خبرگزاری کار ایران

ایلنا بررسی می‌کند؛

یک اقدام کلیدی برای تامین برق پایدار

یک اقدام کلیدی برای تامین برق پایدار
کد خبر : ۷۹۲۰۳۶

در فاصله سال‌های 1392 تا 1397 تلفات برق از 15.2 به 11.1 درصد کاهش یافته که 4 درصد کاهش تلفات شبکه به معنای صرفه‌جویی در احداث 2500 مگاوات نیروگاه جدید (با هزینه سرمایه‌گذاری حدود 1.5 میلیارد یورو) و کاهش 8 میلیارد متر مکعب مصرف گاز طبیعی (معادل تولید سالانه یکی از فازهای مجتمع گاز پارس جنوبی) در نیروگاه‌ها در طی این دوره است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، تامین آب و برق مطمئن و پایدار مردم در سراسر کشور، نقشی مهم و کلیدی در تامین امنیت و ارتقای سطح رفاه، سلامت و رضایت‌مندی جامعه و همچنین فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای توسعه کشور دارد.

از سوی دیگر، پایداری ارائه خدمات آب و برق مستلزم مدیریت مصرف و تقاضای این دو کالای حیاتی است که تحقق آ‌ن نیازمند توجه کلیه ارکان و سطوح نظام سیاست‌گذاری عمومی و اجرایی کشور در همه بخش‌های خانگی، کشاورزی و صنعتی و آحاد مردم است.

یکی از موضوعات برای ایجاد پایداری در تامین برق کاهش تلفات و هدرفت این منبع انرژی است. تلفات در شبکه‌های برق ناشی از مقاومت ذاتی سیم‌ها و تجهیزات شبکه در مقابل عبور جریان الکتریکی بوده و میزان‌ آن تابعی از وسعت شبکه، فاصله مراکز مصرف برق از نیروگاه‌ها و نوع و میزان برق مصرفی مشترکین است. بنابراین رقم تلفات در کشورهای مختلف ناشی از موارد فوق متقاوت است.

روند کاهش تلفات شبکه برق ایران در فاصله سال‌های 1392 تا 1397

یک اقدام کلیدی برای تامین برق پایدار

در فاصله سال‌های 1392 تا 1397 تلفات برق از 15.2 به 11.1 درصد کاهش یافته که 4 درصد کاهش تلفات شبکه به معنای صرفه‌جویی در احداث 2500 مگاوات نیروگاه جدید (با هزینه سرمایه‌گذاری حدود 1.5 میلیارد یورو) و کاهش 8 میلیارد متر مکعب مصرف گاز طبیعی (معادل تولید سالانه یکی از فازهای مجتمع گاز پارس جنوبی)در نیروگاه‌ها در طی این دوره است.به طوری که در سال 1397 تلفات شبکه برق ایران از تلفات شبکه برق مکزیک، ترکیه، برزیل کمتر بوده است.

مقایسه درصد تلفات شبکه برق ایران با سایر کشورها

یک اقدام کلیدی برای تامین برق پایدار

کاهش تلفات به زیر 10 درصد که ایران را در کنار کشورهایی نظیر اسپانیا (از نظر وسعت شبکه و میزان مصرف برق به ایران نزدیک‌تر است) قرار می‌دهد، میسر است، اما به حدود 5 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای اصلاح، بازسازی و توسعه خطوط و پست‌های برق نیاز دارد.

این میزان سرمایه‌گذاری با توجه به کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه و کاهش مصرف سوخت نیروگاه‌ها، کاملا اقتصادی و توجیه‌پذیر است.

یکی دیگر از عوامل موثر بر تلفات، استفاده غیرمجاز (سرقت برق از شبکه) است که مقابله با این عامل، نیازمند عزم همه سیاست‌گذاران و همچنین مقامات محلی و گروه‌های اجتماعی موثر است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز