خبرگزاری کار ایران

معاون سازمان بنادر در پاسخ به ایلنا:

هندی‌ها کار خود را در چابهار آغاز کردند/ هیچ کشوری به صورت رسمی ورود کشتی‌های ایرانی را ممنوع نکرده است/ حمل اولین محموله کاپوتاژی در بنادر

هندی‌ها کار خود را در چابهار آغاز کردند/ هیچ کشوری به صورت رسمی ورود کشتی‌های ایرانی را ممنوع نکرده است/ حمل اولین محموله کاپوتاژی در بنادر
کد خبر : ۷۱۸۰۵۴

معاون سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه اپراتور هندی در چابهار مستقر و کار خود را شروع کرده است، گفت: تاکنون هیچ کشوری به صورت رسمی محدودیت‌های ورود ناوگان ایرانی را اعلام نکرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدعلی حسن‌زاده در نشست خبری صبح امروز با بیان اینکه طبق سیاست‌های کلان ملی نیاز کشور در حوزه تولید گندم را در داخل تامین می‌کنیم و دیگر نیازی به واردات گندم نداریم، گفت: طبق سند ملی لجستیک بنا بر این شده است که توزیع گندم از طریق حمل و نقل چندوجهی از بنادر کشور انجام شود و بار گندم اولین جابجایی کاپوتاژی کالا بین بنادر، شبکه ریلی و شبکه جاده‌ای است.

معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: در سراسر جنوب کشورمان مرز دریایی وجود دارد و تاکنون از آب‌راه‌های کشورمان استفاده نکرده‌ایم اما در حال حاضر فرصت خوبی ایجاد شده است که بتوانیم از طریق حمل و نقل چندوجهی هزینه تمام شده نقل و انتقالات کالا را در کشور کاهش دهیم.

حسن‌زاده ادامه داد: از این رو قرار بر این شده است که بار گندم از بندر امام در جنوب کشور و از بندر امیرآباد در شمال کشور بین استان‌ها توزیع شود.

وی با بیان اینکه این اقدام از طریق کشتی‌های 20 هزار تنی انجام می‌شود، گفت: اولین بار کاپوتاژی گندم یک ماه گذشته از مبدا بندر امام به چابهار حمل شد و روز گذشته هم دومین بار گندم از طریق حمل و نقل چندوجهی بین بنادر جنوب کشورمان جابجا شد.

حسن‌زاده با بیان اینکه در جنوب کشور ظرفیت کاپوتاژ 450 هزار تن گندم و در بنادر شمالی ظرفیت 150 هزار تن کاپوتاژ گندم وجود دارد، گفت: به طور قطع استفاده از حمل و نقل چندوجهی قیمت تمام شده حمل را کاهش می‌دهد در مصرف سوخت می‌توانیم صرفه‌جویی‌های قابل توجهی داشته باشیم به طوری که طبق مطالعات انجام شده تنها در مصرف سوخت تا یک میلیارد تومان صرفه جویی می‌شود.

حسن زاده ادامه داد: این بار گندم که توسط کشتی‌های 20 هزار تنی جابجا می‌شود بار هزار کامیون در جاده‌ها است بنابراین از استهلاک جاده‌ها هم جلوگیری خواهد شد.

معاون سازمان بن ادر و دریانوردی با اشاره به سرعت تخلیه و بارگیری گندم در بنادر اظهار داشت: در بندر امام، شهید رجایی و چابهار مکنده‌هایی وجود دارد که در هر ساعت می‌توانند بار 30 کامیون را تخلیه و بارگیری کنند.

حسن‌زاده تاکید کرد: تنها در مسیر بین بندرعابس و چابهار برای حمل این میزان گندم از تردد هزار کامیون جلوگیری می‌شود که این خود صرفه‌جویی یک میلیارد تومانی سوخت را به دنبال دارد.

حسن‌زاده ادامه داد: متاسفانه هنوز سوخت این کشتی‌های کاپوتاژی که در داخل آب‌های کشورمان هم تردد می‌کنند نرخ آزاد را دارند که پیشنهاد داده‌ایم که برای افزایش سقف کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی بیشتر سوخت یارانه‌ای در اختیار آنها قرار دهند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تنها گندم از این طریق جابجا می‌شود و به سایر کالاها برای حمل کاپوتاژی ورود نکرده‌ایم.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: طبق سند ملی لجستیک قرار بر این شده که 20 درصد از کالاهای اساسی از طریق بندر چابهار بین استان‌های شرق کشور توزیع شود.

وی با بیان اینکه حمل و نقل لجستیکی وضعیت‌های بسیار متعددی دارد که بخشی از آن صرفه‌جویی در مصرف سوخت و جلوگیری از استهلاک جاده‌ها است، گفت: به همین منظور سه نقطه لجستیکی بندر چابهار،  بندر امام و بندر شهید رجایی در جنوب کشور انتخاب شده‌اند.

حسن‌زاده تاکید کرد:‌ انتقال بار به دریا می‌تواند ایمنی در سراسر جاده‌های کشور را افزایش دهد و از میزان تصادفات جاده‌ای بکاهد.

وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح اتصال بنادر به شبکه ریلی بسیار اهمیت دارد، گفت: دو بندر لجستیکی یعنی بندر چابهار و بندر بوشهر هنوز به شبکه ریلی متصل نیستند که اتصال این بنادر هم در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه با 40 درصد بار از طریق ریل جابجا می‌شود، اظهار داشت: استفاده از حمل و نقل ترکیبی مزایای متعددی دارد و در کشورهای توسعه یافته با استفاده از مدهای گوناگون حمل و نقل تلاش می‌کنند ضعف سایر مدها را بپوشانند تا بیشترین بهره‌وری را داشته باشند.

حسن‌زاده در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه آیا سازمان بنادر اعتباراتی را برای طرح‌های اتصال ریل به بنادر در نظر گرفته است، گفت: یکی از وظایف سازمان بنادر و دریانوردی ارائه تسهیلات برای ارائه پروژه‌های ریلی در بنادر است که از محل وجوه اداره شده هم برای اجرای پروژه‌های ریلی و هم برای تامین ناوگان مورد نیاز به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهیم. در این باره مصوبات وجود دارد و منتظر نهایی شدن طرح‌ها هستیم. سرمایه‌گذارانی هم اعلام آمادگی کردند به محض اینکه طرح نهایی شود تسهیلات در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی درباره اخذ هزینه‌ها به دلار از فعالان بندری در بنادر کشورمان اظهار داشت: طبق قانون سازمان بنادر و دریانوردی صادرات خدمات بندری دارد که مکلف است بابت ارائه این خدمات ارز دریافت کند که این ارز در حساب بانک مرکزی احصا می‌شود.

وی افزود: با توجه به محدودیت‌هایی که ایجاد شده قرار بر این است که از شرکت‌های ایرانی معادل ریالی این هزینه‌ها را دریافت کنیم. در بخش تخلیه و بارگیری کالا سقفی که در نظر گرفته‌ایم همان هشت هزار تومان نرخ نیما است و اگر نرخ نیما کاهش پیدا کند این مبلغ هم کم می‌شود و از تمام شرکت‌های ایرانی معادل ارز نیمایی دریافت می‌شود. از خارجی‌ها مکلف هستیم ارز دریافت کنیم اگر به هر دلیل امکان پرداخت هزینه‌ها به دلار نبود معادل نرخ دلار سنا از آنها دریافت می‌شود.

 وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه چه تعداد بنادر کشورهای خارجی برای تردد ناوگان ایرانی محدودیت اعمال کردند، گفت: تاکنون هیچ کشوری به صورت کتبی و رسمی اعلام نکرده است که ورود ناوگان ایرانی به بنادر آنها ممنوع است و کشتی‌های ایرانی به اکثر بنادر خارجی تردد دارند البته برخی از ترمینال‌ها و بنادر خارجی که سهامداران آنها آمریکایی هستند از ورود برخی از ناوگان ایرانی خودداری و محدودیت‌هایی ایجاد می‌کنند.

حسن‌زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه هندی‌ها از چه زمانی در بندر چابهار مستقر خواهند شد؟ گفت: هم اکنون هندی‌ها  در بندر چابهار مستقر شده و عملیات خود را شروع کرده‌اند.

وی همچنین با اشاره به آمار عملیات بندری در 10 ماهه اول امسال اظهار داشت: در ده ماهه ابتدای سال جاری 111 میلیون تن عملیات بندری داشتیم که در بخش تخلیه و بارگیری محموله‌های نفتی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 11.7 درصد این عملیات کاهش پیدا کرده و در بخش عملیات بندری محموله‌های غیر نفتی 13.5 درصد کاهش عملیات بندری را تجربه کردیم. در مجموعه عملیات بندری در کلیه بنادر کشورمان 13 درصد کاهش یافته است که عمدتا به دلیل محدودیت‌هایی است که در حوزه تجارت کشورمان اعمال شده است و به دلیل ممنوعیت واردات 1400 قلم کالا است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز