معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با ایلنا:
تخلف شهرداری در 70 درصد پروانه صادره در منطقه یک / 150 هزار واحد مسکونی مازاد منطقه 22 تا دو ماه دیگر تعیین تکلیف میشوند
معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه در صدور بیش از 70 درصد پروانههای ساختمانی در منطقه 22 تخلف صورت گرفته است، گفت: در منطقه 22 بیش از 150 هزار واحد مسکونی مازاد ساخته شده است که تا دو ماه دیگر وضعیت این منطقه تعیین تکلیف خواهد شد.
محمد سعید ایزدی، معاون معماری و شهرسازی در گفتوگو با ایلنا درباره احیای کمیسیون ماده 5 اظهار داشت: کمیسیون ماده 5 که مدت بسیار زیادی تعطیل شده بود، دوباره احیا شد و با رویکرد کاملا جدید شروع به کار کرده است. تمام پروندههایی که در کمیسیون ماده 5 مطرح میشود در چارچوب ضوابط طرح تفصیلی به سرانجام میرسند. بسیاری پیشنهادات و خواستههایی که برای تغییر کاربری، بلند مرتبه سازی و مجوزهای عجیب و غریبی که در دوره قبل درخواست شده بود در کمیسیون ماده 5 رد شدند، حتی پروژههای بزرگ مقیاس.
وی با بیان اینکه در حال حاضر وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تعاملات خوبی با یکدیگر دارند، گفت: درباره موضوع اراضی تپه عباس آباد بنا به مصوبه شورای عالی شهرسازی، شورای راهبری تشکیل دادهایم. این شورا ذیل شورای عالی شهرسازی تمام پیشنهادات را تعیین تکلیف خواهد کرد و ارکان شورا مشخص شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: باید امیدوار باشیم که با تشکیل شورای راهبری، در محدوده نوسازی عباس آباد و سایر نقاط تهران هیچ پروژهای بدون هماهنگی و خارج از ضوابط و طرح مصوبه شورای عالی شهرسازی ساخته نشود.
ایزدی با بیان اینکه تمام پروژهها چه آنهایی که به عنوان تعهد در عباس آباد و چه سایر نقاط تهران مطرح هستند باید مجددا طرح موضوع شوند، اظهار داشت: در دو ماه گذشته در کمیسیون ماده 5 پروژههایی را مطرح کردیم که در دورههای قبلی شهرداری به آن پروژهها امتیازاتی داده شده بود اما در این دوره جدید رد شدند. این پروژهها اعم از ساخت یک بلوک آپارتمانی تا پروژههای بزرگ مقیاسی در خیابان کارگر جنوبی بودند.
معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه یک روال غیر اصولی و سوداگرانهای در شهرداری باب شده بود، گفت: خوشبختانه با تعامل ایجاد شده بین وزارت راه وشهرسازی و شهرداری در آینده تمام این پروژهها تعیین تکلیف خواهند شد.
وی درباره بارگذاری بیش از حد مجاز در منطقه 22 گفت: مشکل منطقه 22 تهران این است که طرح تفصیلی مصوب ندارد به این معنا که آن چیزی که تحت عنوان طرح تفصیلی عنوان شده هنوز چهارچوب قانونی ندارد بنابراین هر گونه صدور مجوزی در چهارچوب این طرح تفصیلی غیر قانونی است.
معاون معماری و شهرسازی با تاکید بر اینکه آنچه درباره منطقه 22 انجام دادهایم به جریان انداختن مجدد مراحل بررسی این طرح تفصیلی است، اظهار داشت: سقف پیش بینی شده در طرح جامع برای بارگذاری مسکونی در منطقه 22 به مراتب پایینتر از آن چیزی است که در حال حاضر برای آن پروانه ساخت صادر شده، 300 هزار واحد مسکونی در طرح جامع پیش بینی شده اما وضع موجود نشان میدهد که برای 450 هزار واحد مسکونی پروانه ساخت صادر شده است.
ایزدی ادامه داد: 150 هزار واحد مسکونی مازاد بر پیش بینی طرح جامع در منطقه 22 ساخت وساز انجام شده است. حال اینکه شهرداری این منطقه با وجود اینکه بیش از 150 هزار واحد بیش از طرح جامع پروانه صادر کرده اما هنوز هم میخواهد این فرایند را ادامه بدهد.
وی با تاکید بر اینکه در صدور پروانه ساخت این 150 هزار واحد مسکونی تخلف انجام شده است، گفت: شهرداری دوره قبل در 70 درصد پروانههای صادره در منطقه یک تهران هم مرتکب تخلف شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر برای منطقه 22 هیچ سند قانونی وجود ندارد که وضعیت موجود را با آن بسنجیم که تا چه حد از طرح جامع عدول شده است، ادامه داد: اولین گام ما در شورای عالی شهرسازی قانونمند کردن طرح منطقه 22 است و در اولین فرصت طرحی که مشاور داده است باید به روز شود. معتقدم با تصویب طرح منطقه 22 بسیاری از مشکلات بلاتکلیفیها حل و فصل می شود.
وی تاکید کرد: حداکثر تا دو ماه دیگر این طرح مراحل بررسی و تصویب را طی می کند و منطقه 22 از این بلاتکلیفی خارج خواهد شد.