عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت ایران:
تعاونیها در توسعه و تحقق اقتصاد مقاومتی نقش مستقیمی دارند
عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت ایران گفت: مقاوم بودن اقتصاد، حمایت از تولید، مردمیکردن اقتصاد، مدیریت مصرف و فعالیتهای دانش بنیان از ویژگیها و اهداف مهم بخش تعاون است که میتواند در توسعه اقتصاد مقاومتی نقش مستقیمی ایفا کند.
مهدی کریمی تفرشی در گفتوگو با ایلنا گفت: روز تعاون، روز احیای ارزشهای مبتنی بر همبستگی و مشارکت، اتحاد، اصول اخلاقی، صداقت و مسئولیت پذیری اجتماعی است.
رئیس هیات مدیره خانه صنعت، معدن وتجارت جوانان تهران با بیان اینکه یکی از مردم نهادترین بخشهای اقتصادی ایران بخش تعاون است، گفت: تعاونیها مبشر آزادی و برابری هستند. با گسترش فرهنگ تعاون، وحدت و همدلی در جامعه حاکم و ابتکارها و نوآوری ها شکوفا میشود. ارزشهای معنوی و نتایج مفید اقتصادی تعاون، از دلایل مهم راهیابی آن به متن قانون اساسی جمهوری اسلامی بوده است.
وی افزود: در اصل۴۴ قانون اساسی، بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران، مطرح و شرح و تفصیل آن در ۱۳ شهریور ۱۳۷۰، به تصویب مجلس رسید. در این راستا، وزارت تعاون به منظور اعمال نظارت دولت و حمایت و پشتیبانی از بخش تعاونی در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۷۰ تشکیل گردید.
ریاست هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان محصولات غذایی ادامه داد: تعاونیها، واحدهای کوچک اقتصادی ویژهای هستند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، در تولید ملی، کارآفرینی و جذب نیروی کار، با افراد جامعه مشارکت میکنند و غالبا مالکیت مستقلی دارند. در واقع، تعاونیها، سازمانهایی مردمی هستند که از سوی خود اعضا و با اختیار کامل آنها تشکیل و منطبق با اصول بین المللی تعاون اداره میشوند.
عضو هیات مدیره کنفدراسیون صنعت ایران گفت: طی 10 سال گذشته جمعیت تعاونیها در جهان 2 برابر شده، از سال 1985 که حدود 120 میلیون نفر اعضاء تعاونیها بودند، در حال حاضر اعضاء به بیش از یک میلیارد نفر رسیده است. یعنی طی 31 سال گذشته حدود 10 برابر شده است. 2.6 میلیون تعاونی در دنیا وجود دارد. که نزدیک به 3 میلیارد نفر از جمعیت جهان از خدمات تعاونی ها استفاده میکنند، 85 درصد حمل و نقل در کشور توسط تعاونیها انجام میشود. تقریبا بیش از 30 میلیون نفر در کشور، درگیر تعاونیها هستند.
کریمی تفرشی در ادامه افزود: بر اساس اصل 44 قانون اساسی نظام اقتصاد ایران بر سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامهریزی منظم و درست استوار است. همکاری و کار گروهی و مشارکت مهمترین ویژگی و هدف تشکیل تعاونیهاست. حضور برجسته بخش تعاون در اقتصاد ملی و افزایش صادارات کشور نیاز به یک برنامه ریزی دقیق و اجرایی دارد.
وی افزود: صرف نظر از مزایا و ارزشهای اقتصادی که در فلسفه وجودی تعاونیها نهفته است جنبههای معنوی و اجتماعی و آثار سازندهای که تعاونیها در بهبود وضع اخلاقی و تربیتی و تغییر افکار و اندیشههای افراد دارند باید مورد توجه قرار گیرد.
نائب رئیس هیات مدیره انجمن علوم و فناوری غلات ایران گفت: توسعه و تحکیم مشارکت و تعاون عمومی بین همه مردم، کاهش تورم، جلوگیری از احتکار، گسترش خصوصی سازی، کاهش حاکمیت دولت در تمامی عرصهها، کمک به رونق اقتصاد، تولید و صنعت، رشد صادرات، اشتغال آفرینی، تمرکز سرمایههای کوچک در قالب سرمایههای متوسط و کلان و فقرزدایی از مهمترین اهداف تشکیل تعاونی هاست که باید خط مشی اصلی بخش تعاون قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه بخش تعاون استفاده بهینه ای شود بدون شک این بخش می تواند در اصلاح و توسعه زیرساخت های اقتصادی نقش کلیدی و اثر گذاری ایفا کند. همچنین تعاونی ها می توانند در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی نقش مهم و تاثیرگذاری داشته باشند. چرا که در سیاستهای اقتصاد مقاومتی به صورت ریشهای بر مردم نهاد کردن اقتصاد و فراهم کردن زمینههای بروز ظرفیتهای داخلی و تبدیل این ظرفیتهای از بالقوه به بالفعل تاکید شده است.
تفرشی گفت: مقاوم بودن اقتصاد، حمایت از تولید، مردمیکردن اقتصاد، مدیریت مصرف و فعالیتهای دانش بنیان از ویژگی ها و اهداف مهم بخش تعاون است که میتواند در توسعه اقتصاد مقاومتی نقش مستقیمی ایفا کند.