خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب در گفت‌وگو با ایلنا:

برخی دستورالعمل‌ها فرصت صادرات فولاد را از بین برد/ قیمت در اقتصاد، دستوری نیست

برخی دستورالعمل‌ها فرصت صادرات فولاد را از بین برد/ قیمت در اقتصاد، دستوری نیست
کد خبر : ۷۱۸۶۰۲

مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب گفت: دولت به دلیل تثبیت قیمت‌ها و جلوگیری از افزایش قیمت به طور دستوری وارد بازار شد و سمت عرضه را دچار مشکل کرد که این امر رفته رفته سمت تقاضا را نیز متاثر کرد. این در حالی است که بازار به واسطه شوک ارزی و تورمی در اوایل سال، واکنش افزایش قیمت در حوزه فولاد را در پیش گرفت در حالی که دولت در آن هنگام باید مکانیسم بازار را بر عهده عرضه و تقاضا قرار می‌داد.

سید ابوتراب فاضل در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا با بیان اینکه قیمت در اقتصاد، دستوری نیست، افزود: فرصتی که از گرانی نرخ ارز برای صادرات حاصل شد، برای صنعت فولاد یک فرصت طلایی به شمار می‌رفت و فولادسازان می‌توانستند از آن بهره ببرند و بازارهای صادراتی را قبل از آغاز تحریم‌های جدید فتح کنند. از سوی دیگر، در بازار داخلی تقاضای واقعی وجود نداشت؛ زیرا پروژ‌ه‌های عمرانی و ساخت و ساز بسیار کم شده بود. وزارت صنعت، معدن و تجارت به این موضوعات توجه نکرد و با سیاست‌گذاری اشتباه، سمت تقاضا را تحت شعاع قرار داد.

وی ادامه داد: در این مدت با صدور دستورالعمل‌های مختلف مانند قیمت‌گذاری دستوری، باعث شدند تا وضع فولادسازان سخت‌تر شود و این شرایط، در نهایت منجر به گرانی قیمت فولاد شد که سود آن به جای تولیدکننده تنها عاید دلالان می‌شد.

مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب معتقد است که با دستورالعمل‌های جدید وزارت صمت، وضعیت بازار فولاد رو به بهبود است، اما در این بین فرصت حاصله برای صادرات از دست رفته، زیرا تحریم‌های جدید اعمال شده است.

فاضل افزود: امیدواریم با سیاستگذاری جدید وضعیت بهتر شود. زیرا بازار از سمت تقاضا دیگر کشش ندارد و در یک ماه گذشته با یک بازار کم تقاضا و سردرگم مواجه‌ایم که بنگاه‌های کوچک را دچار مشکل کرده است.

وی با اشاره به چشم انداز 1404 برای صنعت فولاد گفت: هدف گذاری که برای تولید 55 میلیون تن فولاد صورت گرفت، چندین فرض برای آن پیش‌بینی شده بود؛ ابتدا این که رشد اقتصادی کشور در چند سال متولی 8 درصد باشد. این به معنای افزایش تقاضا و بازارهای صادراتی است. در حالی که کشور دچار تحریم شد و فرض‌های موجود محقق نشد. به طور مثال، سال گذشته از 25 میلیون تن فولاد تنها 10 میلیون تن صادر شد. این میزان در شرایط خوب صادراتی صورت گرفت. 

وی افزود: متاسفانه در حال حاضر وضعیت صادرات مناسب نیست و هیچ چاره‌ای جز اینکه اهداف صادراتی فولاد را محقق کنیم، نداریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز