خبرگزاری کار ایران

یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با ایلنا:

سیاست‌های ارزی سوداگران را از بازار حذف کرد/ به زانو درآوردن اقتصاد ایران منتفی شده است/ مردم و تولیدکنندگان هزینه این ثبات را پرداخت کردند

سیاست‌های ارزی سوداگران را از بازار حذف کرد/ به زانو درآوردن اقتصاد ایران منتفی شده است/ مردم و تولیدکنندگان هزینه این ثبات را پرداخت کردند
کد خبر : ۸۲۳۴۸۵

استاد اقتصاد بین‌الملل اظهار داشت: هرچند تحریم‌ها به اقتصاد ما ضربه وارد کردند اما ما نیز مرحله بحران را پشت سر گذاشته‌ایم بطوریکه بانک جهانی رشد اقتصادی یک درصدی را برای سال‌های آتی پیش‌بینی می‌کند که هرچند رقم مناسبی نیست اما به معنای پایان فشار حداکثری بر اقتصاد کشور است.

جمشید عدالتیان در گفت‌وگو با ایلنا در مورد مدیریت بازار ارز در شرایط تحریمی گفـت: به نظر من با شروع تحریم‌های اقتصادی اطلاعات نادرست به خارج از کشور ارسال شد و از همین روی پیش بینی می‌شد که اقتصاد کشور تا خرداد و تیر امسال از هم فروبپاشد. بطوریکه رسانه‌های خارجی صحبت از دلار بیست هزار تومانی می‌کردند اما دولت آن زمان که تقریبا ۱۱۰ میلیارد دلار ذخیر ارزی داشت، دلار را عملا سه نرخی کرد و سپس با اعمال قوانین مناسب توانست آن را به یک نرخ متوسط و تقریبا تک نرخی برساند و سیاست‌های ارزی باعث حذف سوداگران از بازار ارز شود.

وی ادامه داد: همچنین این تغییر و تحولات نرخ ارز باعث شد تا هر تولیدکننده‌ای به دنبال صادرات باشد و عملا قیمت کالاهای ایرانی رقابت‌پذیر شوند. البته وقتی آقای همتی به عنوان رییس بانک مرکزی سر کار آمدند، بنده گفتم که ایشان نرخ ارز را کاهش خواهد داد و در حال حاضر هم اگر تورم را از نرخ ارز کسر کنیم نرخ دلار بین ۸۰۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان است.

این استاد اقتصاد خاطرنشان کرد: هرچند تحریم‌ها به اقتصاد ما ضربه وارد کردند اما ما نیز مرحله بحران را پشت سر گذاشته‌ایم بطوریکه بانک جهانی رشد اقتصادی یک درصدی را برای سال‌های آتی پیش‌بینی می‌کند که هرچند رقم مناسبی نیست اما به معنای پایان فشار حداکثری بر اقتصاد کشور است. باید توجه داشت که این تحریم‌ها باعث شد تا ما به سمت اصلاحات اقتصادی مانند بودجه بدون، افزایش درآمدهای مالیاتی، افزایش صادرات غیرنفتی یا عضویت در پیمان اوراسیا حرکت کنیم که پیش از این هیچ کس جرات آن را نداشت.

عدالتیان در مورد انطباق مردم با شرایط و مشکلات اقتصادی گفت: ما در اقتصاد تئوری به نام خودسازمان‌دهی داریم یعنی وقتی یک فاکتور اقتصادی تغییر می‌کند ابتدا موجب ورود شوک می‌شود و سپس دیگر متغیرها به تدریج خود را با آن منطبق می‌کنند. همین موضوع در اقتصاد ایران را نیز مشاهده می‌شود که مردم به نوعی خود را با تورم و دیگر مشکلات اقتصادی انطباق داده‌اند و در نتیجه ثبات نسبی حاصل شده است. هرچند این ثبات را هنوز نمی‌توان پایدار دانست اما تودهنی بزرگی به ترامپ بود.

وی ادامه داد: همین ثبات نسبی گویای آن است آنهایی که می‌خواستند با تحریم اقتصادی ایران را به زانو دربیاورند هدفشان منتفی است. اما این وضعیت هم مورد رضایت مردم نیست چون زمانی می‌توان صحبت از رضایت کرد که رشد اقتصادی بالاتر از ۴ درصد حاصل شود. نباید فراموش کرد که هزینه این ثبات را مردم و تولیدکنندگان با تحمل استرس‌های یک سال اخیر که بسیار سنگین بود، پرداخت کرده‌اند.

عضو اتاق بازرگانی متذکر شد: بسیاری فکر می‌کردند که شرایط از دست دولت خارج است اما در واقع اینگونه نبود و اتفاقا چون دولت از مشاوران خوب اقتصادی بهره می‌برد، توانست بحران را به خوبی مدیریت کند و اقتصاد را اصطلاحا از مرحله قرمز به زرد برساند که امیدواریم به هرچه زودتر وارد مرحله سبز شود. البته نباید فراموش کرد که در حال و هوای انتخابات مجلس موضوع کمی پیچیده خواهد شد و جناح‌های سیاسی به راحتی می‌توانند از مشکلات اقتصادی انتقاد کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز