خبرگزاری کار ایران

یک کارشناس بانکی در گفت‌وگو با ایلنا:

توافقات بین‌المللی ACU و ارز دیجیتال از وابستگی ما به دلار می‌کاهند

توافقات بین‌المللی ACU و ارز دیجیتال از وابستگی ما به دلار می‌کاهند
کد خبر : ۶۶۷۰۴۱

مدیرعامل اسبق بانک صادرات با بیان اینکه نمی‌توان دلار و یورو را کنار گذاشت، گفت: ارز دیجیتال و پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه بین کشورها مثل اتحاد ACU می‌توانند به عنوان دو عامل در کنار هم وابستگی ما را به دلار کم کنند.

بهاءالدین حسینی هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به توافقاتی نظیر ACU (اتحادیه پایاپای آسیایی) بیان کرد: در دنیا مبادلات زیادی در قالب مبادلات دوجانبه و چندجانبه انجام می شود. درحال حاضر مالزی، اندونزی، استرالیا، تایلند و هنگ کنگ در قالب توافقاتی چندجانبه با پول ملی خود مبادلات را انجام می‌دهند و در پایان سال باهم تسویه می‌کنند. ایران نیز چنین مبادلاتی را با ترکیه و روسیه انجام می‌دهد.

وی اضافه کرد: روش کار به این صورت است که مثلا ترکیه قرارداد می‌کند سالانه معادل یک میلیارد دلار به ریال از ما خرید کند و ما هم قرارداد می‌کنیم سالانه معادل یک میلیارد دلار به لیر از آن‌ها خرید کنیم. در پایان سال هم هرکس بدهکار شد، ما به التفاوت را به کشور بستانکار پرداخت می‌کند. چنین پیمان هایی در دنیا هم به صورت دوجانبه و هم به صورت چندجانبه بسته می شود و می‌تواند تقاضای دلار را در داخل کشور کاهش داده و وابستگی ما را به دلار کم کند.

حسینی هاشمی با بیان اینکه در شرایط فعلی ترکیه و روسیه هم همچون ایران در تحریم قرار دارند و می‌توانند در قالب توافقاتی مثل ACU با ما کار کنند، عنوان کرد: البته معمولا کشورهایی که در قالب توافقات این چنینی باهم کار می کنند، سنخیت‌هایی باهم دارند؛ مثلا همسایه هستند یا تشابهات اقتصادی، سیاسی یا فرهنگی باهم دارند.

مدیرعامل اسبق بانک صادرات تصریح کرد: باید این واقعیت را بپذیریم که نمی‌توان دلار و یورو را کنار گذاشت؛ چراکه اساس قیمت خیلی از کالاها مثل نفت، غلات و آهن دلار است و مبادلاتشان هم برمبنای دلار صورت می‌گیرد. ضمن اینکه ممکن است خیلی از کشورها تمایل به مبادله کالا با ارز ملی نداشته باشند.

حسینی هاشمی با اشاره به مشکلی که افزایش قیمت دلار ایجاد کرده و سخنانی که پیرامون جایگزینی ارز دیجیتال ملی برای دور زدن دلار مطرح می شود، اظهار کرد: ارزهای دیجیتال موجود به لحاظ قیمتی چندان تفاوتی با دلار ندارند و دچار نوسانات شدید هستند. مدتی پیش قیمت بیت کوین تا 30-20 هزار تومان رفت و بعد تا قیمت 7 هزار تومان پایین آمد.

وی با اشاره به اینکه ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین برای همه کاربری ندارد، اظهار داشت: برخی می‌توانند در معاملات از آن استفاده کنند اما این نوع ارز در دنیا در موارد خاص استفاده می‌شود و قابلیت جایگزینی به جای دلار ندارد.

این کارشناس بازار پول درخصوص ارز دیجیتال یا رمز ارز ملی هم گفت: ما که در مبادلات داخلی کشور مشکلی نداریم. مشکل ما ارز بین المللی است. اگر پول ما در دنیا مقبولیت داشت و یک ارز جهانی یا بین المللی محسوب می شد، با همان ریال می توانستیم کار کنیم و نیازی به ارز دیجیتال نبود. بنابراین تفاوتی ندارد رمز ارز ملی داشته باشیم و بخواهیم از آن در مبادلات بین المللی استفاده کنیم یا بخواهیم از ریالمان در این مبادلات استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: درست است که نمی‌توان چیزی را به طور کامل جایگزین دلار کرد اما اگر فرض کنیم در رابطه با دلار صددرصد مشکل داریم، با ابزارهایی مثل توافقات دوجانبه و چندجانبه با کشورها و ارز دیجیتال می‌توانیم این مشکل را به درصدی پایین‌تر برسانیم و کاری کنیم که وابستگی‌مان به دلار به حداقل برسد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز