مدیرعامل شرکت صبا نیرو خبر داد؛
توسعه سبد محصولات و حضور در بازارهای منطقه، استراتژی جدید صبا نیرو
مدیرعامل شرکت صبا نیرو مهمترین چالش این شرکت را کاهش تقاضای بازار دانست و عنوان کرد: کاهش تقاضا سبب میشود فعالیتهای شرکت در ظرفیت پایینی انجام شود که البته بخش عمدهای از این مشکل حاصل ناهماهنگی دستگاههای دولتی است به همین دلیل توسعه سبد محصول و نفوذ به بازارهای منطقهای را به عنوان استراتژی جدید، در دستور کار قرار دادهایم.
علی قربانی، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با اشاره به دستاوردهای شرکت صبا نیرو در بخش فروش گفت: این شرکت یکی از شرکتهای تابعه هولدینگ گروه صنعتی سدید بوده و اولین تولیدکننده توربینهای بادی در ایران و خاورمیانه است.
ویگفت: صبا نیرو تولید کننده توربینهای بادی ۶۶۰ و ۷۱۰ کیلو وات است و پروژههای مختلفی در این راستا به انجام رسانده است. از این دست می توان به نصب و راه اندازی 143 واحد توربین برای احداث نیروگاه 90 مگاواتی در مزارع بادی منجیل، هرزویل و سیاهپوش استان گیلان، قرارداد تولید، نصب و راه اندازی 43 واحد توربین 660 کیلو واتی برای احداث مزرعه بادی بینالود استان خراسان رضوی و قرارداد تولید، نصب و راه اندازی 4 واحد توربین 660 کیلو واتی در سایت پوشکین پاس ارمنستان اشاره کرد.
وی اظهار کرد: به تازگی نیز این شرکت توانست 2 دستگاه توربین را فعال و در بازارهای داخلی به فروش برساند. البته نصب این دستگاهها به دلیل مشکلاتی به تعویق افتاده بود که یک دستگاه در سایت خواف نصب شدو ظرف دو ماه آتی یک دستگاه دیگر در این سایت نصب و راه اندازی شده و از این طریق به ظرفیت برق کشور اضافه خواهد شد.
وی گفت: در تلاش هستیم با کسب فناوری مگاواتی؛ طراحی، تولید و فروش این توربینها، که سطح بالاتری از توربین های فعلی دارند را انجام داده و سهم مناسبی از بازارهای منطقه ای بدست بیاوریم. در این راستا علی رغم تحریمها، پیشنهاد همکاری از کشور قزاقستان را نیز داشتیم.
وی همچنین به سایت منجیل اشاره کرد که پروژه سرویس تعمیرات و نگهداری 45 دستگاه توربین 660 کیلو واتی آن را نیز صبا نیرو برعهده گرفته است.
مدیر عامل شرکت صبا نیرو تصریح کرد: سال 98 علی رغم مشکلات اقتصادی، این شرکت توانست به موفقیتهای بسیاری دست پیدا کند.
وی در خصوص میزان بومی سازی توسط شرکت صبا نیرو گفت: طی سالیان گذشته بخش عمدهای از توربینهای بادی این شرکت، بومیسازی شده به طوری که تولید 90 درصد تجهیز برج، 80 درصد تجهیز پره و 50 درصد تجهیز ناسل در داخل انجام میشود. در واقع به طور میانگین بیش از 70 درصد توربین های بادی این شرکت، بومی سازی شدهاند.
قربانی در ادامه، عمده مشکلات بنگاههای اقتصادی را فضای کسب و کار دانست و گفت: محدودیت در ارتباط با دنیا بخاطر تحریمها، افزایش نرخ ارز و افزایش بهای تمام شده، باعث شده سرمایهگذاران حوزه صنعت برق تمایل کمتری برای سرمایهگذاری داشته باشند.
وی افزود: متاسفانه تحریمها باعث شده برای واردات مواد اولیه و تجهیزاتی که عمده آنها وارداتی هستند با مشکل رو به رو شویم و این محصولات عموما با تاخیر و یا با کیفیت پایین وارد میشوند.
مدیرعامل شرکت صبا نیرو معتقد است: ناهماهنگی بین بخشهای مختلف دولت یکی از مشکلات داخلی کشور است که باعث لطمه خوردن بنگاههای اقتصادی میشود. این بیتکلیفی باعث خواهد شد شرکتهای پیمانکار به مشکل برخورده و نتیجه آن سبب کاهش ظرفیت تولید شود.