مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب:
نخستین قرارداد در قالب آی.پی.سی در مناطق نفتخیز جنوب امضا شد
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به پیچیدگیها و مختصات مخزنی میدان نفتی پارسی، گفت: توسعه این میدان نیازمند بهرهمندی و پیادهسازی فناوریهای ازدیاد برداشت است که امیدواریم با اجرای قرارداد توسعه پارسی، این مهم محقق شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، احمد محمدی در آیین امضای قرارداد توسعه میدانهای پارسی و پرنج افزود: میدان پارسی از میدانهایی است که از اوایل دهه ۷۰ به بعد، طرح تزریق گاز در آن اجرا میشود. این میدان با برخورداری از مخزنی شکافخورده، پیچیدگیهای خاصی دارد و با توجه به وجود بخش قابلتوجهی نفت در بخش گاززده و آبزده مخزن پارسی، امیدواریم توسعه این میدان که نیازمند بهرهمندی از فناوریهای ازدیاد برداشت است، به افزایش تولید از میدان کمک کند.
وی با بیان اینکه در این دو میدان در مجموع تاکنون حدود ۱۰۰ حلقه چاه حفاری شده است، ذخیره نفت درجای پارسی و پرنج را حدود ۱۲ میلیارد بشکه نفت عنوان کرد و افزود: در حالی که تولید میدان پارسی در مقطعی از زمان به حدود ۴۵۰ هزار بشکه هم میرسید، اما امروز در مجموع از این دو میدان حدود ۵۲ هزار بشکه نفت برداشت میشود که با اجرای قرارداد توسعه، این رقم باید به ۸۵ هزار بشکه برسد.
محمدی با بیان اینکه بر مبنای قرارداد توسعه پارسی و پرنج، حجم تزریق گاز به این دو میدان باید به ترتیب به ۲۸۰ میلیون فوت مکعب و ۲۴ میلیون فوتمکعب در روز برسد، ابراز امیدواری کرد که با اجرای این قرارداد، ضریب بازیافت نهایی تولید نفت میدانهای پارسی و پرنج افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به اینکه قرارداد توسعه پارسی و پرنج نخستین قراردادی است که در قالب مدل قراردادی این شرکت به امضا میرسد، عنوان کرد: پیشنهاد این مدل قراردادی در سال ۹۵ مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران را دریافت کرد و پس از آن نفتخیز اجازه یافت مذاکرات قراردادی ۴ میدان (۹ مخزن) را با این مدل پیگیری کند که در این رهگذر، ۱۸ تفاهمنامه امضا و چند طرح توسعه میدان تدوین شد. طرح توسعه میدانهای پارسی و پرنج هم یکی از این طرحها بود که با گروه مپنا نهایی و توافقنامه آن حدود یکسالونیم قبل با این شرکت امضا شد.
به گفته محمدی، در این مدت، مذاکرات فشرده فنی، حقوقی و مالی دنبال و خوشبختانه این مذاکرات امروز به قرارداد منتهی شد.
وی امضای این قرارداد را از آن حیث که نخستین قرارداد در قالب الگوی قراردادی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است، حائز اهمیت خواند و آن را مرهون اعتماد و حمایتهای همهجانبه وزیر نفت و همچنین پشتیبانی ستاد شرکت ملی نفت ایران عنوان کرد.
محمدی با اشاره به اینکه طرحهای متعددی در حوزه صنعت نفت در استان خوزستان تعریف شده و در حال اجراست، ابراز امیدواری کرد این طرحها به ثمر بنشیند و زمینه رشد و پیشرفت در استان خوزستان را فراهم کند.