مقامهای پکن خبر دادند؛
تلاش مسئولان امداد و نجات چین برای خارج کردن سوخت سانچی
وزارت حمل و نقل چین امروز – پنجشنبه- اعلام کرد که مسئولان امداد و نجات این کشور در حال تلاش برای خارج کردن هزار و ۹۰۰ تن سوخت از موتور کشتی سانچی هستند.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، وزارت حمل و نقل چین حدود یک ماه پس از حادثه برای نفتکش ایرانی سانچی اعلام کرد که مسئولان امدادی این کشور تلاش میکنند هزار و ۹۰۰ تن سوخت بنزین که معمولا در موتورهای کشتی استفاده میشود را از سانچی خارج کنند.
این وزارتخانه اعلام کرده است که سوخت این نفتکش هنوز تخلیه نشده و امکان آلوده کردن محیط دریا همچنان وجود دارد. این سوخت برای اکوسیستم دریایی به شدت مضر است و زمانی که نشت کند، کنترل آن دشوار خواهد بود.
پنج قایق چینی، یک کشتی ژاپنی و یک کشتی متعلق به کرهجنوبی در این عملیات پاکسازی مشارکت دارند. در همین حال، بررسی دلایل این حادثه و فرایند رمزگشایی از جعبه سیاه سانچی همچنان ادامه دارد.
پس از برخورد یک نفتکش ایرانی حامل ۱۰۰ هزار تن میعانات گازی با یک کشتی چینی در شرق دریای چین و سرازیر شدن نفت و میعانات گازی به دریا وسعت لکه نفتی ایجاد شده به صدها کیلومتر میرسد.
در پی این تصادف و انفجار کشتی نفتکش ایرانی، ۳۲ خدمه آن جان خود را از دست دادند. کشتی نفتکش ایرانی پس از انفجار به مدت یک هفته در آتش سوخت و پس از آن در آبهای چین، ژاپن و کرهجنوبی غرق شد.
نفتکش سانچی که با پرچم پاناما در حال حرکت بود، معادل حدود یک میلیون بشکه نفت خام را به مقصد کرهجنوبی حمل میکرد.
بنا بر اعلام فدراسیون بینالمللی آلودگی صاحبان تانکها، این تصادف و نشت نفت و گاز به دریا منجر به ایجاد بزرگترین لکه نفتی طی ۳۵ سال گذشته شده است.
مقامهای مسئول برای تخمین وسعت این لکه نفتی با مشکلاتی مواجه شدهاند چرا که میزان آن به دلیل شرایط اقیانوس روزانه تغییر میکند. اما نگرانیها درباره تاثیرات احتمالی این لکه نفتی بر مناطق ماهیگیری و اکوسیستمهای دریایی حساس ژاپن و کرهجنوبی در حالی افزایش است.