خبرگزاری کار ایران

رئیس‌جامعه دامپزشکی کشور :

دولت دانش تولید را به کشاورزان منتقل کند

دولت دانش تولید را به کشاورزان منتقل کند
کد خبر : ۶۱۵۸۴۴

محبی گفت: دولت باید دانش تولید خود را به کشاورزان منتقل کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا؛ نشست خبری پیام محبی رئیس جامعه دامپزشکی کشور امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت در سالن جلسات این مرکز برگزار شد.

در این نشست پیام محبی رئیس‌جامعه دامپزشکی کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ما دغدغه تولید محصولات ارگانیک نداریم بلکه دغدغه اصلی جامعه دامپزشکی تولید محصول سالم است و من بعید می‌دانم  بتوانیم حتی عسل ارگانیک را در کشور تولید کنیم.

وی افزود: رودخانه‌ها در کشور در حال از دست رفتن هستند و از آنها تنها دو رودخانه به مقصد می‌رسد. برای تولید یک گوشت ارگانیک باید خوراک دام ارگانیک داشته باشیم و برای تولید خوراک ارگانیک باید مزرعه آن ۵ سال عاری از هرگونه مواد شیمیایی باشد و خود دام هم یک پروسه خاص را طی کند.

محبی در ادامه تصریح کرد: ما همین که یک محصول سالم را در دست مردم قرار دهیم کار بزرگی انجام داده ایم.

رئیس جامعه دامپزشکی‌کشور خاطر نشان‌کرد: ما باید ظرفیتهای تولید را بالا ببریم تا خلق ارزش داشته باشیم و فقط مصرف کننده نباشیم. تولید ملی باید کارشناسی شود که چه تولیداتی خوب و چه تولیداتی برای کشور مضر هستند و انجام این پروسه کار دولت است.

وی افزود: دولت باید دانش تولید خود را به کشاورزان منتقل کند.

محبی گفت: بیستمین کنگره ملی‌جامعه دامپزشکی ایران امسال با تغییر در زمان برگزاری به یکم تا سوم مرداد ماه در مصلای امام خمینی منتقل شد که در کنار آن یک نمایشگاه هم با نام ایران وت راه‌اندازی خواهد شد.

محبی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شیوع بیماری تب مالت در کشور اظهار داشت: یکی از بزرگترین عوامل شیوع این بیماری، باور غلط مردم درباره مصرف لبنیات فله‌ای و عدم استفاده از لبنیات پاستوریزه است.

وی ضمن انتقاد از مسئولان وزارت بهداشت در مطرح کردن بحث وجود پالم در لبنیات گفت: زمانی که وزیر بهداشت این مسئله را اعلام کرد، پالم با مجوز خود وزارت بهداشت به برخی محصولات مانند بستنی، افزوده می‌شد؛ اما صحبت‌های وزیر بهداشت باعث شد جامعه ذهنیت منفی نسبت به لبنیات پاستوریزه پیدا کند.

رئیس جامعه دامپزشکان کشور با بیان اینکه آرزوی ما این است که روزی برسد دهان همه ایرانیان بوی شیر بدهد، ادامه داد: بیماری پوکی استخوان که معضلات اجتماعی زیادی برای کشور ایجاد کرده، در اثر کمبود کلسیم ایجاد می‌شود که یکی از مهمترین عوامل این مسئله، کمبود مصرف لبنیات در بین افراد جامعه است.

محبی با اشاره به اینکه مصرف لبنیات بی‌شناسنامه خطرات فراوانی برای جامعه به همراه دارد، افزود: این محصولات ممکن است عامل ویروس بروسلوز یا باقی‌مانده فلزات سنگین باشد.

وی تصریح کرد: برندهای بزرگ لبنیات برای حفظ سرمایه‌های میلیاردی خود، از محصولات مناسب و شیرهای باکیفیت بالا استفاده می‌کنند و شیری که توسط کارخانه‌های لبنی برگشت می‌خورد، به وسیله برخی دلالان خریداری و به عنوان لبنیات سنتی فروخته می‌شود.

رئیس جامعه دامپزشکان کشور گفت: مردم باید لبنیات شناسنامه‌دار استفاده کنند و موادغذایی بی‌هویت را به خانه‌هایشان نبرند.

محبی تأکید کرد: از طرفی واحدهای توزیع‌کننده لبنیات سنتی باید ساماندهی شوند، خلاءهایی که در این زمینه وجود دارد، راه را برای ایجاد تخلف باز کرده است؛ باید به این واحدها مجوز و شناسنامه داده شود و اصول استاندارد رعایت گردد.

وی افزود: در این صورت این واحدها نمی‌توانند شیرشان را از هر توزیع‌کننده‌ای خریداری کنند و سیستم جمع‌آوری شیر خام نیز باید در این راستا ایجاد شود.

رئیس جامعه دامپزشکان کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث خمیر مرغ گفت: خمیر مرغ از مرغ تخمگذار ایجاد می‌شود، در کشور ما به محصولی که از ضایعات گوشت ایجاد می‌شود، خمیر مرغ می‌گویند که دسته اول قربانی دسته دوم می‌شود.

محبی تصریح کرد: سازمان دامپزشکی سال‌هاست که اعلام می‌کند مرغ‌فروشی‌ها حق خرد کردن مرغ را ندارند اما مصرف‌کنندگان چندان به این مسئله اهمیت نمی‌دهند. مرغ‌فروشی که اقدام به خرد کردن مرغ می‌کند، باید پروانه بسته‌بندی داشته و تحت نظارت باشد؛ در غیر این صورت نمی‌تواند مرغ را خورد کرده و ضایعات آن را جدا کند که این ضایعات بعدها به خمیر مرغ تبدیل شود.

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز