معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی:
سه هزار میلیارد ریال از املاک مازاد بانک ها ظرف 2 ماه واگذار شد
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: از 10 دی ماه تا 12 اسفند امسال 15 هزار میلیارد ریال از سهام شرکت ها و 3 هزار میلیارد ریال از املاک بانک ها آزاد و به بخش خصوصی واگذار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، سیدحسین میرشجاعیان با بیان اینکه 33 طرح راهبردی در رابطه با اقتصاد مقاومتی به این وزارتخانه ابلاغ شده است، افزود: در 10 ماهه نخست امسال این وزارتخانه اجرای طرح هایی که ستاد اقتصاد مقاومتی ابلاغ کرده، 81 درصد پیشرفت داشته است.
وی ادامه داد: از جمله این طرح ها موضوع نظام جامع مالیاتی، بورس، گمرک، پولشویی و مبارزه با قاچاق است که در برخی از آنها عملکرد بسیار خوبی داشتیم.
وی گفت: افزون بر طرح توسعه سامانه های هوشمند مبارزه با پولشویی در 9 ماهه نخست امسال، هزار و 795 مورد کشف قاچاق به ارزش 167 میلیارد تومان و کشف 103 تن انواع مواد مخدر با رشد 272 درصدی داشتیم.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی افزود: 50 نفر نیز به وسیله دستگاه های ایکس ری در زمینه قاچاق انسان شناسایی شده اند.
میرشجاعیان گفت: مرکز آمار ایران، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی شاخص هایی را برای اقتصاد مقاومتی تهیه کرده اند و مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی به وسیله دستگاه های مختلف نظارت می کند و باید بر این اساس گزارش دهد اما تاکنون گزارشی ارائه نشده است.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد گفت: برخی شاخص های اقتصاد مقاومتی بر اساس شاخص های بین المللی است که منتظر ارائه آنها هستیم.
میرشجاعیان با بیان اینکه از سال 84 شاخص های اقتصادی به جز سال هایی که افزایش قیمت نفت داشتیم، نزولی بوده است، افزود: از سال 92 شاخص های اقتصادی رو به بالا حرکت کردند اما در سال 93 با کاهش قیمت نفت این شاخص ها نزولی شدند.
وی با اشاره به تلاش های دولت دوازدهم برای بهبود شاخص های اقتصاد کلان اظهار داشت: در سال 95 به حدود شاخص های اقتصادی کشور در سال 84 رسیدیم.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصاد و دارایی افزود: 30 درصد از درآمد کل کشور مربوط به درآمدهای نفتی است اما سهم نفت در تولید ناخالص داخلی کشور 15 درصد شده و می توان گفت سهم نفت کاهش یافته است.
میرشجاعیان گفت: هر قدر سه قوه کشور با یکدیگر تعامل بیشتری داشته باشند مسیر اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی هموار تر می شود اما اکنون تعامل این سه قوه کم است.
وی افزود: ارتباط منظم با قوه قضاییه نداریم در حالی که چهار شاخص از شاخص های بهبود فضای کسب و کار مستقیم به قوه قضاییه مربوط می شود.
وی در ادامه به موضوع ساماندهی صدور مجوزها و رفع موانع از مسیر کسب و کار اشاره کرد و اظهار داشت: برای ساماندهی مجوزها 45 درصد استعلامات مربوط به قوه قضاییه و نیروی انتظامی است.
میرشجاعیان افزود: سهولت کسب و کار و رقابت پذیری جهانی شاخص های بین المللی برای بهبود فضای کسب و کار در هر کشوری است و بر این اساس و سیاست هایی که در سال های اخیر در کشور اجرا شده رتبه ایران در موضوع رقابت پذیری هفت پله ارتقا یافته و به رتبه 69 رسیده است.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی افزود: در پنج سال گذشته در شاخص جهانی سهولت کسب و کار از میان 189 کشور جهان به رتبه 117 دست یافتیم اما اکنون به دلیل تلاش دیگر کشورها رتبه ایران به 124 رسیده است.
میرشجاعیان گفت: در حوزه تامین مالی خارجی از رتبه هفت به رتبه پنج بهبود وضعیت یافته ایم و هزینه های تامین مالی در کشور با این بهبود رتبه 10 درصد کاهش یافته است.
وی یادآور شد که از مجموع قراردادهای فاینانس و خطوط اعتباری خارجی که در دولت تدبیر و امید به امضا رسیده، تاکنون 32.6 میلیارد دلار به مرحله انجام رسیده و قراردادهای آن امضا شده است.
معاون اقتصادی وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: برای 280 طرح نیز 24 میلیارد دلار اختصاص یافته که از ابتدای امسال هشت میلیارد و 450 میلیون دلار آن محقق شده است.
میرشجاعیان افزود: در حوزه سهام عدالت پس از 10 سال حرکت خوبی انجام شد و در بازار سرمایه و بورس نیز شاخص ها افزایش یافته است.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی افزود: در سال 96 نیز با توجه به مشکلات پیش آمده به وسیله موسسات اعتباری با کار فشرده ای که انجام شد، این موسسات ساماندهی شدند.