معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد:
تخریب برنامهریزی شده صنایع غذایی/ ورود لاین آرین به تولید گوشت مرغ با دستور مقام رهبری
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کاملا مشخص است که تخریب علیه صنایع غذایی برنامهریزی شده است و این صنعت مورد هدف قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرتضی رضایی امروز در حاشیه بازدید از یک واحد تولیدی دامپروری و کارخانه صنعت لبنی به مناسبت دهه فجر با بیان اینکه از نمونههای تخریب صنایع غذایی میتوان به قرار دادن قرص در کیکها اشاره کرد افزود: اخیرا نیز وجود سم در شیر خام برای تخریب صنایع غذایی کشور مطرح شده است.
وی ادامه داد: نظارت بر صنایع غذایی از سوی دولت سختگیرانه بوده ضمن اینکه خود تولیدکنندگان نیز برای جلوگیری از زیان بر سلامت و کیفیت تولید خود دقت بالایی دارند.
رضایی با تکید بر اینکه وجود سم در نهاده دامی میتواند بیماری برای دامهایی که چند 10 میلیون میارزد به دنبال داشته باشد اظهار کرد: وجود سمی مانند آفلاتوکسین در خوراک دام موجب از بین رفتن کبد دام شده و به مرور مرگ آن را در پی خواهد داشت، دامداران از این موضوع مطلع هستند و اجازه نمیدهند که سلامت دامهای آنها که چند 10 میلیون ارزش دارد مورد تهدید قرار بگیرد.
وی اضافه کرد: کارخانههای لبنی نیز آزمایشهای مختلفی برای اطمینان از سلامت شیر خام و تولیدات خود انجام میدهند چرا که برای کارخانهها نیز برند و آبروی شان اهمیت زیادی دارد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سلامت نهادههای دامی وارداتی نیز موضوعی است که از همان ابتدا توسط دستگاههای نظارتی مورد بررسی قرار میگیرد گفت: نهادههای دامی از مبدا قبل از بارگیری آزمایش شده و پس از اطمینان از صحت و سلامت آن در گمرک ما نیز قبل از تخلیه مورد آزمایش ما قرار میگیرد.
رضایی جلوگیری از تخلیه ذرتهای آلوده که اخیرا خبرساز شده است را نمونهای از سختگیریهای دستگاههای ناظر درباره سلامت نهادههای وارداتی عنوان کرد.
وی یادآور شد: محصولات لبنی ما به چندین کشور در جهان صادر میشود که همگی آنها استانداردهای سختگیرانه مربوط به خود را دارند و این موضوع نیز گواه سلامت و کیفیت محصولات لبنی کشور ما است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود درباره نتایج حذف ارز 4200 تومانی از واردات کره و تاثیر آن بر قیمت این کالا اظهار کرد: حذف ارز 4200 تومانی از واردات کره و تخصیص ارز نیمایی به آن موجب تغییرات قیمت این کالا خواهد شد اما من به خود اجازه نمیدهم که درباره میزان تغییر قیمت اظهارنظر کنم چرا که قیمت کالاهای مصرفی توسط سازمان حمایت برآورد و اعلام میشود.
رضایی ادامه داد: برای تامین کره در داخل کشور اقداماتی همچون اصلاح نژاد دامها در حال انجام است که میتواند در افزایش کره شیر موثر بوده و وابستگیها را با واردات این کالا کاهش دهد ضمن اینکه آگاهی مردم نسبت به مصرف چربیها افزایش یافته و انتظار میرود مصرف کره در سالهای آینده کاهش داشته باشد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره دستاوردهای کشور اظهار کرد: در حوزه تولیدات دامی به مناسبت دهه فجر 1301 پروژه با سرمایهگذاری 620 میلیارد تومانی بخش خصوصی، هفت میلیارد تومانی بخش دولتی و 265 میلیارد تومانی تسهیلات بانکی به بهرهبرداری میرسد.
رضایی اضافه کرد: این پروژهها برای سه هزار و 3660 نفر شغل مستقیم و 2196 نفر شغل غیرمستقیم ایجاد میکند
وی به مقایسه تولیدات دامی در سال 97 و 98 پرداخت و گفت: تولید گوشت قرمز در سال 97 ، 830 هزار تن بود که پیش بینی میشود در سال 98 به 860 هزار تن برسد همچنین تولید شیر خام در سال گذشته 10.5 میلیون تن بود که پیش بینی میشود که تولید آن در سال جاری به 11 میلیون تن افزایش یابد.
رضایی تولید گوشت طیور در سال 97 را 2355 تن عنوان کرد که پیش بینی تولید آن برای سال 98 با افزایش 10.5 درصدی به 2600 تن خواهد رسید.
وی درباره تولید تخم مرغ در کشور نیز گفت: میزان تولید تخم مرغ در سال گذشته 901 هزار تن بود که با رشد 12.9 درصدی در سال جاری به مرز یک میلیون تن میرسد.
وی درباره برخی دیگر از تولیدات دامی اظهار کرد: تولید عسل در سال 98 با رشد 24.4 درصدی به 112 هزار تن و تولید پیله تار ابریشم با رشد 41.6 درصدی به 978 هزار تن افزایش مییابد.
رضایی با تاکید بر اینکه ارزانترین منابع پروتئینی که اکنون در اختیار مردم قرار دارد مرغ و تخم مرغ است افزود: با توجه به شرایط اقتصادی پیش بینی میکردیم که میزان مصرف این دو منبع پروتئینی رشد داشته باشد به همین دلیل افزایش تولید در آنها را پیش بینی و اجرایی کردیم.
به گفته وی؛ میزان سرانه مصرف مرغ در کشور از 31 کیلوگرم و میزان مصرف تخم مرغ از 11.8 کیلوگرم عبور کرده است.
رضایی با بیان اینکه شاخص مصرف منابع پروتئین در کشور ما بسیار مناسب است اظهار کرد: شاخص مصرف منابع پروتئینی در کشور ما 36 کیلوگرم است در حالی این شاخص سرانه در دنیا کمتر و حدود 29 کیلوگرم است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی یکی از مهمترین برنامههای وزارت جهاد کشاورزی را اصلاح نژاد دام گوشتی برای افزایش تولید و کاهش وابستگی عنوان کرد و گفت: با هدف افزایش خوداتکایی گوشت قرمز تعداد دام اصلاح شده در کشور در سال گذشته 280 هزار راس بود که در سال جاری به 350 هزار راس رسیده و برنامهریزی ما برای افق سال 1400 ، 600 هزار راس است.
رضایی زمان توقف طرح اصلاح نژاد دام گوشتی را رسیدن جمعیت دامهای اصلاح شده به یک میلیون راس عنوان کرد.
وی ادامه داد: تعداد دام اصلاح شده نژاد شیری از 50 هزار راس در سال گذشته به 93 هزار راس در سال جاری رسیده که برنامه ما برای افق 1400، 340 هزار راس است.
رضایی میزان اصلاح نژاد دام در سال 97 را 60 هزار راس، در سال جاری 110 هزار راس و برنامهریزی برای افق 1400 را 800 هزار راس اعلام کرد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از ورود مرغ لاین آرین کشور به تولید گوشت طیور با دستور مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: برای کاهش وابتسگی به واردات جوجه یک روزه و جلوگیری از نتایج تحریم احتمالی این نهاده اساسی با دستور مقام معظم رهبری مرغ لاین آرین کشور وارد تولید گوشت مرغ میشود.
رضایی ادامه داد: این طرح جزو برنامههای کلان و اصلی وزارت جهاد کشاورزی است که تحت نظارت شورای امنیت ملی انجام میشود.