ایران به جمع کشورهای دارنده لیسانس تولید پلیاتیلن پیوست
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: به دنبال تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پلی اتیلن با دانش ایرانی هستیم زیرا در تولید محصولات مشتق از اتیلن نیاز زیادی داریم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، کشور ایران بدلیل بهرهمندی از منابع و ذخایر عظیم گاز مزیت بزرگی برای تولید پلی الفینها منجمله پلی اتیلن دارد. در دهههای 70 و 80 شمسی توسعه قابل توجهی در صنعت پتروشیمی رخ داد که طی آن مجتمعهای پتروشیمی متعددی به بهره برداری رسیدند. با وجود افزایش ظرفیت خوراک اتیلن هر چند زمینه مساعدی برای تداوم این توسعه بوجود آمد ولی تنگتر شدن حلقه تحریمها سبب شد تا علاوه بر کمرنگشدن یا حتی قطع ارتباط مجتمعهای در حال تولید با شرکتهای خارجی صاحب لیسانس، خرید لیسانسهای خارجی نیز میسر نشود.
شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در طی 2 دهه عمرش تلاشهای خود را معطوف به کسب دانش فنی بومی در حوزه مواد شیمیایی و پلیمری و کاتالیستهای آنها کرده و علاوه بر دستاوردهای قابل توجه در این خصوص، زمینهساز تحرک بزرگی در کشور برای شکست انحصار کاتالیستها و فرآیندهای تولید مواد پتروشیمیایی شده است. از جمله دستاوردهای بزرگ و قابل توجه این شرکت میتوان به کسب دانش فنی فرایند تولید پلی اتیلن سنگین و کاتالیستهای آن اشاره کرد. این مهم در سایه تلاشهای شبانه روزی پژوهندگان و مدیران شرکت پژوهش و فناوری و برخوداری از حمایتهای مادی و معنوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی جهت ایجاد زیرساختهای لازم برای انجام پژوهشهای کاربردی حاصل شده است.
با برخورداری از چنین توانمندی بود که با هدف کاهش وابستگی علمی و فنی، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به پشتوانه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و اعتماد شرکت پتروشیمی تبریز به توانمندی داخلی، گام بزرگی را در جهت احداث اولین واحد تولید پلی اتیلن سنگین بر مبنای لیسانس بومی برای این شرکت برداشت.
در همین راستا و در آستانه چهل و یکمین بهار انقلاب اسلامی، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی لیسانس یک واحد پلی اتیلن سنگین با ظرفیت 310 هراز تن در سال بر اساس فرآیند دوغابی توسعه یافته توسط این شرکت را به مجتمع پتروشیمی تبریز واگذار کرده که قرارداد مربوطه روز شنبه 19 بهمن ماه به امضای طرفین میرسد.
انشا ا... با بهرهبرداری از این واحد، ایران اسلامی به جمع معدود کشورهایی میپیوندد که صاحب لیسانس تولید پلیاتیلن هستند و بدین طریق زمینه برای احداث واحدهای دیگر از این دست در کشور مهیا خواهد شد. محصولات این واحد برای کاربردهای مختلف از جمله لوله، انواع بطری، ظروف و فیلمهای بستهبندی علاوه بر پوشش نیازمندیهای صنایع تکمیلی داخلی زمینه مساعدی برای صادرات مواد اولیه یا محصولات ساخته شده از آنها را فراهم میکند.
بهزاد محمدی در مراسم امضای قراداد اعطای لیسانس واحد پلی اتیلن سنگین گفت: یکی از الزامات برای رسیدن به توسعه پایدار، دسترسی به دانش فنی است.این اتفاق در بعد مناسبی در پژوهش و فناوری پتروشیمی در جریان است.
وی با اشاره به اینکه تنوع و تعداد کاتالیست ها بسیار زیاد است، گفت: اما در بخش دانش فنی و فرآیندی کاری زمان بر و انرژی بر است.
معاون وزیر نفت ابراز امیدواری کرد: با تکرار اعطای این لیسانس به پایداری صنعت پتروشیمی کمک شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: اگر بتوانیم در دانش فنی فرآیندهای پایه ورود کنیم، راه برای دانش های کلیدی نیز باز خواهد شد.
وی تاکید کرد: در شرکت پژوهش و فناوری نگاه اقتصادی نداریم و به عنوان پشتیبان صنعت برای ایجاد بستر توسعه تکنولوژی فعالیت می کنیم.