مشاور وزیر جهادکشاورزی در گفتوگو با ایلنا؛
برداشت و استحصال زعفران تا سال آینده کاملا مکانیزه میشود/ راهاندازی هلدینگ بزرگ زعفران در کشور/ نشان جغرافیای زعفران مناطق مختلف نهایی میشود
مشاور وزیر جهادکشاورزی از تمام مکانیزه شدن برداشت و استحصال گل زعفران تا سال آینده خبر داد و گفت: همچنین در سال آینده هلدینگ بزرگ زعفران در کشور نیز راه اندازی میشود.
حسین زینلی با تاکید بر اینکه در سال جاری تولید زعفران در کشور افزایش پیدا میکند، اظهار کرد: افزایش تولید فرصت بسیاری خوبی برای افزایش صادرات و بهبود شرایط اقتصادی کشاورزان است.
وی ادامه داد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی ایجاد سود پایدار در صادرات زعفران کشور با انجام برنامههای مربوط به تولید و بازار است.
زینلی یکی از این برنامهها را تمام مکانیزه شدن برداشت و استحصال گل زعفران تا سال عنوان کرد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: علاوه بر این در سال آینده هلدینگ بزرگ زعفران در کشور راه اندازی میشود.
زینلی همچنین از نهایی شد نشان جغرافیای مناطق تولید زعفران در سال 99 خبر داد و افزود: همچنین در حال تعامل برای ورود کارشناسان خارجی برای آموزش تجار زعفران کشور برای توسعه بازار صادراتی به صورت تخصصی و فنی هستیم.
وی راهاندازی بورس زعفران در کلیه استانهای تولید کننده این محصول را از دیگر اقدامات در حوزه تولید بازار زعفران عنوان کرد.
زینلی با انتقاد از برخی ادعاهای مطرح شده توسط بخش خصوصی درباره نتایج منفی ورود تعاون روستایی به بازار زعفران، گفت: به رغم جوسازی فرصت طلبان برای کاهش قیمت زعفران تعاون روستایی حداقل پایه قیمت برای خرید نگین زعفران را 10 میلیون و 500 هزار تومان تعیین کرده تا اجاره کاهش قیمت ندهد.
وی تاکید کرد: این افراد با طرح موضوعاتی مانند مشکل در صادرات، در مقابل تولید ایستادهاند و نتایج سخنان آنها نتیجهای جز میدان دادن به سودجویان داخلی و خارج ندارد.
به گفته زینلی؛ آنها مدعی هستند که ورود سازمان تعاون روستایی به خرید زعفران سودی برای کشاورزان دربر نداشته است در حالی که در سالهای گذشته که تمام بازار در دست بخش خصوصی هیچگاه کشاورزان منتفع نشدند.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از بخش خصوصی خواست که به جای شکایت همراه دولت برای بهبود شرایط تولید و توسعه صادرات زعفران باشند.
زینلی تاکید کرد که وزارت جهادکشاورزی همواره آماده دریافت نظرات بخش خصوصی در زمینه بهبود شرایط تولید و توسعه صادرات زعفران است.
وی متذکر شد: تا امروز گزارشی از خروج مقادیر بالای زعفران به کشورافغانستان نداشتهایم.
وی در پاسخ به این پرسش که شورای ملی زعفران نسبت به خروج بیرویه زعفران به کشور افغانستان هشدار داده است، گفت: تا امروز گزارشی در این زمینه به دست ما نرسیده، اگر این شورا مستنداتی دارد برای ما ارسال کند، ضمن اینکه در حال آموزش نیروهای انتظامی مستقر در مرزها برای توقف کامل قاچاق این محصول هستیم.
مشاور وزیر جهادکشاورزی میزان صادرات زعفران در سال گذشته را 351 میلیون دلار اعلام کرد.
زینلی گفت: پیش بینی میشود با افزایش تولید شاهد افزایش میزان صادرات و ارزآوری این محصول به کشور باشیم.
به گزارش ایلنا؛ یک عضو شورای ملی زعفران روز گذشته در گفتوگو با ایلنا مدعی شد؛ زعفران کشور از مبادی رسمی و غیررسمی در حال سرازیر شدن به کشور افغانستان است و این کشور با صادرات زغفران ایرانی با برند افغان در حال افزایش سهم خود از کشورهای مقصد صادراتی کشور ما است.