رئیس سازمان استاندارد بیان کرد:
مقررات فنی جایگزین استانداردهای اجباری میشود/ رتبه سوم نظام استاندارد ایران در آسیا / برند حلال میتواند جایگزین نفت باشد
رئیس سازمان استاندارد اظهار داشت: با توجه به تحریمها و اعمال سیاستهای زورگویانه پیشنهادی به کدکس غذایی و کشاورزی دادیم و در این بیانیه این جمله که اختلافات سیاسی کشورها هیچ تاثیری بر الزامات ایمنی و استانداردسازی نمیگذارد، گنجانده شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، در مراسم روز جهانی استاندارد که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، نیره پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به فعالیتهای این سازمان در یک سال اخیر برند حلال را یکی از فرصتهای بزرگ برای توسعه اقتصاد کشور برشمرد و گفت: با توجه به گستردگی برند حلال در دنیا لزوم استانداردسازی و همگام شدن با برندهای جهانی امری واجب برای سازمان استاندارد بود. بر همین اساس شورای فقهی زیر نظر این سازمان تشکیل شد و قوانین و استانداردسازی این برند جهانی در کشور زیر نظر این شورا به ریاست حجتالاسلام فقیهی انجام شد،میتوان گفت برند حلال میتواند جایگزین نفت باشد.
وی با اشاره به رتبه ایران در رنکینگ جهانی گفت: امروز کشور ما در بین 163 کشور رتبه 21 را در حوزه مدیریت فنی دارد و توانسته در شش سال اخیر 10 رتبه پیشرفت کند. در اجلاس اخیر آسیا نیز ایران به همراه کرهجنوبی بعد از چین و ژاپن رتبه سوم نظام استاندارد را در آسیا به دست آورد. این در حالی است که ما در عرصه جهانی نیز تا سال 2020 یک کرسی در هیات مدیره فنی داریم.
وی در خصوص اثرگذاری ایران در سازمانهای جهانی گفت: با توجه به تحریمها و اعمال سیاستهای زورگویانه پیشنهادی به کدکس غذایی و کشاورزی دادیم و در این بیانیه این جمله که اختلافات سیاسی کشورها هیچ تاثیری بر الزامات ایمنی و استانداردسازی نمیگذارد، گنجانده شد.
وی با اشاره به فعالیتهای این سازمان در حوزه داخلی گفت: در حال حاضر ما مشغول تدوین 90 استاندارد بینالمللی در حوزه نانو، مواد غذایی، فولاد و سایر اقلام هستیم. همچنین استانداردسازی هتلهای بومی و سفرهخانههای سنتی نیز به این سازمان واگذار شده است.
وی با اشاره به درخواست فعالان اقتصادی در خصوص بحث سادهسازی مقررات گفت: این بحث و ارزیابی انطباق در دستور کار ما قرار دارد. اکنون در دنیا به جای استانداردهای اجباری، ضوابط فنی حاکم است و ما نیز قصد داریم با همکاری دستگاههای مختلف برای محصولات وارداتی، جدا از استانداردهای معمول، مقررات فنی تنظیم کنیم تا بحث سادهسازی مقررات اجرا شود.