خبرگزاری کار ایران

اردکانیان در پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه:

آغاز فصل جدیدی از همکاری‌های همه جانبه ایران و روسیه/ تحول در روابط اقتصادی ایران با 5 عضو توافقنامه اوراسیا / تحریم‌ها روابط دو کشور را مستحکم‌تر کرد

آغاز فصل جدیدی از همکاری‌های همه جانبه ایران و روسیه/ تحول در روابط اقتصادی ایران با 5 عضو توافقنامه اوراسیا / تحریم‌ها روابط دو کشور را مستحکم‌تر کرد
کد خبر : ۷۷۳۸۵۸

وزیر نیرو گفت: با توجه به سیاست‌های خصمانه آمریکا توسعه همکاری دوجانبه ایران و روسیه بیش از هر زمان واقعیتی انکارناپذیر است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا رضا اردکانیان در مراسم پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و فدراسیون روسیه اظهار داشت: مناسبات ایران و روسیه در سال‌های اخیر روند رو به توسعه داشته و در حال گسترش است تا جایی که روسای جمهور دو کشور پنج بار ملاقات داشته‌اند و آقای پوتین تاکنون سه بار به ایران سفر داشته است.

وی با بیان اینکه دیپلماسی پارلمانی دو کشور تقویت شده و روسای پارلمان و نمایندگان دو کشور دیدارهایی باهم داشته‌اند، افزود: تعداد جلسات و دیدارها بین مسئولین دو کشور روند صعودی داشته که بیانگر این است که ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی از موضوعات کلیدی سیاست‌های خارجی دو کشور است.

وزیر نیرو گفت: قفقاز شمالی 10 میلیون نفر جمعیت دارد و جایگاه کلیدی در روابط ایران و روسیه و دروازه ورود کالای ایران به روسیه و بالعکس است. قفقاز با برخورداری از کلیه منابع از ظرفیت بالقوه‌ای برای توسعه همه جانبه در حوزه‌های اقتصادی، علمی و فرهنگی برخوردار است. ایران و قفقاز در زمینه گردشگری و حمل و نقل همکاری‌هایی باهم داشته‌اند.

وی ادامه داد: لغو روادید به توسعه همکاری‌ها و گردشگری کمک می‌کند، قفقاز در مسیر کریدور حمل و نقل شمال و جنوب زمینه‌های همکاری دارد و جمهوری اسلامی برای این هدف تلاش کرده است.

اردکانیان اظهار داشت: افتتاح خط قزوین – رشت نمونه بارز همکاری‌های ایران و منطقه در زمینه حمل و نقل است، این پروژه که از مناطق البرز و مسیر صعب عبور کرده نتیجه پروژه مهندسی مهمی است به نوعی که باعث طولانی شدن روند تکمیل این پروژه شد. با اجرایی شدن خط رشت – آستارا نیز این حلقه تکمیل و شاهد تبادل کالا بین کشورها خواهیم بود.

وی همچنین به اتصال شبکه بانکی به شبکه شتاب اشاره کرد و افزود: در این راستا ارزهای ریال و روبل برداشته خواهد شد و روابط بانکی دو کشور تقویت می‌شود.

اردکانیان همچنین با اشاره به مثبت بودن مبادلات محصولات کشاورزی دو کشور در سال جاری تصریح کرد: ترانزیت گندم بین ایران و روسیه می‌تواند فصل جدیدی از همکاری‌های سه جانبه غلات باشد و ما باید تلاش کنیم که آن را اجرایی کنیم و در این رابطه جمهوری اسلامی می‌تواند تبدیل به هاب ترانزیت غلات فدراسیون روسیه و کشورهای قفقاز شود.

وی یادآور شد: اتصال برق ایران و روسیه نیز از طریق جمهوری آذربایجان، گرجستان و ارمنستان به صورت جدی دنبال می‌شود و همکاری‌های انرژی حرارتی سرعت می‌گیرد.

مقام عالی وزارت نیرو با اشاره به قرارداد تجارت آزاد ایران و اوراسیا گفت: بیش از 800 قلم کالا مشمول کاهش تعرفه می‌شود که جهش مناسبی برای توسعه همکاری و روان‌سازی تجاری بین کشورهای عضو خواهد بود.

وی با قدردانی از نمایندگان مجلس بابت تصویب لایحه الحاق به توافق‌ نامه اوراسیا گفت: همزمان با اجلاس پانزدهم کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی و تجاری ایران و فدراسیون روسیه دومین همایش چشم انداز همکاری‌های تجاری و فرهنگی ایران و ناحیه فدرال قفقاز شمالی فدراسیون روسیه نیز برگزار شد و در حال حاضر مسئولیت جدید این کمیسیون مشترک به وزارت نیرو محول شده است. مراحل مختلف آن نهایی شده و موافقت‌نامه آن در ایران به ثمر رسیده و پس از تایید شورای نگهبان منتظر ابلاغ آن هستیم.

اردکانیان همچنین گفت: روز به روز همکاری‌ استان‌های شمالی ایران و جنوب روسیه و بنادر دو کشور مورد توجه جدی قرار می‌گیرد، از ظرفیت دریای خزر برای توسعه مبادلات تجاری و گردشگری استفاده می‌شود و پیشنهاد این است که نقشه راه همکاری در حوزه خزر با محوریت بنادر و حمل و نقل دریایی طراحی شود.

وی گفت: توسعه همکاری دو جانبه بین ایران و روسیه با توجه به سیاست‌های خصمانه آمریکا در شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگری، واقعیتی انکارناپذیر است.

وی افزود: هر دو طرف برای رفع موانع تعرفه تلاش کرده‌اند و زمینه برای گردش مالی و کالایی فراهم می‌شود.

اردکانیان همچنین گفت:‌ در دیدار روسای جمهور دو کشور در اجلاس شانگ‌های نیز بر این تاکید شد که عملیاتی شدن توافقنامه‌ها سرعت گیرد.

وی یادآور شد: انتظار این است که مردم هر چه سریع‌تر شاهد نتایج این همایش‌ها باشند و با الحاق جمهوری اسلامی ایران به موافقت‌نامه اوراسیا شاهد تحول در تعرفه‌ها، اشتغال و مبادلات کالایی باشیم و ثمره آن در ایجاد فضای مناسب در منطقه دیده شود.

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز