خبرگزاری کار ایران

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی؛

مدیریت باران را جایگزین مدیریت بحران کنیم/در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی محکم ایستادگی می‌کنیم/جنگل‌ها خط قرمز ما هستند/ در تولید شیر و گوشت شکننده هستیم

مدیریت باران را جایگزین مدیریت بحران کنیم/در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی محکم ایستادگی می‌کنیم/جنگل‌ها خط قرمز ما هستند/ در تولید شیر و گوشت شکننده هستیم
کد خبر : ۸۵۹۷۰۱

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به شرایط کم‌آبی کشور لازم است که مدیریت باران جایگزین مدیریت بحران شود و به مدیریت ریسک مانند بیمه بیشتر توجه شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، عباس کشاورز امروز در سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونه‌های ملی بخش کشاورزی که با حضور رئیس جمهور و دیگر مسئولان سیاسی کشور برگزار شد با تاکید بر اینکه تا افق 1400 دستیابی به 85 درصد از امنیت غذایی در داخل کشور امکان‌پذیر است اظهار کرد: کمبود آب مشکل جدی کشور است که بدون توجه به آن برنامه‌ریزی برای کشور منطقی نیست. به همین دلیل از همه مسئولان در هر جایگاهی که هستند می‌خواهم که به این مهم در سیاست‌گذاری‌های خود توجه کنند.

وی ادامه داد: ما معتقدیم که بخش عمده مشکل بحران آب از طریق خانواده کشاورزی، عملی خواهد بود.

هیچ کدام نباید از تولید غفلت کنیم

کشاورز با بیان اینکه کشور در شرایط سخت تحریم و جنگ اقتصادی قرار دارد افزود: شرایط کشور به نحوی است که ما هیچ کدام نباید از تولید غفلت کنیم و شعار همگی باید تولید باشد.

وی اضافه کرد: در برنامه ششم توسعه اقتصادی افزایش تولید به ما تکلیف شده و وظایف بخش کشاورزی در آن روشن شده است اما موضوعاتی وجود دارد که باید خود را ملزم به رعایت آنها کنیم.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی یکی از این موضوعات را گام برداشتن در جهت دانش بنیادی کردن بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: کشاورزی کشور نیاز زیادی به علمی شدن و استفاده از بخش دانش بنیان در آن دارد.

کشاورز تصریح کرد: دومین موضوع مربوط به تداوم خودکفایی گندم است و همچنین رسیدن به خودکفایی در تولید جو تا سه چهار سال آینده که بسیار مهم و ضروری است.

در خودکفایی شکر دچار معضلاتی شده‌ایم

وی با اشاره به مشکلات به وجود آ‌مده برای طرح خودکفایی شکر اظهار کرد: در خودکفایی شکر نیز دچار معضلاتی شده‌ایم که به سال 96 برمی‌گردد اما نباید بگذاریم این معضلات بار دیگر تکرار و خودکفایی شکر به تاخیر بیفتد.

کشاورز ادامه داد: شیر، مرغ و تخم‌مرغ نیز از محصولاتی هستند که لازم است از چند سال آینده از رشد لازم برخوردار شوند.

لزوم عزم جدی برای رفع مشکل تامین روغن

وی با تاکید بر اینکه باید یک عزم جدی برای رفع مشکل تامین روغن اتخاذ کنیم افزود: ما باید ظرف دو سال آینده بیش از 28 درصد و ظرف پنج سال آینده به 50 درصد از خودکفایی تولید روغن در کشور برسیم.

عدد پایین در خودکفایی روغن ننگ بزرگی برای بخش کشاورزی

به گفته کشاورز عدد پایین کشور در خودکفایی روغن ننگ بزرگی برای بخش کشاورزی است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود با اشاره به ظرفیت نهفته کشت دیم در کشور اظهار کرد: ظرفیت کشت دیم کشور تا مدت‌ها نهفته بود تا اینکه ما توانستیم آن را کشف و برای افزایش تولید مورد استفاده قرار دهیم.

کشاورز گفت: با استفاده از ظرفیت دیم کشور امکان افزایش دو میلیون تن گندم، 800 هزار تن جو، 2 تا 3 میلیون تن علوفه و 600 تا 700 هزار تن دانه روغنی به ظرفیت تولید موجود کشور وجود دارد.

وی اضافه کرد: با استفاده از کشت دیم می‌توانیم علاوه بر افزایش تولید به درآمد پایدار برای کشاورزان و حفظ منابع تولید از جمله خاک نیز برسیم.

با کشت دیم به حل مشکل بحران آب کمک کنیم

کشاورز با بیان اینکه کشت دیم با اتکا به آب باران است افزود: در نتیجه با کشت دیم می‌توان به حل مشکل بحران آب نیز کمک کنیم.

در تولید شیر و گوشت شکننده هستیم

وی با تاکید بر اینکه در مورد تولید شیر و گوشت به دلیل وابستگی به علوفه یونجه، شکننده هستیم اظهار کرد: شکنندگی ما به این دلیل است که کشت علوفه یونجه بسیار پرآب‌بر است به همین دلیل باید به دنبال اصلاح مدل خوراک مورد استفاده برای دام‌ها با تاکید بر کشت گونه‌های جدید علوفه باشیم.

کشاورز ادامه داد: در دو سال گذشته در دامداری‌های نمونه کشت گونه‌های جدیدی از علوفه داشتیم که می‌توان با الگو قرار دادن آ‌نها در آینده 4 درصد به تولید شیر کشور افزود.

به خاک بی‌توجه بوده‌ایم

وی با تاکید بر اینکه ما به خاک بی‌توجه بوده‌ایم افزود: بی‌توجهی ما به خاک در سال‌های گذشته در حالی است که بنای توسعه در بخش کشاورزی خاک است.

کشاورز ادامه داد: تکنولوژی‌هایی وجود دارد که ما را می‌تواند در برگرداندن خاک به شرایط مطلوب کمک کند.

به اعتقاد وی اگر به خاک توجه شود آب نیز حفظ خواهد شد و تولید کشاورزی کشور 30 تا 40 درصد افزایش پیدا می‌کند.

جنگل‌ها خط قرمز ما هستند

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه جنگل‌ها خط قرمز ما هستند گفت: از تمان مسئولان می‌خواهم در مدتی که طرح احیای جنگل انجام می‌شود هیچ گاه درباره بهره‌برداری از جنگل طرح یا پیشنهادی را ارائه نکنند.

در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی محکم ایستادگی می‌کنیم

کشاورز افزود: ما در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی حتما محکم ایستادگی می‌کنیم و اگر توسعه‌ای برای بحث شهری و صنعتی وجود دارد باید در اراضی بایر و غیرقابل بهره‌برداری انجام شود.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی خطاب به رئیس جمهور گفت: من از شما خواهش می‌کنم که سهم اعتباری بانک کشاورزی را افزایش دهید چرا که بانک کشاورزی ابزار توسعه بخش کشاورزی است ونیاز به تزریق سرمایه دارد.

کشاورز تاکید کرد: خواهش ما این است که به بانک کشاورزی برای بالا بردن اعتبار کمک بیشتری شود چرا که بدون تا مین اعتبار امکان توسعه بخش کشاورزی و افزایش تولید وجود ندارد.

وی با بیان اینکه مدیریت باران را باید جایگزین مدیریت بحران کنیم افزود: با توجه به کم ‌آبی در کشور باید قدر آب را بدانیم و مدیریت باران را جایگزین مدیریت بحران کنیم.

وی همچنین جایگزینی مدیریت ریسک مانند مدیریت بیمه را از مواردی دانست که باید به آن توجه بیشتری شود.

آماده سازی الگوی کشت بعد از شش سال

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی از آماده سازی الگوی کشت بعد از شش سال خبر داد و گفت: بعد از پنج الی شش سال الگوی کشت آماده اجرا است و ما از خانواده کشاورزی می‌خوهیم که خود را آماده اجرای آن کنند.

کشاورز در پایان سخنان خود برای برون رفت از شرایط نابسامانی که کنون در بخش کشاورزی حاکم است باید ساختاری ایجاد کنیم تا الگوی کشت اجرا شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز