با ابلاغ رئیس سازمان دامپزشکی کشور لازمالاجرا شد:
مصوبات ۱۱ گانه دامپزشکی برای مقابله با کرونا/ ممنوعیت هرگونه قطعهبندی گوشت در مراکز عرضه
مصوبات 11 گانه اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات در اماکن دامی و مراکز عرضه جهت پیشگیری از هرگونه مخاطره بهداشتی از جمله کرونا به مصرف کنندگان ابلاغ شد.
به گزارش ایلنا به نقل از سازمان دامپزشکی کشور؛ به دعوت و مدیریت دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور و با تصمیم مشترک نمایندگان سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت و تشکلهای صنفی مربوطه در این سازمان، اقدامات بهداشتی لازم جهت اجرا با هدف پیشگیری از بروز هرگونه مخاطره انتقال ویروس کرونا به مصرفکنندگان تصویب و با ابلاغ رئیس سازمان دامپزشکی کشور لازم الاجرا شد.
به دنبال دعوت دکتر سامد برومندفر، مدیرکل نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با هدف مقابله با مخاطره بهداشتی ناشی از آلودگیهای میکروبی (نظیر کروناویروس) از طریق فرآوردههای خام دامی جلسه هماهنگی اقدامات بهداشتی و پیشگیری مخاطرات بهداشتی در اماکن دامی و مراکز تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی با مدیریت دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان برگزار گردید.
بنابراین گزارش، در این جلسه که با حضور نمایندگان سازمان دامپزشکی کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تشکلهای صنفی مربوطه برگزار شد، اقدامات اجرایی و توصیه های بهداشتی لازم جهت پیشگیری از بروز هرگونه مخاطره انتقال ویروس کرونا به مصرفکنندگان در 11 بند جهت تشدید اقدامات نظارت بهداشتی برای رفاه حال مردم تصویب شد و دکتر علیرضا رفیعیپور رئیس سازمان دامپزشکی کشور آن را جهت اجرا ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه، مقرر گردیده است ضمن هماهنگیهای لازم بین بخشی و همکاری تشکلهای صنفی ذیربط، اهتمام خاص در اجرای مصوبات به عمل آید و گزارش اقدامات بصورت هفتگی به دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور ارسال گردد.
مصوبات ابلاغی این جلسه جهت اجرا به شرح زیر است:
1- ممنوعیت هرگونه قطعهبندی گوشت مرغ، فرآوری، تهیه جوجه کباب و شنیسل، طعمدار نمودن و ... در مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی، واحدهای صنفی، غرف میادین میوه و تره بار به دلیل انتقال عوامل بیماریزا و آلودگیهای متقاطع مورد تایید و تأکید قرار گرفت. مقرر گردید سازمان دامپزشکی کشور با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اتحادیههای صنفی ذیربط و اتاق اصناف در اینخصوص اقدام نماید.
2- مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی و واحدهای صنفی صرفاً مجاز به عرضه فرآوردههای مذکور به صورت بستهبندی شده در کشتارگاههای صنعتی و یا مراکز قطعهبندی و بستهبندی مجاز (دارای پروانه بهداشتی بهره برداری و نیز پروانه بهداشتی تولید معتبر) و یا تهیه شده در مراکز بسته بندی وابسته به فروشگاههای زنجیره ای (صرفاً جهت عرضه در همان مرکز) هستند.
3- کشتارگاههای صنعتی طیور و مراکز قطعه بندی و بستهبندی مجاز، متعهد به تأمین نیاز واقعی جامعه از نظر تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی بسته بندی شده و شناسنامه دار هستند.
4- اقدامات جدی برای عرضه تخم مرغ شناسنامهدار بستهبندی شده در مراکز و فروشگاهها بر اساس برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ با همکاری تشکلهای مربوطه و نظارت بر اجرای آن در مراکز عرضه (عمده فروشی و خرده فروشی) توسط انجمن تخم مرغ شناسنامهدار، انجمن صنفی عمده فروشان تخممرغ، سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
5- توصیه و تاکید بر عرضه ماهی بستهبندی شده در مراکز عرضه و واحدهای صنفی
6- در مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی و واحدهای صنفی، هر گونه فرآوری و طعمدارکردن گوشت قرمز ممنوع بوده و چرخ کردن گوشت فقط بنا به درخواست متقاضی و در حضور مشتری با رعایت ضوابط بهداشتی مجاز است.
7- آموزشها و اطلاعرسانی عمومی، ترویج مصرف محصولات بهداشتی، شناسنامهدار و بستهبندی شده در رسانه ملی و جراید با همکاری تشکلهای صنفی مرتبط
8- تشدید نظارتها و کنترلهای بهداشتی (بهداشت فردی و محیطی) در اماکن دامی و مراکز تولید، بستهبندی و عرضه فرآورده های خام دامی و واحدهای صنفی توسط وزارت بهداشت (در حیطه وظایف مربوطه و تفاهم نامه فیمابین)، متصدیان و مسئولین فنی- بهداشتی واحدها
9- ممنوعیت و برخورد با عرضه فرآوردههای خام دامی نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ، آبزیان در بازارچههای محلی و خودروهای سیار و کنار جادهای توسط سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حیطه وظایف مربوطه و تفاهمنامه فیمابین
10- انجمن صنفی کارفرمایان صنعت تولید و بستهبندی مواد پروتئینی کشور و تشکلهای کشتارگاههای دام و طیور متعهد به ارتقاء کیفیت محصولات بستهبندی شده و نظارتهای مستمر برتولید و عرضه محصولات است.
11- کشتارگاههای دام و طیور و واحدهای بستهبندی ملزم به رعایت مستمر کلیه ضوابط بهداشت فردی، محیطی و فرآیند تولید بوده و بایستی امکانات و تمهیدات لازم برای مقابله با کووید 19 انجام دهند.