خبرگزاری کار ایران

حجتی مطرح کرد:

حمایت وزارت جهاد کشاورزی از زنجیره‌های تولید

حمایت وزارت جهاد کشاورزی از زنجیره‌های تولید
کد خبر : ۶۹۶۰۳۳

وزیر جهاد کشاورزی از مشارکت جهاد دانشگاهی در زمینه توسعه زنجیره‌های تولید و دانش‌بنیان کردن بخش کشاورزی تولید محصولات در بخش کشاورزی استقبال کرد.

به گزارش ایلنا، محمود حجتی در نشست مشترک مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی با جهاد دانشگاهی که امروز دوشنبه 5 آذر در محل این وزارت برگزار شد، توسعه زنجیره تولید از مزرعه تا سفره را اولویت راهبردی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرده و اظهار کرد: در راستای پرهیز از خام فروشی و بهره‌مندی تولیدکنندگان از ارزش افزوده محصولات خود، وزارت جهاد کشاورزی از ایجاد و توسعه زنجیره های تولید حمایت می‌کند.

وی تولید بذرهای هیبرید و همچنین تولید داخلی آفت‌کش‌ها و داروهای موثر برای مبارزه با بیماری‌های گیاهی و دامی را از زمینه‌های همکاری‌های دو طرف برشمرد و افزود: در دولت تدبیر و امید، بخش خصوصی در حوزه تولید بذرهای هیبرید در داخل که کاری اقتصادی و با تقاضای فراوان است، فعال شده اما با توجه به نیاز روزافزون بخش کشاورزی به این نوع بذرها، تولید بذرهای هیبرید باید توسعه یابد و جهاد دانشگاهی می‌تواند در این زمینه همکاری کند.

حجتی تولید آفت‌کش‌ها و همچنین فرآوری گیاهان دارویی را اقتصادی و از دیگر زمینه‌های مناسب همکاری دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در تولید گیاهان دارویی مشکلی نداریم اما در فرآوری گیاهان دارویی جای کار زیادی وجود دارد.

وی با اشاره به این که طرح توسعه گیاهان دارویی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد، اظهارکرد: به جای پروانه دامداری در مراتع، پروانه مدیریت و بهره‌برداری از گیاهان دارویی ارائه می‌شود که هم اقتصادی‌تر و هم سازگار با اقلیم است.

وزیر جهاد کشاورزی سپس به سفر اخیر خود به شهرستان قائن اشاره کرده و اذعان داشت: در این شهرستان یک کارآفرین با ایجاد زنجیره تولید ضمن عقد قرارداد با ۳ هزار کشاورز زعفرانکار برای تولید، پس از فرآوری، محصول تولیدی را در قالب بسته‌های یک دهم گرمی به کشور بلژیک صادر می‌کند.

حجتی خاطرنشان کرد: در دوره قبلی وزارتم در دولت هشتم با همکاری دکتر پزشکیان وزیر بهداشت وقت، گیاهان دارویی به عنوان واحد درسی دانشگاهی اضافه شد.

وزیر جهاد کشاورزی استفاده از ضایعات کشاورزی به ویژه در تغذیه و تعلیف دام را ضروری عنوان و اضافه کرد: به غیر از روغن در تامین خوراک دام وابستگی داریم و جهاد دانشگاهی می‌تواند در زمینه بهره‌گیری از ضایعات و دورریز محصولات کشاورزی و تبدیل آن به خوراک مورد نیاز دام کشور همکاری کند.

حجتی ادامه داد: باگاس، دور ریز پوست برنج، کاه و دور ریز محصولات باغی نظیر پوست پرتقال و باقیمانده انگور پس از فرآوری، قابلیت غنی سازی و استفاده به عنوان خوراک نشخوارکنندگان را دارد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که پرورش ماهی در دریا از چهار سال گذشته در کشور آغاز شده، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ قفس در دریا نصب شده و تا پایان برنامه ششم توسعه پیش بینی شده تولید ماهی به این شیوه به ۲۰۰ هزار تن برسد.

وی با اشاره به مشکلات اجرای این طرح و ضرورت ایجاد زنجیره تولید، یادآور شد: برای اجرای طرح پرورش ماهی در دریا از مرحله تولید و تامین لارو ماهی تا تغذیه ماهیان، چگونگی رفتن به محل قفس و حفاظت از سرمایه گذاری صورت گرفته در برابر حوادث طبیعی و بیماری‌ها و ... کار شده است.

در این نشست، حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی آمادگی این نهاد را برای پذیرش ماموریت در حوزه‌های پژوهش‌های کاربردی و تولید دانش فنی مورد نیاز بخش کشاورزی اعلام کرد.

همچنین، روسای مراکز تحقیقاتی جهاد دانشگاهی و مدیران حوزه‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اقدامات صورت گرفته و زمینه‌های همکاری بحث و تبادل نظر و برای توسعه همکاری‌ها اعلام آمادگی کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز