خبرگزاری کار ایران

کشورداری با شعار و احساسات نمی‌شود/همیشه عده‌ای می‌گویند پول نفت چه شد

کشورداری با شعار و احساسات نمی‌شود/همیشه عده‌ای می‌گویند پول نفت چه شد
کد خبر : ۵۹۱۹۹۴

وزیر نفت با بیان این که جریان اقتصادی کشور به سمت خوبی است، گفت: مسیری که می‌رویم درست است، زیرا تورم را کنترل کرده است و به دنبال جلب سرمایه‌گذار خارجی هستیم.

به گزارش ایلنا، بیژن زنگنه در نشست شورای اداری استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان در این منطقه از سوی وزارت نفت خرج طرح‌هایی غیر از طرح‌های نفتی شده است و این روند ادامه می‌یابد.

وی افزود: این طرح‌ها در زمینه‌های مختلف ورزشی، فرهنگی و ساخت جاده و راه بوده است؛ در پروژه‌های گازرسانی روستایی هم اکنون استان‌هایی مانند کهگیلویه و بویراحمد از میانگین کشوری بالاتر بوده و دلیلش این بوده است که به جنگل‌ها آسیبی نرسد.

وزیر نفت با تبریک ایام‌الله دهه فجر گفت: پس از پیروزی انقلاب شهدای زیادی دادیم که نماد فداکاری‌های ملت است و خانواده‌های زیادی فداکاری کردند و معتقدیم بدون مردم نمی‌شود کارها را پیش برد.

اقدام‌های ناپسند برای جلوگیری از پیشرفت ایران

زنگنه با اشاره به کارشکنی‌های برخی کشورهای منطقه، گفت: ما امروز مشکلات زیادی در منطقه داریم و تعدادی کشورها هستند که هم و غم خود را بر جلوگیری از پیشرفت ایران گذاشته‌اند.

وی در این باره افزود: زمانی که یادداشت تفاهمی با شرکتی بین‌المللی امضا می‌کنیم، بعضی‌ها آن‌ها را فرا می‌خوانند و می‌گویند چرا با آن‌ها تفاهم‌نامه امضا کرده‌اید و دیگر با شما کار نمی‌کنیم و اگر خواهان کار با ما هستید با ایران همکاری نکنید.

وزیر نفت ادامه داد: این کار صحیحی نیست و در بین همسایه‌ها بد است و نمی‌خواهم نام ببرم و البته این‌ اقدام‌ها غیر از توطئه آمریکایی‌ها و صهیونیست‌هاست، اما یک مسلمان نباید با مسلمان دیگر این کار را بکند.

زنگنه افزود: ما مشکلاتی داریم، اما جریان اقتصادی به سمت خوبی پیش می‌رود.

وی ادامه داد: از آنجا که در دولت‌های مختلف بوده‌ام وضع سال ۸۴ را به خوبی می‌دانم و آمار می‌گوید وضع اقتصادی ما در نیمه سال ۸۴ از نظر تولید و بیکاری و جذب سرمایه‌ استثنا بود، اما همان موقع هم عده‌ای می‌گفتند پول نفت کجا رفت و چرا سر سفره مردم نرفت.

وزیر نفت گفت: اکنون بروند همه فیلم‌های آن روز را بگذارند و ببینند چه می‌گفتند، در حالی که اوضاع خوب پیش می‌رفت، وضع رشد اقتصادی خوب  و تورم کنترل شده بود و انسجام مدیریتی داشتیم و سلامت در سیستم وجود داشت، اما اتفاق‌هایی افتاد و شرایط به هم ریخت، من غبطه آن روزها را می‌خورم.

کشورداری با شعار و احساسات نمی‌شود

زنگنه با بیان این که کشورداری با شعار و احساسات نمی‌شود، تصریح کرد: اگر با احساسات جلو برویم به فقر مردم منجر می‌شود، برخی اوقات باید کار سخت را برای بقای خوب انجام داد و اکنون با وجود مشکلات موجود و ایراد‌هایی که به دولت می‌گیرند و من هم بسیاری از آن‌ها را وارد می‌دانم، اما مسیری که می‌رویم درست است زیرا تورم کنترل شده است و به دنبال جلب سرمایه‌گذار خارجی هستیم.

وی افزود: اگر تاسیسات ما نوسازی شود کار انجام می‌شود و سرمایه‌گذاری بالا می‌رود و با وجود این که طرح‌ها ۵ تا ۶ میلیارد دلار پول می‌خواهد باید از بخش خصوصی استفاده کرد و بخشی را از خارج بگیریم و اگر از خارج سرمایه‌گذار بگیریم امنیت هم تأمین می‌شود.

وزیر نفت تصریح کرد: اگر بخش پتروشیمی نبود تحریم‌ها قابل تحمل نبود، هم اکنون بزرگترین قلم صادراتی غیر نفتی ما محصولات پتروشیمی است.

همکاری با دیگران در عین ابتکار داخلی

زنگنه اعلام کرد: ارزش مجموع تولیدات ما در صنعت پتروشیمی ما به ۲۰ میلیارد دلار رسیده است، در حالی که در دوره دولت اصلاحات ارزش تولید پتروشیمی ما یک میلیارد دلار بود.

وی افزود: باید با دیگران همکاری و در عین حال ابتکار داخلی داشته باشیم، همچنانکه در گازرسانی روستایی مجلس شورای اسلامی به ما اجازه داد از محل صرفه‌جویی در مصرف فرآورده‌ها (بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳) با پول آن گازرسانی روستایی شود.

وزیر نفت تصریح کرد: تاکنون با استفاده از بند «ق» در این زمینه ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده و یک ریال آن هم از بودجه عمومی کشور نبوده است، در غیر این صورت این پول تا ۵۰ سال آینده هم در نمی‌آمد.

زنگنه گفت: اکنون مردم راضی هستند و از طریق این اقدام اشتغال ایجاد شده زیرا برای نمونه ۴,۵ میلیون خانوار را گازرسانی کردیم یعنی ۱۲ میلیون بخاری گازی در کشور تولید می‌شود که اگر این کار را نکرده بودیم چنین تقاضایی هم نبود.

همیشه عده‌ای می‌گویند پول نفت چه شد

وی با بیان این که همه تجهیزات و لوازم گازرسانی روستایی ساخت داخل بوده است، گفت: همیشه عده‌ای می‌گویند پول نفت چه شد که حرف‌های سال ۸۴ دوباره تکرار می‌شود.

وزیر نفت گفت: با پیشرفت و تکمیل طرح‌های د حال اجرا، استان کهگیلویه و بویراحمد از فارس هم صنعتی‌تر می‌شود.

وی افزود: نمایندگان مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی به دنبال طرح‌ها و پروژه‌های نفتی در این استان هستند و اکنون کار پروژه پتروشیمی گچساران در حال اجراست.

زنگنه گفت: برای اتیلن تولیدی که سال ۹۸ در استان شما تولید خواهد شد باید فکری کرد و آن را به وسیله یک خط لوله انتقال اتیلن به جای دیگری منتقل کنیم.

طرح‌های پلی‌اتیلن دهدشت و گچساران زنجیره را تکمیل می‌کنند

وی تصریح کرد: طرح‌های پلی‌اتیلن دهدشت و گچساران اجرا می‌شود که دارای ارزش افزوده خوبی هستند و زنجیره را تکمیل می‌کنند و در واحد جی‌جی‌پی دنا، ۱۰۰ کارخانه می‌تواند در بخش پایین دست و صنایع تکمیلی فعالیت کند.

وزیر نفت گفت: زنجیره پایین دست تولید پروپیلن، قوی تر از اتیلن است و به همین دلیل در آن منطقه کارخانه‌های زیادی در پایین دست ایجاد خواهد شد.

کهگیلویه و بویراحمد از استان فارس صنعتی‌تر می‌شود

زنگنه با بیان این که با این پروژه‌ها استان شما استانی صنعتی می‌شود و از استان فارس هم پیش خواهید افتاد، افزود: الان استان خوزستان و عسلویه را که کنار بگذاریم بیشترین پتروشیمی‌ها را در کرمانشاه و این جا خواهیم داشت و استان شما ۶ پتروشیمی مادر خواهد داشت.

وی ادامه داد: آقای تاجگردون، نماینده مردم گچساران پیگیر موضوع استفاده از گازهای همراه نفت است، هر چند که این گازها همان دلار سبز است و ارزش آن از گاز طبیعی داخل لوله بیشتر است و می‌توان خوراک پتروشیمی شود، اما به سرمایه‌گذار نیاز دارد.

حفاظت از محیط زیست باید در پروژه‌ها لحاظ شود

وزیر نفت گفت: من به آینده کهگیلویه و بویراحمد امیدوارهستم  و تاکید می‌کنم که باید درپروژهای این استان محیط زیست به خوبی حفظ شود و با صنعت منافات نداشته باشد، همان گونه که در اروپا صنعت و محیط زیست با هم هماهنگ هستند.

زنگنه افزود: اگر این کارها انجام شود برای ده‌ها هزار نفر شغل ایجاد می‌شود در حالی که همه به دنبال کار دولتی هستند و اگر پروژه‌ها راه بیفتد از هر پتروشیمی هزار شغل ایجاد می‌شود، در حالی که در مجتمع‌های پتروشیمی‌ در حال فعالیت منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی ۷ تا ۸ هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز