در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
محکوم به مصرف کودهای کمکیفیت دولتی هستیم/ نظارتی بر کیفیت سمهای کشاورزی تولید داخل نیست
رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران گفت: 70 درصد کودهای مورد استفاده در کشاورزی کشور توسط دولت تامین میشود که شبهات زیادی درباره کیفیت آنها وجود دارد و ما محکوم به مصرف کودهای کمکیفیت دولتی هستیم.
مهدی حسینی یزدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان اینکه بر خلاف اصل 44 قانون اساسی همچنان 70 درصد تامین کود کشور توسط دولت انجام میشود، اظهار کرد: برابر اصل 44 قانون اساسی نقش دولت در تامین کود باید کمتر و این مهم به بخش خصوصی واگذار میشد.
وی ادامه داد: درباره کیفیت کودهایهای وارداتی دولتی ابهامات زیادی وجود دارد، در این ارتباط ما بارها خواستار ارائه نتایج آزمایشگاهی بررسی کیفیت کودها شدهایم، اما تا کنون این اطلاعات منتشر نشده است.
حسینی با تاکید بر اینکه اولین اشکال به کودهای وارداتی دولتی منسوخ بودن آنها است، افزود: دولت همچنان کودهای را وارد کشور میکند که منسوخ شدهاند، در حالی که فناورهای جدیدی در تولید کود در جهان وجود دارد که میتواند در تولید تحول ایجاد کند.
به گفته وی؛ در حال حاضر در جهان کودها متناسب با شرایط آب و خاک و اقلیم هر منطقه تولید مورد استفاده قرار میگیرد.
حسینی افزود: 20 درصد باقی مانده کود مورد نیاز کشور توسط بخش خصوص وارد یا در داخل تولید میشود.
رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران میزان مصرف سم کشاورزی در کشور را 27 هزارتن عنوان کرد و افزود: از این میزان 24 تا 25 درصد آن وارداتی است.
حسینی مبدا واردات سم را کشورهای چین، هند و ترکیه و تعدادی از کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا، ایتالیا، آلمان و سوئیس و ... برشمرد.
وی افزود: ورود سموم از کشورهای آسیایی به کشور ما به صورت مستقیم انجام میشود، اما سموم اروپایی ابتدا به ترکیه ترانزیت شده و سپس از آنجه توسط شرکتهای ترکی به ایران صادر میشود.
این فعال بخش خصوصی تاکید کرد: باقی سموم مورد نیاز کشاورزان نیز در کشور با واردات مواد تکنیکال و پس از میکس تولید میشود.
حسینی درباره کیفیت سمهای واردتی گفت: تمام سموم آماده وارداتی قبل از عرضه در کشور مورد آزمایش دقیق قرار میگیرند و کیفیت آنها قابل تایید است.
وی اظهار کرد: نگرانی ما از سمومی است که در داخل کشور با استفاده از مواد تکنیکال وارداتی تولید میشوند، چرا که نظارتی بر عملکرد تولیدکنندگان داخلی نیست.
حسینی اضافه کرد: البته تعدادی از کارخانهها نیز وجود دارند که سموم کیفی تولید میکنند.
رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود ایران در پایان تاکید کرد: شاید مهترین مشکل ما در حال حاضر کیفیت سموم ایرانی باشد که نظارتی بر آنها وجود ندارد.