وزیر راه و شهرسازی:
آزادراه تهران – شمال بزرگترین پروژه عمرانی در طول تاریخ مهندسی ایران است/ استفاده از رویه بتنی ارزانتر و با طول عمر بیشتر در آزادراه شمال
آخوندی با بیان اینکه آزادراه تهران – شمال بزرگترین پروژه عمرانی در طول تاریخ مهندسی ایران است، گفت: در این پروژه از فناوریهای نوین و تکنولوژیهای به روز دنیا استفاده شده است.
به گزارش خبرنگار اقصادی ایلنا، امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی، رئیس بنیاد مستضعفان و جمعی از معاونین وزیر راه و شهرسازی عملیات حفاری تونل شرقی البرز در منطقه یک آزادراه تهران – شمال به اتمام رسید. در این مراسم عباس آخوندی با بیان اینکه از تمام دستاندرکاران، کارگران و مهندسان ساخت این پروژه تشکر میکنم گفت: این پروژه یکی از موفقترین پروژههای مهندسی کشور است که بابت اجرای آن به تمام ملت ایران باید تبریک گفت.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه بیتردید آزادراه تهران – شمال و اجرای تونل البرز بزرگترین پروژه مهندسی ایران است، گفت: در طول تاریخ مهندسی ایران چنین پروژهای به اجرا نرسیده است.
وی تاکید کرد: پس از اینکه این پروژه به بهرهبرداری رسید مردم ایران میبینند که چه پروژه باعظمت مهندسی توسط مهندسان ایرانی خلق شده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این پروژه افقی روبروی مهندسان و در آن فناوریهای نوین و از رویههای بتنی استفاده شده است و تمام ابنیه فنی آن از تجهیزات فنی به روز است که مردم از آن بهرهمند میشوند.
وی ادامه داد: در منطقه یک، به طول 32 کیلومتر 18 تونل و 18 دستگاه پل وجود دارد.
آخوندی تاکید کرد: قبل از ساخت تونل البرز تونل تالون با 4500 متر بزرگترین تونل کشور محسوب میشود اما اکنون تونل البرز با 6400 متر بلندترین تونل کشور است.
آخوندی با بیان اینکه برای اولین بار است که در ایران تجربه ساخت تونل 2 پوسته را داریم گفت: همزمان با ساخت منطقه یک آزادراه تهران – شمال، ساخت منطقه دو هم شروع شده است که 67 درصد منطقه پل یا تونل است و 44 دستگاه تونل وجود دارد. در مجموع در قطعه دو 32 کیلومتر تونل رفت و برگشت وجود دارد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: انجام تهویه تونل البرز یک پروژه عظیمی است و دفع آبهای زیرزمینی بسیار کار مهمی است و به تنهایی یک پروژه منحصر به فرد محسوب میشود.
آخوندی با اشاره به سیستم ضدحریق و مهار آتش در تونل البرز گفت: تجهیز تونل به سیستم ضدحریق بسیار ارزشمند است و همه مسیر تونل با رویه بتنی ساخته شده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این پروژه توسط شش پیمانکار ایرانی در حال انجام است گفت: این پروژه در انحصار هیچ شرکتی نخواهد بود و به دست مهندسان ایرانی ساخته میشود.
آخوندی با تاکید بر حجم بسیار سنگین این پروژه آزادراه تهران – شمال گفت: بیش از 35 سال است که در کارگاههای مهندسی حضور دارم اما برای بازدید از پروژه آزادراه تهران – شمال شور و شعف بسیار زیادی دارم چرا که بزرگترین پروژه مهندسی کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: بتنی که در این پروژه مورد استفاده قرار گرفته در طی 24 ساعت به مقاومت رسیده است و از تکنولوژیهای روز در این پروژه استفاده شده است.
آخوندی گفت: تولید سیمان در ایران با سنگهای معدنی انجام میشود و از آنجا که ایران صادرکننده قیر است و امروز قیر به قیمت جهانی رسیده رویه بتنی نسبت به جادههای آسفالت به صرفه تر است و ارزانتر انجام میشود.
وی با اشاره به عمر مفید رویه بتنی گفت: عمر مفید رویه بتنی نسبت به جاده آسفالتی بیشتر است و به 25 سال میرسد که میتوانیم آن را تا 50 سال هم افزایش دهیم همچنین در مرحله نگهداری هم کمترین هزینه را خواهیم داشت.