خبرگزاری کار ایران

پارس جنوبی از واردات شیرهای سرچاهی بی‌نیاز شد/ ایران رقیب آمریکا در تولید شیرسرچاهی شد

پارس جنوبی از واردات شیرهای سرچاهی بی‌نیاز شد/ ایران رقیب آمریکا در تولید شیرسرچاهی شد
کد خبر : ۸۶۳۱۱۹

عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به تامین تمامی شیرهای سرچاهی چاه های گاز فازهای 13، 22 تا 24 پارس جنوبی توسط سازندگان ایرانی، اعلام کرد: صنعت نفت ایران از واردات شیرهای سرچاهی آمریکایی و انگلیسی به طور کامل بی نیاز شد.

به گزارش ایلنا، «حسن وفایی» در حاشیه برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی کیش با اشاره به دستیابی ایران به دانش فنی طراحی و ساخت شیرهای سرچاهی چاه های نفت و گاز در خشکی و دریا، گفت: در دوره تحریم هسته ای شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی که انحصار ساخت این تجهیزات را در اختیار دارند، فروش شیرهای سرچاهی را به صنعت نفت ایران تحریم و ممنوع کرده بودند.

این عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با اشاره به تاخیر در ساخت و توسعه برخی از فازهای پارس جنوبی در دوره تحریم هسته ای به دلیل تحریم واردات شیرهای سرچاهی، تصریح کرد: در شرایط فعلی ایران به دانش فنی ساخت این تجهیزات به طور کامل دست یافته به طوری‌که در طرح توسعه فازهای 13، 22، 23 و 24 پارس جنوبی 80 شیرسرچاهی در سکوهای گاز با برند ایرانی مورد استفاده قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت صنایع نفت تجهیزات ایران با اعلام اینکه هم اکنون هزینه یک ست کامل شیرهای سرچاهی ایرانی در یک چاه دریایی پارس جنوبی حدود 600 هزار دلار است، اظهار داشت: همین تجهیزات در طرف دیگر میدان پارس جنوبی توسط شریک قطری با هزینه بالغ بر یک میلیون و 300 هزار دلار از شرکت‌های آمریکایی کمرون، جنرال الکتریک و یا «ای.بی.بی» انگلیس خریداری می شود.

وی با اشاره به بی نیازی کامل صنعت نفت ایران برای تامین شیرهای سرچاهی چاه های نفت و گاز، بیان کرد: علاوه بر این، شرکت های ایرانی توان ارائه انواع خدمات و گارانتی را هم به شرکت ملی نفت ایران دارند.

وفایی با بیان اینکه حتی شرکت توتال فرانسه هم توان سازندگان ایرانی را در تامین شیرهای سرچاهی فاز 11 پارس جنوبی را تائید کرده بود، یادآور شد: هم اکنون شیرهای سرچاهی با فشار حدود 10 هزار پی.اس.آی در داخل ساخته شده که در گام دوم به دنبال ساخت شیرهایی با توان 15 هزار پی.اس.آی با مشارکت های شرکت های دانش بنیان داخلی هستیم.

وی همچنین از آمادگی برای صادرات شیرهای سرچاهی ایرانی به عراق و سوریه خبر داد و خاطرنشان ساخت: برخی از شرکت‌های آمریکایی و اروپایی برای رقابت با ایران سیاست دامپینگ برای فروش شیرهای سرچاهی را راه انداخته‌اند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز