خبرگزاری کار ایران

عضو هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با ایلنا:

تجدیدپذیرها در پیچ‌وخم بازدارنده‌های بانکی فراموش می‌شوند / همچنان پرسوبسیدترین کشور در حوزه انرژی باقی می‌مانیم

تجدیدپذیرها در پیچ‌وخم بازدارنده‌های بانکی فراموش می‌شوند / همچنان پرسوبسیدترین کشور در حوزه انرژی باقی می‌مانیم
کد خبر : ۷۶۰۴۹۱

عضو هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران کمبود منابع مالی را مهمترین چالش توسعه تجدیدپذیرها دانست و گفت: زمانی که نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و حرارتی در دوران پیک مصرف، دچار افت راندمان و تلفات بسیار هستند، تجدیدپذیرها می‌توانند جایگزین خوبی برای آنها باشند.

سید محمدجواد موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه ما کشوری هستیم که مصوباتی را که تا حدی کاهش مصرف در آنها دیده شده را ملغی کرده و مجددا به حالت قبل برمی‌گردیم، اظهار داشت: این موضوعات باعث شده همچنان به عنوان پرسوبسیدترین کشور دنیا در حوزه انرژی باقی بمانیم.

 وی گفت: ما در حال حاضر بالغ بر 700 مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی وصل به شبکه داریم و حرکت خوبی صورت گرفته اما برخی مسائل مثل تحریم و مراودات بانکی و مالی باعث می‌شود ریسک سرمایه گذاری در کشور بالا رفته و سرمایه گذاران خارجی تمایل زیادی به مشارکت با ما نداشته باشند.

عضو هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: اگر شرایطی مهیا شود که بانک‌های داخلی تسهیلات بلندمدت در اختیار این بخش قرار دهند در توسعه آنها تاثیرگذار است ولی متاسفانه تاکنون مساعدتی صورت نگرفته است. امیدواریم با توجه به مسائل بین الملل و تحریم، حمایت داخلی را داشته باشیم تا این  صنعت را در چارچوب توسعه انرژی پاک و همچنین پایبندی به تعهدات بین المللی رونق دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ما این اتفاق خوب افتاده که جزو کشورهای خوش تابش باشیم، دقیقا اوج پیک مصرف که نیروگاه‌های حرارتی با گرمای زیاد دچار فرسودگی شده و مشکلات خاص خود را دارند، نیروگاه‌های خورشیدی اوج تولید را دارند یعنی بهترین زمان برای تولید و بهره برداری از انرژی برق بدون تلفات است. در این زمان نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و حرارتی در دوران پیک مصرف، دچار افت راندمان و تلفات بسیار هستند و این از امتیازات صنعت تجدیدپذیر است که می‌تواند جایگزین خوبی برای آنها باشد.

موسوی یادآور شد: علاوه بر مباحث مربوط به کاهش تلفات و جبران کاستی‌های نیروگاه‌های با سوخت فسیلی، بحث اشتغال، کارآفرینی و توسعه محور بودن این صنعت در قالب برنامه ششم توسعه دیده شده و در چارچوب سیاست‌های کنوانسیون پاریس هم هستند، در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و پدافند غیرعامل نیز می‌توانند فرصت‌های ارزشمندی به کشور ارائه دهند به شرطی که حمایت‌های لازم برای توانمند شدن آنها صورت گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز