خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران هشدار داد:

دریاچه سدها خطرناک‌تر از دریاهای مواج / غرق شدن 8 نفر از ابتدای امسال در سدها و کانال‌های استان تهران

دریاچه سدها خطرناک‌تر از دریاهای مواج / غرق شدن 8 نفر از ابتدای امسال در سدها و کانال‌های استان تهران
کد خبر : ۶۳۲۹۳۹

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران گفت: خطرات شنا در دریاچه سدها به دلیل وجود جریان‌های قوی در لایه های پایین خطرناکتر از دریاهای مواج است که لازم است هموطنان از شنا و ورود به حریم سدها جدا خودداری کنند.

به گزارش ایلنا، "محمدرضا بختیاری" با اعلام مطلب فوق اظهار داشت: بعضی به اشتباه فکر می‌کنند که شنا در سدها خطر کمتری دارد ولی این طرز تفکر بسیار خطرناک است؛ چراکه اگر چه سطح آب سدها اغلب آرام است و مانند دریا امواج بزرگ در آنها دیده نمی شود اما جریان آب موجود در سطح زیرین سدها فشار بسیار بالاتری نسبت به آب دریا دارد که این امر تنفس را دچار مشکل کرده و فشار بسیار زیادی به بدن شناگر وارد می کند به طوری که حتی بهترین شناگران نیز در این آّب‌ها غرق شده اند.

وی افزود: آب لایه های پایین در سدها بسیار سردتر از لایه های سطحی است و این موضوع برای تنفس و عکس العمل به موقع عضلات بسیار خطرناک است.

وی با بیان اینکه سطح زیرین آب سدها به دلیل وجود آوردهای رودخانه ای باتلاقی است، یادآور شد: همین موضوع باعث گرفتار شدن شناگران شده و خطر مرگ را برای آنها به دنبال دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران تصریح کرد: سدها اغلب بر روی رودخانه ها و دره هایی ساخته می شوند که درختان بزرگ و پوشش گیاهی بسیاری آنها را پوشانده و پس از آبگیری سد همه این درختان و گیاهان به زیر آب می‌روند که بسیاری از افراد به وسیله همین درختان جان خود را از دست داده اند.

وی ادامه داد: افراد باید به این موضوع مهم توجه داشته باشند که رودخانه‌ها، سدها و آبگیرها محل مناسبی برای شنا نیستند و بهتر است برای آب تنی و تفریح از استخرهای عمومی که دارای ناجی غریق هستند استفاده کنند.

بختیاری با تاکید بر اینکه مخازن سدها به هیچ عنوان جای مناسبی برای شنا در فصل گرما نیست افزود: هرچند در حریم سدها و آبگیرها تابلوهایی در خصوص احتمال غرق شدگی نصب شده است اما برخی افراد توجهی به علایم و تابلوهای هشدار نمی کنند و برای تفریح هم که شده تن به آب زده و جان خود را در مکان فاقد ناجی غریق به خطر می اندازند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران ضمن ابراز تاسف، از فوت 26 نفر از هموطنان به دلیل شنا در دریاچه سدها و کانال‌های استان تهران در سال گذشته خبر داد و گفت: متاسفانه از ابتدای سالجاری تاکنون 2 نفر در سدها و 6 نفر در کانال ها جان خود را از دست دادند که لازم است برای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه احتیاط لازم انجام شود.

وی اظهار داشت: هرچند گروه‌های گشت و بازرسی حین گشت زنی در صورت مشاهده، مانع از شنا کردن افراد در رودخانه ها، آبگیرها و سدها می شوند اما با این حال برخی ها به دلیل سهل انگاری و به دور از چشم ماموران مبادرت به این کار خطرناک می کنند.

بختیاری ادامه داد: وجود رسوبات در حواشی دریاچه، جریان های آبی، اختلاف دمای لایه های مختلف آب، تجهیزات و تاسیسات بهره برداری از سد زیر آب دریاچه سد را به مکانی بسیار خطرناک حتی برای شناگران ماهر تبدیل کرده لذا لازم است که شهروندان به این مساله توجه ویژه‌ای داشته باشند که به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی سد را برای شنا انتخاب نکنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی افرادی به‌رغم ناامنی های ذکر شده با آوردن قایق‌های بادی نسبت به قایقرانی در سطح دریاچه اقدام می‌کنند که این مورد نیز با توجه به موارد فوق بسیار خطرناک است؛ لذا درخواست‌مان از مردم این است که به هشدارهای درج شده در بنرهای اطلاع‌رسانی در اطراف دریاچه‌ها یا تذکرات ماموران شرکت آب منطقه ای تهران توجه کنند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز