خبرگزاری کار ایران

پایش کیفیت منابع آب در دستورکار استان‌های جنوب کشور

پایش کیفیت منابع آب در دستورکار استان‌های جنوب کشور
کد خبر : ۸۵۸۰۶۷

نشست منطقه‌ای کارگروه‌های اجرایی نظام مدیریت جامع کیفیت منابع آب منطقه 6 کشور با حضور مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو و به میزبانی شرکت آب منطقه‌ای بوشهر برگزار شد.

به‌گزارش ایلنا از وزارت نیرو، شاهپور رجایی، مدیرکل دفتر نظام‌های بهره برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو در پنجمین جلسه کارگروه نظام مدیریت جامع کیفیت منابع آب که با حضور نمایندگان استان‌های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: علاوه بر نظارت بر مسائل کمی منابع آب، بررسی و کنترل کیفی این منابع نیز به صورت مستمر در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.

وی، پساب‌های فاضلاب شهری و روستایی، پسماندهای محیط شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و زه آب‌های کشاورزی را از مهم‌ترین موارد آلوده کننده منابع آب نامید و اضافه کرد: ورود این آلاینده ها به منابع آب، اندک آب در دسترس را نیز دچار مشکلات کیفی می‌کند.

رجایی تصریح کرد: در حوزه حفاظت کیفی صدد آن هستیم تا با شناسایی آلاینده های تهدید کننده کیفیت منابع آب و تولید نقشه کیفی آن، به علاج بخشی کیفی منابع آب بپردازیم.

مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو نقاط مختلفی از کشور را متاثر از پدیده آلودگی کیفی خواند و گفت: استان بوشهر نیز این پدیده را تجربه می کند و در شهرستان دشتستان، زه آب های بخش کشاورزی به رودخانه های دالکی، شاپور و حله وارد شده و موجب کاهش کیفیت آب رودخانه های مذکور می‌شود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: بخشی از منابع آب زیرزمینی استان نیز تحت تاثیر فاضلاب های شهری هستند و با توجه به عدم وجود شبکه دفع فاضلاب در برخی از شهرها و به مرور زمان، به آب های زیرزمینی نشت پیدا کرده و باعث افت کیفی این مناطق شده است.

رجایی بیان کرد: در شهرستان های عسلویه، کنگان و دیر وجود تاسیسات نفتی، یکی از منابع اصلی آب استان که همان دریا می باشد را دچار آلودگی می‌کند.

مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو تصریح کرد: رویکرد اصلی وزارت نیرو، شناسایی آلاینده ها و اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از آلودگی منابع آب در دسترس است.

رجایی در ادامه به تشریح برنامه های مدیریت منابع آب در استان بوشهر پرداخت و گفت: یکی از مهم ترین برنامه های حوزه آب استان بوشهر که به خوبی توسط استاندار این استان حمایت می شود، کاهش اتکا به منابع آب شرب خارج از استان است.

وی افزود: با توجه به ساحلی بودن استان بوشهر می‌بایست از ظرفیت های موجود استفاده کنیم و برنامه تامین آب شرب بوشهر، هدف گذاری تامین 40 درصد از آب شرب این استان تا افق 1404 را دارد.

رجایی اظهار داشت: در کنار تامین آب از منابع جدید، کاهش هدررفت نیز یکی از رسالت های اصلی بخش آب استان بوشهر است و این برنامه در حال حاضر در دست اجراست.

مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو ارتقای بهره وری و افزایش راندمان آب در بخش کشاورزی را یکی دیگر از برنامه‌های مهم مدیریت آب استان بوشهر نامید.

وی اظهار داشت: منابع محدود در کنار تقاضای زیاد بخش کشاورزی، روش های آبیاری سنتی و غرقابی را غیرقابل توجیه می سازد.

رجایی تصریح کرد: در حال حاضر با مصرف حدود 3500 لیتر آب، یک کیلو محصول تولید می شود و این در حالی است که می توان با کمتر از هزار لیتر نیز به همان میزان محصول دست یافت.

این مقام مسئول گفت: طرح نخلستان با هدف ارتقا بهره وری آب در نخیلات استان بوشهر، اگرچه عقب ماندگی هایی دارد اما در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف ما در کنار تامین آب و کاهش هدررفت آن، پیگیری ملی و استانی این طرح و به ثمر رساندن آن است.

در این نشست رئیس گروه نظام‌های پایش کیفی آب و آبفا وزارت نیرو، رئیس گروه حفاظت کیفی و محیط زیست شرکت مدیریت منابع آب ایران، مدیران عامل صنعت آب و آبفا استان بوشهر و اعضای کارگروه های استانی مدیریت کیفیت منطقه 6 کشور، به بیان چالش ها و بررسی راهکارهای مدیریت کیفیت منابع آب پرداختند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز