با حدود ۴,۶ میلیارد دلار سرمایهگذاری
۲۹ بسته سرمایهگذاری برای توسعه ۲۸ مخزن نفتخیز جنوب اجرا میشود
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به برنامهریزی این شرکت برای توسعه ۲۸ مخزن نفتی در قالب قراردادهای عملیاتمحور، از تدوین ۲۹ بسته سرمایهگذاری به این منظور خبر داد و گفت: مجوز برگزاری مناقصه ۱۱ بسته سرمایهگذاری اخذ شده است.
به گزارش ایلنا، بیژن عالیپور در جلسه هماهنگی دستگاههای اجرایی استان خوزستان که با حضور غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان برگزار شد، به تشریح ضرورت اجرای این طرحهای توسعهای و نتایج مثبت آن برای استان خوزستان و کشور پرداخت و گفت: با توسعه ۲۸ مخزن در چارچوب مدل جدید قراردادی عملیاتمحور، ظرفیت تولید نفت این شرکت در طول ۲ سال آینده حدود ۳۴۰ هزار بشکه افزایش می یابد.
وی اعتبار مورد نیاز برای توسعه این مخازن را حدود ۴,۶ میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: این حجم سرمایهگذاری در ایجاد فرصتهای شغلی و بهبود فضای کسبوکار در استان تاثیر بسزایی دارد.
وی گفت: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در سال ۱۳۹۵ با طرح ابتکاری خود ۲ نوع قرارداد عملیاتمحور و میدانمحور برای توسعه مخازن خود به هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران ارائه داد که خوشبختانه هر دو نوع قرارداد تصویب و فضا برای جذب سرمایههای بزرگ، متوسط و کوچک فراهم شد.
عالیپور ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران ابتدا مجوز توسعه ۲۷ مخزن را در قالب قراردادهای عملیاتمحور ارائه داد که اردیبهشت ماه سال گذشته، مجوز توسعه میدان قلعه نار نیز به ما ابلاغ شد و تعداد مخازن به ۲۸ مخزن افزایش یافت.
وی گفت: برای توسعه این مخازن، ۲۹ بسته سرمایهگذاری تدوین شده که از این میان مجوز برگزاری مناقصه برای ۱۱ بسته اخذ شده و مجوز برگزاری مناقصه ۷ بسته نیز هفته آینده ابلاغ میشود.
زمینهسازی برای فعالیت ۸۰ دکل حفاری در نفتخیز جنوب
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: در این طرح انجام ۱۲۴ پروژه روزمینی، حفاری ۲۸۲ حلقه چاه جدید، تعمیر ۱۴۳ حلقه چاه و انجام ۱۶۵ عملیات انگیزشی روی چاهها پیشبینی شده است و با اجرای آن، ۸۰ دکل حفاری شامل ۶۰ دکل توسعهای و ۲۰ دکل تعمیراتی در مناطق نفتخیز جنوب شروع به کار میکنند و حجم فعالیتهای این شرکت افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه عمده این مخازن در استان خوزستان هستند، از حمایتهای استاندار خوزستان در این زمینه قدردانی کرد و همکاری دستگاه های اجرایی استان را برای اجرای این طرح کلان خواستار شد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تاکید کرد: به منظور حمایت از سازندگان داخلی و کالای ایرانی در تمام اسناد مناقصه این طرح، پیمانکاران موظف هستند همه کالای مورد نیاز را که امکان تولید آن در کشور فراهم است از سازندگان داخلی تامین کنند.
وی با اشاره به ساخت انواع لوله، شیرآلات و مخازن در کشور گفت: هم اکنون ۴۱ درصد از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در استان خوزستان تولید میشود.
مهندس عالیپور اظهار کرد: ۱۰ گروه کالای اساسی صنعت نفت نیز در دست بومیسازی است که خوشبختانه پمپ درونچاهی SRP به عنوان یکی از این اقلام با همکاری این شرکت و دانشگاه شهید چمران ساخته و آزمایش میدانی شد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در ادامه به نوع دوم الگوی قراردادی این شرکت اشاره کرد و گفت: در قالب قراردادهای میدانمحور به پیشنهاد مناطق نفتخیز جنوب، شرکت ملی نفت ایران مجوز توسعه چهار میدان کرنج، شادگان، رگ سفید و پارسی را صادر کرد.
وی افزود: پس از مذاکره با شرکتهای متعدد داخلی و خارجی، طرح توسعه ۲ میدان کرنج و شادگان نهایی شد که قرارداد توسعه میدان کرنج بهتازگی با شرکت پرگس به امضا رسید و قرارداد توسعه میدان شادگان به زودی نهایی می شود.
وی گفت: با اجرای طرح توسعه میدان کرنج، تولید این میدان پس از پنج سال از میزان فعلی ۱۲۷ هزار بشکه در روز به ۲۰۰ هزار بشکه در روز میرسد و سپس تثبیت میشود.
دستگاههای اجرایی خوزستان با شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب همکاری کنند
استاندار خوزستان در این نشست ضمن قدردانی از تلاشهای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در اجرای طرح توسعه ۲۸ مخزن نفتی گفت: افزایش تولید نفت خام، افزایش درآمدهای ارزی کشور و ایجاد اشتغال در استان خوزستان از دستاوردهای اجرای این طرح خواهد بود.
شریعتی با تاکید بر همکاری دستگاههای اجرایی استان با شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: این طرح باید از سوی دستگاههای اجرایی استان به صورت ویژه مدنظر قرار گیرد و هر دستگاه کمیتهای برای پیگیری آن تشکیل و به درخواستهای مناطق نفتخیز جنوب به سرعت پاسخ دهد.
وی همچنین توجه به مسائل زیست محیطی را در اجرای این طرح خواستار شد.