خبرگزاری کار ایران

یک مقام آگاه در گفت‌وگو با ایلنا خبر داد:

شروع بکار رسمی بازار متشکل ارزی منتظر دستور بانک‌ مرکزی/ فعالیت ۲۰۰ کارگزاری در این بازار از دو ‌ماه دیگر/ دلار ۱۵ هزار تومانی خریدار ندارد

شروع بکار رسمی بازار متشکل ارزی منتظر دستور بانک‌ مرکزی/ فعالیت ۲۰۰ کارگزاری در این بازار از دو ‌ماه دیگر/ دلار ۱۵ هزار تومانی خریدار ندارد
کد خبر : ۸۹۷۴۸۰

عضو هیات مدیره بازار متشکل ارزی اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 150 صرافی کارگزار شده‌اند و هر روز هم عضو جدیدی وارد می‌شود و شاهد همکاری بانک‌ها و صرافی‌های دولتی بزرگ هستیم، گمان می‌کنم تا دو ماه آینده تعداد کارگزاران به بیش از 200 کارگزاری می‌رسد و احتمالا هدف سیاست گذار این است که وقتی تعداد کارگزاران افزایش یافت دستور آغاز به کار رسمی بازار متشکل ارزی را بدهد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، طبق سیاست‌های بانک مرکزی،‌ بازار متشکل ارزی باید مبنای تعیین نرخ ارز قرار بگیرد تا این بازار با هر موجی، دچار تلاطم نوسانات قیمتی نشود. برخلاف شرایط حال حاضر بازار ارز، با شروع به کار بازار متشکل ارزی تنها بازیگران بزرگ می‌توانند در تعیین سرنوشت بازار نقش آفرینی داشته باشند و دست به معامله بزنند.       

در این بازار قیمت در فرایند و  مکانیزم عرضه و تقاضا تعین می‌شود و حد نوسان روزانه خواهد شد. فروشندگان ارز که صرافان تاثیرگذار در بازار هستند ارز را با حداقل قیمت به فروش می‌گذارند و متقاضیان که آنها هم از صرافان بزرگ و نقش آفرینان بازار هستند برای خرید ارز بالاترین قیمت را پیشنهاد می‌دهند و این معامله با حضور تنظیم گران انجام و کشف قیمت صورت می‌گیرد.   

تا کنون چندین بار تاریخ شروع به کار بازار متشکل ارزی تغییر و به روز و تاریخ دیگری موکول شده است. به گفته رییس کل بانک مرکزی قرار بود اواخر سال 97 این بازار به صورت رسمی شروع به کار کند،‌ این وعده محقق نشد و تاریخ افتتاح آن تا اردیبهشت ماه سال 98 به تعویق افتاد. هر بار در موعد مقرر شروع به کار بازار، دلیلی برای تعوق و تاخیر پیش آمد و تا کنون هم بازار متشکل ارزی نتوانسته است به طور رسمی کار خود را آغاز کند.

یکی از اعضای هیات مدیره بازار متشکل ارزی در گفت‌وگو با ایلنا درباره آخرین تصمیمات نسبت به فعالیت بازار متشکل ارزی در سال 99 اظهار داشت: بازار متشکل ارزی دوران آزمایشی خود را طی می‌کند و در سال گذشته هم فعال بوده و اتفاقا فعالیت آن حتی در دوره آزمایشی هم نتیجه بخش بوده است.

وی با تاکید بر اینکه هر زمانی که سیاست گذاران پولی و مالی در بانک مرکزی فرمان دهند بازار متشکل ارزی به صورت رسمی شروع به کار می‌کند، گفت: در حال حاضر بازار متشکل ارزی در دوره آزمایشی در حال شناسایی مشکلات و اصطلاحا باگ‌گیری است اما در طول دو ماهی که به صورت ازمایشی فعال بوده توانسته بسیاری از مشکلات را برطرف سازد و امروز آماده افتتاح و شروع به کار است.

این منبع آگاه با تاکید بر اینکه اولین تاثیر گذاری بازار متشکل ارزی کشف نرخ است، ادامه داد:  معاملات واقعی در این بازار انجام می‌شود و به کشف قیمت واقعی می‌رسیم. چنانکه امروز شاهد آن هستیم که امروز دلار 15 هزار و 400 تومانی خریدار ندارد و به این معنا است که نرخ واقعی دلار کمتر از این عدد است و برخی از کانال‌ها سوداگر در فضای مجازی تلاش بیهوده برای افزایش قیمت ارز دارند و دلار به به 16 هزار تومان نمی‌رسد و اگر برسد ماندگار نخواهد بود.   

وی با بیان اینکه  نتیجه فعالیت بازار متشکل ارزی ارسال سیگنال های مثبت به بازار بوده است،  تاکید کرد:‌ وقتی بازار متشکل ارزی افتتاح شود آثار واقعی و ملموس آن را خواهیم دید که مهم‌ترین آن به حداقل رسیدن نوسان در بازار است.

این عضو هیات مدیره بازار متشکل ارزی با اشاره به تعداد کارگزاری های حاضر در بازار متشکل ارزی گفت:‌ در حال حاضر بیش از 150 صرافی کارگزار شده‌اند و هر روز هم عضو جدیدی وارد می‌شود و شاهد همکاری بانک‌ها و صرافی‌های دولتی بزرگ هستیم و گمان می‌کنم تا دو ماه آینده تعداد کارگزاران به بیش از 200 کارگزاری می‌رسد و احتمالا هدف سیاست گذار این است که وقتی تعداد کارگزاران افزایش یافت دستور آغاز به کار رسمی بازار متشکل ارزی را بدهد.

وی با اشاره به برگشت ارز صادراتی در طول یک سال گذشته گفت:‌ بازار متشکل ارزی متکی به ارز صادراتی است و خوشبختانه سال گذشته روند برگشت ارز صادراتی حداقل در بخش اسکناس قابل قبول بود.

همچنین این عضو هیات مدیره بازار متشکل ارزی درباره انتقاد عده‌ای نسبت به دخالت رسمی بانک مرکزی در بازار به بهانه تشکیل بازار متشکل ارزی اظهار داشت: بانک مرکزی هر کاری انجام دهد عده‌ای منتقد هستند و عملکرد این مجموعه را «هو» می‌کنند.

وی افزود:‌ تا به امروز که بازار متشکل ارزی به صورت آزمایشی راه اندازی شده بانک مرکزی هیچ فشاری به این بازار نداشت که بخواهد نرخی را دیکته کند. سیاست بانک مرکزی در رابطه با بازار ارز،  نرخ شناور هدایت شده و مدیریت شده است و  اگر مداخله‌ای داشته باشد در راستای تحقق همین سیاست است و به طور قطع مداخله با عرضه خواهد بود و نه دیکته‌ای. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز