رونمایی از اولین سنسورهای فیبر نوری دما- فیبر نوری ولتاژ- فیبر نوری جریان
شرکت ساخت و تولید قطعات الکترونیک سیرجان در راستای حمایت از تولید ملی اقدام به به رونمایی از اولین سنسورهای فیبر نوری دما- فیبر نوری ولتاژ- فیبر نوری جریان کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، شرکت ساخت و تولید قطعات الکترونیک سیرجان در راستای حمایت از تولید ملی اقدام به به رونمایی از اولین سنسورهای فیبر نوری دما- فیبر نوری ولتاژ- فیبر نوری جریان کرد.
از ویژگیهای پیشرفته سنسورهای ولتاژ- جریان و دمای نقطه داغ ترانسهای قدرت با المان فیبر نوری می توان به عدم تاثیرپذیری از میدانهای شدید الکترونیکی و مغناطیس موجود در داخل ترانس، عدم تاثیر پذیری از مواد شیمیایی، عدم تاثیر پذری از فرکانسهای رادیویی، عدم نیاز به کالیبراسیون دورهای، دقت اندازه گیری بسیار بالا و حجم و وزن بسیار کم آن اشاره کرد.
همچنین این سنسورها در بخش مانیتورینگ، کنترل، اندازه گیری، حفاظت و بهره برداری از ترانس کارایی و مزیتیهایی دارند که میتوان به قابلیت بارگذاری اضافه ترانس با حفظ عمر مفید ترانس، استفاده بهینه از ظرفیت موجود ترانسها، تعیین عمر اقتصادی ترانس، تغییر و تعویض برنامه و نگهداری دورهای و بهبود عملکرد سیستم خنک کننده ترانس قدرت را بیان کرد.
محمدحسین میر سعید، مدیر عامل شرکت ساخت و تولید قطعات الکترونیک سیرجان در مورد این نوآوری گفت: ما در یک مسیر زمانی سه مرحله زمانی گذشته، حال و آینده داریم و مشکل عمده ما در صنعت تصمیم گیری در شرایط حال برای آینده با انتخاب، دانش و اطلاعات گذشته است و متاسفانه از اقلامی استفاده می کنیم که در دیگر کشورها استفاده نمیشود. به همین دلیل است که علیرغم حمایت دولت و مجلس توان مقابله با رقبای خارجی را نداریم و ما سعی کردیم این نقص را برطرف کرده و در راستای ساخت آینده گام برداریم.
وی ادامه داد: مجموعه مواد استفاده و مصرف شده کمتر از یک میلیون تومان یا صد دلار است و تجهیزات کمتر از 200 میلیون است و کار اصلی آن بر دوش نیروی انسانی است، بنابراین این طرح زمینهساز اشتغال نیز میتواند باشد و البته ایران را به عنوان پنجمین کشور دارنده این تکنولوژی معرفی کند.
میر سعید حضور از بخش خصوصی استقبال کرد و افزود: اصلا رسالت مجموعه شستا رساندن طرحها به مرحله سودآوری و تحویل آن به سرمایه گذار بخص خصوصی است و ما از حضور این بخش خوشحال می شویم.
محمود سلام زاده مدیر گروه مبدع این نوآوری در مورد انگیزههای این گروه گفت: با تشکیل گروه تحقیقاتی سعی کردیم تا مشکلات مربوط به حوزهی صنعت برق را که موجب هدر رفت سرمایه ملی میشود را برطرف کنیم و از همین روی بر سنسورهای دمای داغ ترانسهای قدرت تمرکز کردیم و موفق شدیم در طول یک سال نمونه آزمایشگاهی را تولید و سپس با مشارکت پژوهشگاه نیرو آن را به مرحله تولید صنعتی و انبوه برسانیم.
وی با اشاره به سرمایهگذاری اولیه این نوآوری گفت: با مشارکت پژوهشگاه نیرو سرمایهگذاری اولیه برای بخش تحقیقاتی تقریبا 600 میلیون بود که برای تولید صنعتی و انبوه نیاز به 3.5 تا 4 میلیارد تومان جهت گسترش زیر ساختها داریم. البته در این روند بیشترین سهم را نیروی انسانی و تولید دانش فنی دارد.
سلام زاده در مورد صادرات این سنسورها گفت: بازارهای هدف ما کشورهای همسایه و هرکشوری که ترانس مصرف میکند را شامل می شود که آن بستگی به بازاریابی ما دارد.
حیدر نظافتی مسئول توسعه فناوری و استاندارد شرکت توانیر در مورد موضع این شرکت از طرحهای این چنینی گفت: ما حمایتهای کامل از سنسور ارایه شده را داریم چون یکی از مشکلات ما در صنعت به ویژه صنعت برق سنسورها است و برای جلوگیری از حوادثی مانند آتش سوزی به آنها نیاز داریم. این سنسورها قابلیت بالایی دارند چون نسبت به امواج الکترومغناطیسی و الکترونیکی حساس نیستند و از همین روی برای کشور مفید و به عنوان دستاورد محسوب میشود.
وی ادامه داد: بنابراین اگر اعلام کنند ما حاضر هستیم به صورت پایلود در ترانسها استفاده کنیم و نتایج را در اختیار عموم قرار دهیم. ما در گذشته از سنسورهای دیگری استفاده میکردیم و برای اولین بار از سنسورهای نوری در کشور استفاده میکنیم که کارایی بالایی دارد چون به موقع از قطع ترانسها و ژنراتورها آگاه شده و میتوان پیشگیریهای لازم را انجام دهیم.