نائب رئیس انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران در پاسخ به ایلنا:
ساخت 200 هزار واحد مسکونی در سوریه توسط سرمایهگذاران ایرانی / سرمایهگذاری7میلیارد دلاری عربستان برای بازسازی سوریه
نائب رئیس انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه برای بازسازی سوریه وارد مذاکره شدهایم گفت: قرار بر این است که 200 هزار واحد مسکونی در سوریه توسط سرمایهگذاران ایرانی ساخته شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، ایرج رهبر در نشستی به مناسبت گرامیداشت روز مهندس با بیان اینکه در سالهای گذشته از صدور خدمات مهندسی غافل ماندهایم گفت: یکی از مهمترین اهداف ما افزایش صدور خدمات مهندسی با حمایت و کمک دولت است.
وی با اشاره به سفر اخیر به سوریه در هیئتی با حضور وزیر راه و شهرسازی و برخی از مقامات دیگر اظهار داشت: یکی از مهمترین اهداف ما از سفر به سوریه، بررسی پروژه بازسازی سوریه است که در این باره تفاهمنامهای هم امضا شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه پیمانکاران بخش خصوصی آمادگی ساخت چه تعداد واحد مسکونی در سوریه را دارند گفت: طبق تفاهماتی که انجام شده است آمادگی ساخت 200 هزار واحد مسکونی در سوریه را داریم که در قالب شهرکسازی این میزان واحدها ساخته خواهند شد.
نائب رئیس انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران با تاکید بر اینکه دولت سوریه تمایلی به اجرای این پروژه به صورت پیمانکاری ندارد گفت: قرار بر این است که پروژه به صورت سرمایهگذاری انجام شود و تا سه ماه فرصت داریم که این پروژه را عملیاتی کنیم.
وی با بیان اینکه این پرورژه قرار است در دمشق انجام شود گفت: در شرایطی که جنگ در سوریه به پایان رسیده است امنیت در دمشق حاکم است و پروژه بازسازی سوریه را از دمشق شروع میکنیم البته هنوز شهرهای مرزی در سوریه امن نیستند بنابراین عمده پروژه در دمشق خواهد بود.
رهبر با اشاره به ورود رقبا به این بازار اظهار داشت: حتی کشورهایی که با سوریه قطع رابطه کرده بودند هم وارد پروژه بازسازی این کشور شدهاند و قطر دو میلیارد دلار و عربستان هفت میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در سوریه خط اعتباری در نظر گرفته اند.
نائب رئیس انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران با تاکید بر اینکه اولویت سوریه ورود سرمایهگذاران ایران است گفت: در جلسه اخیر نخست وزیر سوریه اعلام کرد ایران اولویت برای ما است و اگر سرمایهگذاران ایرانی آمادگی داشته باشند پروژه بازسازی به آنها واگذار اخواهد شد.
رهبر در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر تامین مالی این پروژه از کجا تامین میشود گفت: پیش از این ایران به سوریه کمکهایی کرده بود و امروز سوریه مدیون ایران است و دولت هم حمایتهایی را در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه این پروژه میتواند فرصت اشتغالزایی برای نیروی کار ایران باشد گفت: 4500 هزار مهندس در کشور ما وجود دارد که میتوانیم از بازارهایی مانند سوریه استفاده کنیم و به اشتغالزایی مهندسان بیافزاییم.
وی با تاکید بر ظرفیت صدور خدمات مهندسی برای ارزآوری در کشور گفت: ظرفیت 25 تا 30 مییارد دلاری برای صدور خدمات غیرنفتی در کشورمان وجود دارد که تاکنون توانستهایم از دو میلیارد دلار آن استفاده کنیم.
رهبر گفت: کشور ترکیه از این ظرفیت استفاده کرده است و از ما پیشی گرفته و امروز ایران هم فرصت استفاده از این ظرفیت را دارد به شرطی که از حمایت دولت برخوردار باشد.
نائب رئیس انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه باید روابط سیاسی بین ایران و سوریه تسهیل شود گفت: در این شرایط اگر حمایت دولت وجود نداشته باشد نمیتوانیم در سوریه هم سرمایهگذاری کنیم و به پشتوانه دیپلماسی کشور نیاز داریم.
وی ادامه داد: به شرکتهای ایرانی در سوریه مالکیت داده نمیشود و نیاز است برای اجرای پروژه شرکت ایرانی – سوری تاسیس کنیم.
وی گفت: بانک مرکزی باید شعباتی تاسیس کند که بتوانیم روابط بانکی با کشور سوریه برقرار کنیم.
رهبر با بیان اینکه سوریه اولین پروژه بازسازی برای پیمانکاران ایرانی نیست گفت: پیش از این ایرانیها وارد بازار بلوک شرق، آسیای میانه و سلیمانیه عراق شده بودهاند اما پروژههای موفقی نداشتند و شکست خوردند به همین دلیل نیاز به پشتوانه دولت داریم تا ضمانت سرمایهگذاری داشته باشیم.
همچینن در ادامه این برنامه علی فهیمی یکی از اساتید دانشگاه امیرکبیر با اشاره به ضرورت افزایش عمر ساختمان در کشور اظهار داشت: در حال حاضر عمر مفید ساختمان در ایران یک سوم سایر کشورها است.
وی ادامه داد: حتی در کشورهایی مانند ترکیه هم میزان صدور خدمات مهندسی بسیار بیشتر از ایران است و باید نسبت به فعالسازی و افزایش صدور خدمات مهندسی اقدام کنیم.
فهیمی تاکید کرد: برای افزایش عمر ساختمان در ایران نیاز به صدور شناسنامه فنی ساختمان داریم.
وی با اشاره به اینکه انباید در خدمات مهندسی ارزانفروشی کنیم گفت: تعرفه خدمات مهندسی در کشور باید واقعی شود.