روایت جدید بانک مرکزی از گرانی و ارزانی/رشد نرخ ۸ ماده خوراکی
بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش هفتگی متوسط قیمت خُرده فروشی برخی از مواد خوراکی را در هفته منتهی به ۲۸ اردیبهشت ماه اعلام کرد که طی آن قیمت ۸ گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش نشان میدهد.
به گزارشایلنا؛ بر همین اساس نرخ لبنیات ۰.۲ درصد، برنج ۱.۶ درصد، حبوب ۰.۳ درصد، میوههای تازه ۷ درصد، سبزیهای تازه ۱.۵ درصد، گوشت قرمز ۰.۲ درصد، گوشت مرغ ۱.۲ درصد و چای ۰.۹ درصد افزایش و تخم مرغ ۲.۵ درصد و روغن نباتی ۰.۱ کاهش یافت، قیمت قند و شکر نیز نسبت به هفته گذشته ثابت ماند.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت پنیر پاستوریزه معادل ۰.۳ درصد کاهش ولی بهای پنیر غیرپاستوریزه ۱.۱ درصد و شیر پاستوریزه ۰.۶ درصد افزایش داشت. قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل ۲.۵ درصد کاهش یافت و شانهای ۱۲۵ هزار تا ۱۸۰ هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل ۱.۷ درصد و۰.۳ درصد افزایش داشت. در گروه حبوب بهای نخود و لوبیا چشم بلبلی ثابت بود و قیمت سایر اقلام بین ۰.۲ درصد تا ۰.۷ درصد افزایش یافت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری سیب زرد، لیموشیرین و موز عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه بهای خربزه معادل ۲ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۳.۶ درصد تا ۱۲.۷ درصد افزایش داشت. در گروه سبزیهای تازه بهای کدو سبز معادل ۰.۵ درصد، سیبزمینی ۱.۵ درصد و پیاز ۰.۴ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۵ درصـد تا ۶.۷ درصد افزایش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت تازه گاو و گوساله بدون تغییر بود. قیمت گوشت گوسفند معادل ۰.۲ درصد و گوشت مرغ ۱.۳ درصد افزایش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند، شکر و روغن نباتی جامد ثابت بود. قیمت چای خارجی معادل ۰.۹ درصد افزایش ولی بهای روغن نباتی مایع ۰.۲ درصد کاهش یافت.