خبرگزاری کار ایران

در گفت‌و‌گو با ایلنا عنوان شد:

بحران‌سازی برای صنعت مرغداری به سبک وزارت جهادکشاورزی/ برهم ریختن بازار پس از آرامش کوتاه!/ افزایش ۳ تا ۵ میلیونی تولید جوجه یک‌روزه در ماه‌های آینده

بحران‌سازی برای صنعت مرغداری به سبک وزارت جهادکشاورزی/ برهم ریختن بازار پس از آرامش کوتاه!/ افزایش ۳ تا ۵ میلیونی تولید جوجه یک‌روزه در ماه‌های آینده
کد خبر : ۸۳۱۲۰۷

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور از برنامه جهادکشاورزی برای افزایش سن حذف گله‌های مادر خبر داد، برنامه‌ای که در صورت اجرا می‌تواند بار دیگر توازن بین عرضه و تقاضا در بازار را برهم زند و نوسانات قیمت مرغ را به دنبال داشته باشد.

حبیب اسدالله نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان اینکه سن حذف گله مرغ مادر ۶۴ هفته است، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی به صورت دستوری سن کشتار گله‌های مرغ مادر را به ۶۸ هفته افزایش داده است.

وی ادامه داد: اجرای این تصمیم می‌تواند بار دیگر توازن بین عرضه و تقاضا را برهم زده و قیمت در بازار را دچار نوسانات شدید کند.

به گفته اسدالله نژاد؛ افزایش ۴ هفته‌ای سن حذف گله‌های مرغ مادر موجب افزایش ۳ تا ۵ میلیون تولید جوجه یک‌روزه در ماه‌های آتی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه بهانه وزارت جهادکشاورزی برای افزایش سن حذف گله‌ها تامین ذخایر استراتژیک است، افزود: عنوان این بهانه در حالی است که هم اکنون نیز تولید در کشور بیشتر از نیاز است و می‌توان ذخایر استراتژیک را تامین کرد.

اسدالله نژاد معتقد است؛ اگر قیمت مناسبی برای خرید مرغ از مرغداران تعیین شود، آن‌ها حاضرند مرغ خود را به شرکت پشتیبانی امور دام کشور برای تامین ذخایر استراتژیک بفروشند.

وی اضافه کرد: شرایط قرارداد شرکت پشتیبانی امور دام کشور نیز بسیار نامناسب است به نحوی که مرغداران آن را به قراردداد ترکمانچای تشبیه می‌کنند.

اسدالله نژاد قیمت خرید هر کیلوگرم مرغ منجمد شیرینگ پک شده از مرغداران را ۱۳ هزار تومان عنوان کرد و گفت: با توجه به میزان افت وزن و هزینه بسته‌بندی حداقل قیمت خرید مرغ باید ۱۴ هزار و ۵۰۰ تا ۱۵ هزار تومان باشد.

وی ادامه داد: یکی دیگر  از مشکلات اساسی قرار داد شرکت پشتیبانی امور دام کشور دریافت تضمین سلامت کمی، کیفی و بهداشتی مرغ تا زمان مصرف محصول است درحالی که پس از کشتار  و تحویل مرغ به پشتیبانی تا عرضه به بازار، مرغدار هیچگونه نظارت، کنترل و دخل و تصرفی در آن ندارند و حتی نمی‌داند مرغ در کدام سردخانه نگهداری می‌شود.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور با بیان اینکه دریافت تضمین برای سلامت محصول از تولید کننده در شرایطی که نگهداری و عرضه مرغ در دسترس تولیدکننده نیست غیرمنطقی است، افزود: شرکت پشتیبانی می‌تواند برای حل این مشکل، خود مبادرت به خرید مرغ زنده از مرغدار به نرخ بازار کند و کشتار، انجماد و بسته بندی را انجام دهد تا از این طریق دست دلال‌ها و واسطه‌ها و سودجویان را در زمان شروع ذخیره سازی کوتاه کند، امری که همیشه ما شاهد آن هستیم و باعت ایجاد التهاب کاذب در بازار می‌شود.

اسدالله نژاد تاکید کرد: ابلاغ این برنامه به‌رغم مخالفت همه تشکل‌های صنفی بوده و از امروز نسبت به نتایج منفی آن در آینده بر بازار مرغ هشدار می‌دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز