خبرگزاری کار ایران

سعید زرندی تاکید کرد:

سوق سرمایه‌های جدید به سمت واحدهای فعال یا نیمه فعال/ کمتر سراغ ایجاد واحد جدید برویم

سوق سرمایه‌های جدید به سمت واحدهای فعال یا نیمه فعال/ کمتر سراغ ایجاد واحد جدید برویم
کد خبر : ۷۹۹۷۲۶

معاون طرح و برنامه وزارت صمت گفت: سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت در شرایط کنونی این است که کمتر به سمت ایجاد واحدهای تولیدی جدید برویم.

به گزارش ایلنا، سعید زرندی در گرهمایی معاونان صنایع و مسئولان ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان‌ها گفت: با همه مشکلات، دوره انتهایی سال ۹۷ با عملکرد مناسبی سپری شد. سال ۹۷ برای اقتصاد ایران بخصوص سه ماهه چهارم آن در تمام شاخص‌ها نشانگر دارا بودن شرایط سخت بود.

او با اشاره به اینکه سال ۹۸ را بایک تغییر نگاه شروع کردیم، ادامه داد: باید مشکلات را تبدیل به فرصت کنیم. بعضی از پارامترها خارج از اختیار ماست، متناسب با آن باید برنامه‌ریزی کنیم. جهت‌گیری‌ها بخصوص در حوزه ساخت داخل یک فضای فکری جدیدی را برای ما ایجاد می‌کند. نگاه ما در سرمایه‌گذاری در شرایط بحرانی کشور در حوزه منابع مالی این است که کمتر به سمت ایجاد واحد جدید برویم و مکرر به استان‌ها این مطلب اعلام شده است

زرندی ادامه داد: سیاست وزارت‌صنعت در شرایط کنونی این نیست که تشویق کنیم، سرمایه‌گذاری از ابتدا صورت بگیرد. این نکته‌ای است که باید به آن توجه کرد. باید تمرکز کنیم که ظرفیت‌ها را ارتقاء دهیم و واحدهای فعال را نوسازی و همچنین افزایش ظرفیت یا طرح‌های توسعه ای برای واحدهای موجود آنها را داشته باشیم.

معاون طرح و برنامه وزارت صنعت با اشاره به اولویت‌ها تامین سرمایه در گردش گفت: توصیه ما به همه استان‌ها این است که سرمایه‌گذاری را به سمت تکمیل حوزه‌های قبلی سوق دهند و ایجاد واحدهای جدید واحدهای تسهیلاتی به سمت طرح های ۶۰ درصد نوسازی و سرمایه در گردش باشد.

وی با اشاره به اینکه سال ۹۸ در حوزه سرمایه در گردش ۳۶۱ هزار میلیارد تومان نیاز است، گفت: ۱۶۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش از شبکه بانکی سال گذشته تامین شده و با فرض رشد متوسط سال‌های قبل مبلغ سال‌جاری ۱۹۰ هزار میلیارد تومان تامین خواهد شد. لذا اگر ما می‌خواهیم واحدهای تولیدی فعال شود با این منبع مالی محدود به سمت واحدهای ایجادی نروند و سرمایه‌های جدید را به سمت واحدهایی که فعال یا نیمه فعال هستند سوق دهند.

زرندی با اشاره به اینکه امسال کمبود منابع مالی ریالی و ارزی بسیاری کشور دارد، گفت : ما سه منبع می‌خواهیم تامین منابع مالی کنیم یک رویه آن رونق تولید است که بخشنامه آن صادر شده و نکته دوم تبصره ۱۸ که به تازگی اجرا شده و آن استفاده از ذخایر مالی صندوق توسعه ملی است که آن‌هم با کمبود منبع مواجه است.

وی گفت: منابعی از صندوق توسعه ملی در بانک‌های مختلف سپرده گذاری شده و ما باید از این منابع استفاده کنیم و با تصویب در شورای پول و اعتبار مصوب کرده‌ایم که همان رویه‌ای که در رونق تولید برای همه وام‌ها داشتیم که از طریق کانال وزارت صنعت باشد، ادامه پیدا کند.

زرندی با اشاره به پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای در وزارت صنعت درباره بررسی تامین سرمایه در گردش ادامه داد: طرح‌هایی که می‌خواهیم به صندوق توسعه ملی معرفی کنیم که از سپرده گذاری در بانک‌ها استفاده کند باید در راستای سیاست‌های و اولویت‌های تعیین شده باشد

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز