پیش بینی افزایش 30 درصدی مصرف آب در خراسان رضوی/34 دشت در وضعیت بحرانی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی از آب به عنوان عامل موثر و تاثیرگذار برای مقابله با ویروس کرونا نام برد.
بهگزارش ایلنا از وزارت نیرو، "سیدابراهیم علوی" به مناسبت سوم فروردین روز جهانی آب افزود: پایه تمامی توصیههای بهداشتی به نوعی به آب برمیگردد و افزایش فزآینده مصرف روزانه این ماده حیاتی در شهرها و روستاهای خراسان رضوی حکایت از نقش بیبدیل آب در مقابله با ویروس کرونا دارد.
وی به رسالت شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در سقایی 3.5 میلیون نفر از جمعیت ساکن در شهرها و روستاهای استان اشاره کرد و گفت: چنانچه هرفرد در شبانه روز 10 مرتبه و هر دفعه(20ثانیه) 4 لیترآب فقط برای شستن دست های خود مصرف کند 140 میلیون لیتر به میزان مصرف شبانهروز استان افزوده میشود که طبق پیشبینی این عدد بهطور خودکار میتواند 30 درصد مصرف آب استان را نسبت به سال گذشته افزایش دهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی آب روی "آب و تغییرات اقلیم" متمرکز شده است خاطرنشان کرد: هرچند یکی از مولفههای مقابله با ویروس کرونا استفاده از آب سالم و بهداشتی است، ولی این حقیقت را نیز باید بپذیریم در استانی هستیم که شرایط اقلیمی بسیار حساس و مهمی دارد از یک طرف با کاهش بارندگی ها و نزولات جوی مواجهیم و 97 درصد آب مورد نیاز استان از سفرههای زیرزمینی برداشت میشود و از طرفی 34 دشت از 37 دشت استان در وضعیت بحرانی قرار دارد و این در حالی است که کاهش بارندگی ها و تغییر اقلیم سبب افت سطح سفرههای آب زیرزمینی شده و حاصل آن مواجه شدن 524 روستا و 30 شهر در تابستان سال گذشته با تنش آبی بود .
وی یادآور شد : تڠییر بارشها از برف به باران و ریزش نزولات یک سال آبی تنها در چند هفته نشاندهنده تاثیر تغییرات اقلیمی بر آب و هوای این استان دارد.
به گفته علوی، این نوع بارشها تاثیری بر تغذیه سفرههای آب زیرزمینی ندارد و تا حدودی به تقویت روان آبهای سطحی کمک میکند.
وی از آب به عنوان امانتی برای نسل های آینده نام برد و تاکید کرد: این امانت با ارزش در نتیجه رفتارهای صحیح امروز ما به آیندگان منتقل خواهد شد.