آیتالله سبحانی:
بخش قابل توجهی از مشکلات کشور به دلیل عملکرد بانکهاست/ وضعیت اخلاق و فرهنگ دینی در کشور بسیار تأسفآور است
یکی از مراجع تقلید شیعیان گفت: نظارت و بررسی فعالیت بانکها بر اساس شرع و موازین دین مبین بدون تردید بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه را برطرف میکند.
آیت الله العظمی جعفر سبحانی شامگاه پنجشنبه در دیدار وزیر اقتصاد و دارایی و هیئت همراه با بیان اینکه چرا بانکها فعالیتها و سیاستهای خود را همسو با دین و موازین شرعی تطبیق نمیدهند؟ تصریح کرد: بخش قابل توجهی از مشکلات کشور از بانکهاست چرا که این مجموعهها وامهایی را به افرادی میدهند که قدرت بازگرداندن آن را ندارند و شرایط کشور نیز اجازه نمیدهد این افراد بتوانند با این وامها کار کنند.
وی با اشاره به اینکه کتب اقتصادی متعددی با محوریت آموزههای دینی نوشته شده است، افزود: بانکها باید براساس همین موازین شرعی و دینی به شرایط افراد نیازمند نگاه کنند و همه توان خود را برای تقویت چرخه تولید به کار گیرند چه در قالب تسهیلات و حمایتهای مطلوب دیگری که زیبنده بانکها در نظام اسلامی است.
استاد سطوح عالی حوزه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه وضعیت اخلاق و فرهنگ دینی در کشور بسیار تأسفآور است، اظهار داشت: جمهوری ما اسلامی است اما تقوا و حجاب زنان روزبهروز ضعیفتر میشود و با بیحجابی فساد افزایش مییابد و با فساد جامعه با مشکلات جدی روبرو میشویم.
وی تأکید کرد: اقتصاد یک موضوع زیربنایی نیست، چرا که اقتصاد اصلی در اسلام نهادینه شده است و ما باید میان اصل و زیربنا تفاوت قائل شویم و در ابواب فقهی شاهد بحثهای مختلف اقتصادی هستیم.
آیتالله سبحانی با تأکید بر لزوم افزایش آمار تولید در کشور اظهار داشت: تولید بخش قابل توجهی از مشکلات کشور را رفع خواهد کرد اما ما باید به ظرفیت این بخش توجه داشته باشیم.
رئیس مؤسسه امام صادق(ع) با تأکید بر اینکه هیأت دولت باید به موضوع حجاب نگاهی ویژه داشته باشد، گفت: اگر چیزی بر خلاف نظام اسلامی است افراد در مورد آن اختیاری ندارند چرا که قانون اساسی و آموزههای اسلامی در جمهوری اسلامی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: اخلاق جامعه کمی تنزل یافته و آمار طلاق و درخواست مهریه بانوان بیشتر شده است، این بلاها آسیبهایی برای کشور به دنبال دارد که ریشههای آن به اقتصاد برمیگردد.
آیتالله سبحانی در پایان گفت: دشمن گاهی برای نظام اسلامی خیر و نیکی به دنبال دارد چرا که اگر دشمن نبود ما در حوزه نظامی نمیتوانستیم به این پیشرفتها برسیم، اکنون در حوزه اقتصادی نیز باید دستاوردهای مورد نظر رقم بخورد چرا که جامعه در شرایط سختی قرار گرفته است.