خبرگزاری کار ایران

آذری جهرمی:

95 درصد دستگاه های کشور آمادگی ورود به تحول دیجیتال را ندارند

95 درصد دستگاه های کشور آمادگی ورود به تحول دیجیتال را ندارند
کد خبر : ۷۰۴۷۲۲

​وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم زودتر از آن چیزی که فکر می‌کنیم رخ می دهد، گفت: گزارش‌ها از وضعیت دستگاه‌ها و سازمان‌های کشور برای ورود به حوزه تحول دیجیتال حاکیست که 95 درصد آنها آمادگی لازم را ندارند.

به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از مهمترین چالش‌ها در عرصه تحول دیجیتال را افزایش شناخت مجموعه‌های مختلف نسبت به تحول دیجیتال دانست و گفت: مدیریت شهری، اداری، اجرایی، قضایی و قانون‌گذاری باید با مفهموم هوشمندی آشنا شوند.

وی با اشاره به تصمیم‌گیری‌های روزمره در عرصه‌های مختلف افزود: در کنار توسعه فناوری یکی از مهمترین وظایف ما افزایش شناخت‌های بین‌بخشی و دستگاهی است و همانطور که مفهموم دولت الکترونیک در گذشته به عنوان اتوماسیون اداری نهادینه شده بود کلمه هوشمندسازی نیز ممکن است اشتباه جا بیفتد.

وزیر  ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به یکی از کارهای خوب پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات که از سال گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: پژوهشگاه ارتباطات دوره‌هایی را برای آشنایی بخش‌های مختلف با مفهموم تحولات رخ داده به زیان ساده آغاز کرده و این اقدام اگرچه خوب است اما گزارش آن بشدت نگران کننده است چراکه بنابه این گزارش ۹۵ دستگاه ها و سازمان‌های ما آمادگی ورود به این عرصه را ندارند.

آذری جهرمی، تصریح کرد: جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید ایده داشته باشد و همانطور که در عرصه اقتصاد مفاهیم اقتصاد کمونیستی، اقتصاد لیبرالی و ... وجود دارد، مفهوم اقتصاد در جمهوری اسلامی، اقتصاد مقاومتی است که در جاهایی مشاهده شده که به جای پرداختن به آن به پروژه تبدیل شده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه شبکه ملی اطلاعات نیز مغهوم توسعه فضای مجازی از دیدگاه انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: شبکه ملی اطلاعات راهبردی است که به پروژه‌هایی تبدیل می‌شود که هیچ گاه توقف ندارد. دقیقا همچون تحول دیجیتال که پروژه نیست بلکه فرایند است.

وی با اشاره به یکی از دستاوردهای متخصصان ایرانی افزود: ترگمان یا ماشین ترجمه به عنوان یک محصول، کار متخصصان ایرانیست که اخیرا با ارتقای آن و توافقات با کشورهای دیگر توانسته به زبان‌های روسی و ژاپنی نیز کار ترجمه را انجام دهد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه بی تردید امروز قدرت ترگمان در ترجمه زبان فارسی از گوگل بیشتر است، گفت: در اینترنت اشیا، در حوزه کشاورزی نیز توسعه خوبی شکل گرفته است که نیاز به تجاری‌سازی دارد ضمن اینکه در هوشمندسازی نیز خیلی از مولفه‌های شهر تهران به سمت مدیریت هوشمند در حال حرکت است.

آذری جهرمی به وقوع انقلاب صنعتی چهارم اشاره کرده و ادامه داد: بی‌تردید زمان وقوع انقلاب صنعتی چهارم بسیار سریعتر از انقلاب صنعتی سوم رخ می‌دهد و در آینده‌ای نه چندان دور دنیا را دچار تحول و تغییرات شگرفی می‌کند.

آذری جهرمی با بیان اینکه زمانی جلوی توسعه نسل سه تلفن همراه و پهن باند در کشور گرفته شد و با شروع دولت یازدهم به یکباره توسعه صورت گرفت، اظهار کرد: اگر الان برای این مسایل زمینه سازی نکنیم نمی‌توانیم اقتصاد ناشی از انقلاب صنعتی چهارم و تحول دیجیتال را در کشور داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اثرات انقلاب صنعتی چهارم فراتر از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است، افزود: وقتی فضای مجازی توسعه پیدا کند به تبع خود آثار فرهنگی، اجتماعی و رسانه‌ای بوجود می‌آورد که ساده‌ترین راه برخورد با آن توقف توسعه است درحالی‌که اگر توسعه همه جانبه رخ دهد مشکلی بوجود نمی‌آید چراکه در کنار توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات باید فرهنگ، مولفه‌های اقتصادی و اجتماعی نیز رشد کند.

وزیر ارتباطات توجیه نبودن افراد مسوول در قبال تحولات رخ داده را باعث ایجاد کاریکاتوری از توسعه دانست و تصریح کرد: در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات وظیفه نداریم به کودکان و صیانت از آنها و همینطور به رسانه‌های نوین بپردازیم اما به علت نپرداختن دیگران به این مسایل ما مجبوریم و به آن عمل می کنیم. هرچند آنها که در این حوزه مسوولیت اصلی را داشتند و وارد موضوع نشداند حالا زبان  به انتقاد گشوده‌اند.

وی با بیان اینکه انقلاب صنعتی چهارم و تحول دیجیتال یک اتفاق بسیار بزرگ است، گفت: تحول دیجیتال باعث ایجاد تغییر ناگهانی در مولفه‌های حاکمیتی کشور می‌شود و امروز در ITU یکی از چالش‌های موجود همین مساله است.

وزیر ارتباطات با اشاره به نشانه‌هایی از وجود یک‌جانبه گرایی از سوی برخی از اعضای ITU اظهار کرد: عده‌ای در ITU علاقمند هستند که مقررات‌گذاری را به سمت بخش‌هایی چون ICANN ببرند که تحت سلطه آمریکا قرار دارد درحالی‌که دنیا یکجانبه گرایی را نمی‌پذیرد.

آذری جهرمی با بیان اینکه اروپا نیز در مورد این نوع از یک‌جانبه گرایی به صدا در آمده است، تصریح کرد: شاهدیم که روسای جمهوری اروپا نیز در مورد یک‌جانبه گرایی در توسعه ICT و همینطور اینترنت به دنبال راه حل هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز