خبرگزاری کار ایران

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیر:

کاهش 8 هشت هزار میلیارد تومانی بدهی‌ها / برق نیروگاه‌های خود تامین با قیمت‌های جذاب خریداری خواهد شد

کاهش 8 هشت هزار میلیارد تومانی بدهی‌ها / برق نیروگاه‌های خود تامین با قیمت‌های جذاب خریداری خواهد شد
کد خبر : ۷۰۴۵۴۱

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی توانیر با تاکید بر اینکه برق نیروگاه‌های خود تامین با قیمت‌های جذاب خریداری خواهد شد، گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته 70 پست انتقال و فوق توزیع تا پیک تابستان سال آینده وارد مدار خواهد شد.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، مصطفی رجبی‌مشهدی در پنجمین نشست سالیانه معاونین طرح و توسعه شرکت‌های برق منطقه‌ای سراسر کشور که به میزبانی شرکت برق منطقه‌ای خراسان برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: وزارت نیرو برنامه‌های متنوعی برای افزایش تولید و عبور از پیک بار سال 98 پیش‌بینی کرده است.

وی با اشاره به اینکه کمبود بارش‌ها در سال جاری موجب کاهش تولید نیروگاه‌های برق‌آبی شده است، عنوان کرد: به منظور مدیریت پیک بار سال 98 از هم اکنون برنامه‌های جدی تدوین شده است که اولین اقدام در این بخش مربوط به کاهش وابستگی تولید به نیروگاه‌های برق‌آبی است که به موازات آن برای تولید حدود پنج هزار و 200 مگاوات برق توسط نیروگاه‌های حرارتی برنامه‌ریزی شده است.

رجبی‌مشهدی توجه به نیروگاه‌های مقیاس کوچک را یکی از برنامه‌های تولید برق عنوان کرد و افزود: استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، مقیاس کوچک، برق‌آبی و ارتقای توان واحدهای موجود جزو برنامه‌های تولید برق است که با تلاش همکاران صنعت برق این نیروگاه‌ها تا موعد مقرر وارد مدار خواهند شد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر ادامه داد: شرکت توانیر طرحی با عنوان خرید تابستانه برق در برنامه دارد که از ظرفیت نیروگاه‌های موجود صنایع و مولدین خود تامین ادارات، سازمان‌ها، ارگان‌ها، بیمارستان‌ها و... استفاده خواهد شد و برق تولیدی این نیروگاه‌ها با قیمت‌های جذاب خریداری خواهد شد.

رجبی‌مشهدی بیان داشت: 11 برنامه برای مدیریت مصرف برق تدوین شده که حدود سه هزار مگاوات برق از این محل صرفه‌جویی می‌شود و اصلاح تعرفه مشترکین پرمصرف از مهم‌ترین برنامه‌های این بخش است که براساس آن میزان برق مصرفی مشترکان پرمصرف به صورت تساعدی  محاسبه خواهد شد.

حمایت از کسب و کارهای نوپا برای کاهش مصرف برق پیک تابستان

وی استفاده از استارت آپ‌ها وکسب وکارهای نوپا را از دیگر برنامه‌های شرکت توانیر عنوان کرد و افزود: استارت آپ‌ها و کسب و کارهای نوپا در زمینه کاهش مصرف برق در ساعات اوج تابستان مورد حمایت قرار می‌گیرند.

رجبی‌مشهدی اقدامات دیگر توانیر در این زمینه را تامین منابع مالی برشمرد و افزود: در این خصوص فعالیت‌های گسترده‌ای صورت گرفته که در سال جاری حدود هشت هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق از طریق اوراق تسویه کاهش یافته است و استفاده از ارز صادراتی و منابع صندوق توسعه ملی نیز در دستور کار قرار گرفته که بخشی از آن دریافت شده است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر تصریح کرد: بخشی از منابع حاصله به اجرای پروژه‌ها در حوزه انتقال برق اختصاص خواهد یافت و طرح جامع خطوط فوق توزیع و انتقال در کشور که شرکت برق منطقه‌ای خراسان مسئولیت اجرای آنرا برعهده دارد، فعال شده است.

وی توسعه بخش انتقال برق را مهم ارزیابی و این امر را وظیفه تمامی شرکت‌های تابعه دانست و افزود: شبکه انتقال برق جزو شاهرگ‌های حیاتی صنعت برق محسوب می‌شود و ما باید تلاش کنیم تا ضمن پیگیری جهت تزریق منابع مالی از بانک‌ها، اقدامات توسعه‌ای در این بخش را طبق ماموریت‌ها و براساس برنامه به نتیجه برسانیم و عملکرد شرکت‌‌‌های تابعه در صنعت برق در این زمینه مهم است.

افتتاح 70 پست انتقال و فوق توزیع تا پیک تابستان سال آینده

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر اظهار داشت: 70 پست انتقال و فوق توزیع تا پیک سال 98 وارد مدار خواهد شد که از این میزان 30 پست در حوزه انتقال است که در برنامه های وزارت نیرو نیز آمده است. فراهم کردن شرایط اتصال نیروگاه‌ها به شبکه از اهمیت بالاتری برخوردار است و چنانچه یک نیروگاه به شبکه متصل شد، فراهم نبودن بستر انتقال ظرفیت تولید به علت محدودیت‌ها پذیرفته نخواهد بود.

رجبی‌مشهدی خاطرنشان کرد: لازم است تا سه هزار و 500 کیلومتر خطوط انتقال برق جدید در بخش انتقال، فوق توزیع و شبکه کابلی احداث شود که تحقق این امر هفت هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز دارد.

وی به بومی‌سازی تجهیزات صنعت برق اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از 90 درصد تجهیزات صنعت برق در داخل کشور تولید می‌شود و در بخش رله‌، اندازه‌گیری و دستگاه‌های اندازه‌گیری نیز باید بومی سازی صورت بگیرد.

رجبی‌مشهدی در پایان تاکید کرد: معاونین طرح و توسعه، نیروی محرکه بخش توسعه و انتقال صنعت برق کشور محسوب می‌شوند و انتظار می‌رود تا طرح‌های مصوب بهینه‌سازی را در اصلاح اسناد مناقصه لحاظ کنند و موضوعات قراردادی به عنوان یک چالش مهم پیش‌رو است و شرکت توانیر نیز حمایت خواهد کرد تا چالش‌های قراردادی را مرتفع نماید.

همچنین در این نشست رضا ریاحی، عضو هیئت مدیره و سرپرست شرکت برق منطقه‌ای خراسان نیز طی سخنانی، گفت: در عملکرد شرکت‌های برق به سوددهی و صورت‌های مالی توجه کافی نمی‌شود و ضروری است تا در این زمینه توجه و اقدام جدی صورت بگیرد.

وی افزود: در دوره مدیریت جدید شرکت توانیر به عملکرد مالی شرکت‌های برق توجه ویژه‌ای شده است و در این خصوص تفویض اختیار آن‌ها در مناطق افزایش خواهد یافت تا شرکت توانیر بتواند بیش از پیش مدیریت کلان و سیاست‌گذاری صنعت برق را انجام دهد. بنابراین باید از این فرصت استفاده کرد و درآمد را افزایش و هزینه‌ها را کاهش دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز