رئیس خانه صنعت و معدن به ایلنا خبر داد:
افزایش روند توقیف وثیقههای واحدهای تولیدی توسط بانکها
رئیس خانه صنعت و معدن با اشاره به ضرورت تغییر شرایط بانکی برای تولیدکنندگان گفت: هنگامی که اقساط یک واحد تولیدی به تاخیر میافتد بانکها مطابق شرایط و ضوابط، اولین کاری که میکنند وثایق را تملک میکنند که غالبا این وثایق ملکهای مسکونی خود تولیدکنندگان یا محل کارخانه است که همین امر سبب میشود با توقیف ملک مسکونی زندگی بسیاری از کار آفرینان از هم پاشیده شود و یا با توقیف واحد تولیدی این کارخانهها بدون صاحب و بدون فعالیت در اختیار بانک قرار بگیرد و بانکها فقط پول نگهبانی را بدهند.
سید عبدالوهاب سهل آبادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص وضعیت واحدهای تولیدی و محاسبه سود ،دیرکرد و بهره مرکب از سوی بانکها گفت: بیش از 70 درصد از شرکتهای تولیدی که از بانکها تسهیلات گرفتهاند اکنون با بانکهای خود دچار مشکل هستند و هر روز گزارشهای متعددی به خانه صنعت و معدن در این خصوص به ما می رسد.
رئیس خانه صنعت و معدن اظهار داشت: هنگامی که اقساط یک واحد تولیدی به تاخیر میافتد بانکها مطابق شرایط و ضوابط، اولین کاری که میکنند وثایق را تملک میکنند که غالبا این وثایق ملکهای مسکونی خود تولیدکنندگان یا محل کارخانه است که همین امر سبب میشود با توقیف ملک مسکونی زندگی بسیاری از کار آفرینان از هم پاشیده شود و یا با توقیف واحد تولیدی این کارخانهها بدون صاحب و بدون فعالیت در اختیار بانک قرار بگیرد و بانکها فقط پول نگهبانی را بدهند.
وی تصریح کرد: با توجه به اوضاع اقتصادی و مشکلاتی که در این چند سال به وجود آمده هر روز به تعداد این واحدهای تولیدی اضافه میشود.
سهل آبادی ادامه داد: اگر دولت میخواهد این روند کند شود باید شرایط بانکی را برای تولید کنندگان تغییر دهد. همانطور که اقای جهانگیری گفتهاند قوانین را میتوان تغییر داد اما انتظار ما این است که دولت قبل از قانونگذاری و صدور بخشنامه ابتدا با بخش خصوصی مشورت کند و آنها در جریان بگذارد.