و یا افرادی که بیماری زمینهای داشتند به مراکز درمانی معرفی شدند.
تبریزی تصریح کرد: افرادی که به مراکز درمانی مراجعه کردند پس از معاینات بالینی توسط پزشکان، داروهایی مانند هیدروکسی کلروکین دریافت کردند.
وی از کنترل و پیگیری حال افراد بهبودیافته در روزهای بعد از ترخیص خبر داد و گفت: این افراد از طریق تلفن پایش میشوند تا از سلامت کامل آنها اطمینان حاصل شود و در صورت بروز بار دیگر به بیمارستان و مراکز درمانی فراخوانده میشوند.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین با اشاره به راهاندازی تیمهای مراقبت، سالمسازی محیط و مبادی ورودی شهرها اظهار کرد: این تیمها برای روستاها نیز راهاندازی شده و در همه آنها یک بهورز حضور دارد و مسئول مدیریت تیم است.
تبریزی اضافه کرد: تیمهای سالمسازی محیط تمام اماکن را ضدعفونی و مورد بازدید قرار میدهند و مواردی که دستورالعملهای تعیین شده را رعایت نکنند پلمپ خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه خدمات ویژه بیماری کووید-19 در همه مراکز رایگان انجام میشود، گفت: این در حالی است که تست کووید-19 در کشورهای اروپایی با هزینه 165 یورو در آمریکا با هزینه 200 دلار انجام میشود.
رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: برای کنترل بهتر بیماری در روستاها از بهورزان خواستهایم که در مراجعات اجباری به مراکز درمانی مانند تزریق واکسن کودکان تنها با تماس تلفنی با والدین و تعیین ساعت مشخص انجام گیرد.
تبریزی یادآور شد: ما برای کنترل بیماری کووید-19 در مناطق عشایری از همان ابتدا نامهای به مراکز استانها فرستادیم تا علاوه بر آموزشهای لازم سلامت جمعیت عشایری نیز با دقت کنترل شود.
وی در پایان سخنان خود از غربالگری 70 میلیون نفر و معرفی 25 هزار نفر مشکوک به مراکز منتسب مبارزه با کووید-19 خبر داد.