خبرگزاری کار ایران

یک مقام مسئول در وزارت کشاورزی:

روش‌های سنتی تولید خرما باید کنار گذاشته شود/ رتبه پنجم صادرات را در جهان داریم

روش‌های سنتی تولید خرما باید کنار گذاشته شود/ رتبه پنجم صادرات را در جهان داریم
کد خبر : ۶۸۴۵۸۲

مدیر کل دفترامور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی وزارت جهاد گفت:پیش بینی می شود تولید خرما در سال ۹۷ به یک میلیون و ۲۳۶ هزار تن برسد.

به گزارش ایلنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی،  مدیر کل دفترامور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی گفت: با توجه به مصرف سرانه ۵ تا ۷ کیلوگرم خرما برای هر نفر در کشور نزدیک به ۵۶۰ هزار تن از این میزان تولید در داخل مصرف می شود.

 مسعود لطیفیان درباره صادرات این محصول اظهار داشت: سال گذشته ۲۵۰ هزار تن خرما به ارزش ۲۴۹ میلیون دلار به ۸۵ کشور جهان صادر شد.

وی برآورد کرد: تولید خرمای ایران با برنامه ریزی های انجام شده و فرهنگ سازی به یک میلیون و ۵۷۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰ برسد.

لطیفیان افزود: اگر سرانه مصرف خرما را به ۱۲ کیلوگرم برای هر نفر در سال برسانیم، مصرف داخلی به ۹۶۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.

وی همچنین پیش بینی کرد: در سال ۱۴۰۰ صادرات خرما با افزایش ۱۵ درصدی به حدود ۲۸۷ هزار تن برسد.

مدیرکل دفتر امورمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت امور باغبانی با بیان این که ایران به لحاظ تولید و سطح زیر کشت خرما در رتبه دوم و سوم و از نظر صادرات رتبه پنجم جهان را به خود اختصاص داده است، گفت: ۱۱.۳درصد کل صادرات این محصول به جهان را ایران انجام می دهد.

وی ادامه داد: جنوب کرمان با ۱۸ درصد کل تولید، سیستان و بلوچستان ۱۵ درصد، بوشهر و کرمان هر کدام ۱۴ درصد، فارس ۱۳ درصد، خوزستان و هرمزگان هر کدام با ۱۲ درصد از استان های برتر تولید خرما هستند.

لطیفیان با بیان این که برای توسعه صادرات و تولید خرمای با کیفیت، روش‌های سنتی تولید باید کنار گذاشته شود، اذعان داشت: برای تولید خرما در دنیا روش های استاندارد وجود دارد و تولید ما باید بر اساس این استانداردها از جمله یوروگپ و خرمای ارگانیک صورت گیرد.

وی افزود: ما این توانایی را داریم که ۶۱ درصد خرمای کشور را با استاندارد یوروگپ و ۱۸ درصد دیگر را با استاندارد ارگانیک تولید کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز