معاون علمی پژوهشی وزیر نفت خبرداد؛
امضا قرارداد ساخت ۵ قلم کالای مورد نیاز صنعت نفت/تا سال ۱۴۰۰ تولید نفت خام کشور ۵ /۴ میلیون بشکه در روز خواهد بود
معاون علمی پژوهشی وزیر نفت از امضا قرارداد ساخت ۵ قلم کالای مورد نیاز صنعت نفت خبرداد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حبیبالله بیطرف در چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژی کیش درباره پتانسیلهای صنعت نفت و گاز ایران اظهار داشت: کشور ما دارنده ۹ درصد ذخایر نفت جهانی (۸ /۱۵۷ میلیارد بشکه) است. همچنین ما پتانسیل این را داریم که روزانه ۶ میلیون بشکه نفت خام تولید کنیم. ضمن اینکه دارنده ساختارهای توسعه یافته نفت و گاز طبیعی هستیم.
معاون علمی پژوهشی وزیر نفت ادامه داد: کشور ما علاوه بر نفت دارنده ۱۸ درصد از ذخایر گاز طبیعی جهان به میزان ۳۴ هزار میلیارد متر معکب است. همچنین پتانسیل تولید گاز طبیعی سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد متر مکعب را دارد بنابراین بزرگترین دارنده مجموعه ذخایر نفت و گاز طبیعی در جهان هستیم.
وی با اشاره به میزان ذخایر و تولید نفت خام در مناطق مختلف جهان اظهار داشت: کشور ما ۹ درصد از ذخایر نفت خام جهان را داراست و به لحاظ تولید نفت خام نیز ۴ درصد نفت خام جهان را تولید میکند.
بیطرف درباره میزان ذخایر و تولید گاز طبیعی در مناطق مختلف جهان و رتبه ایران بیان کرد: کشورما ۱۸ درصد ذخایر گاز طبیعی در مناطق مختلف جهان را داراست و ۵ درصد تولید گاز طبیعی سبک در مناطق مختلف جهان نیز متعلق به ایران است.
وی درباره اهداف برنامه ششم توسعه در بخش نفت و گاز گفت: در فاصله سالهای ۹۶ تا ۱۴۰۰ تولید نفت خام کشور ۵ /۴ میلیون بشکه در روز میعانات گازی ۹۵ /۰ میلیون بشکه در روز و گاز طبیعی ۱۱۰۰ میلیون متر مکعب در روز خواهد بود.
بیطرف سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز کشور را در اهداف برنامه ششم توسعه در بالادستی ۱۳۴ میلیارد دلار و بخش پایین دست ۶۷ میلیارد دلار عنوان کرد.
وی درباره برنامههای اساسی وزارت نفت در توسعه فناوری اظهار داشت: توسعه میادین نفت و گاز با مدل IPC، توسعه فناوری در فرآیند ساخت داخل تجهیزات و کالاهای پرمصرف در صنعت و نفت و گاز ،توسعه فناوری در اجرای قرارداد پژوهشی حوزه بالادست با دانشگاه و مراکز پژوهشی معتبر ایرانی و توسعه فناوری در اجرای قراردادهای پژوهشی حوزه پایین دستی با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی معتبر ایرانی از جمله این برنامهها است.
معاون وزیر نفت با اشاره به اهداف کلیدی فناورانه صنعت نفت اظهار داشت: به کارگیری فناوریهای روز دنیا برای ازدیاد برداشت نفت و گاز از میادین انتقال فناوری به کارفرما، پیمانکاران، مشاوران، سازندگان تجهیزات و دانشگاههای ایرانی از جمله این اهداف است.
وی درباره مسئولیت طرف خارجی در قراردادهای IPC اظهار داشت: مهندس مخزن، مدیریت پروژه، تامین مالی پروژه، توسعه و تولید میدان از جمله این مسئولیتها است و پیمانکار اصلی برای انجام تمام عملیات اجرایی موضوع قرارداد باید با برگزاری مناقصه نسبت به انتخاب پیمانکار دست دوم IPC ، EPC ,GC , OSC اقدام کند.
بیطرف با بیا اینکه توسعه فناوری در اجرای قراردادهای IPC از جمله اهداف آن است گفت : از دیگر برنامهها، انتقال فناوری به شرکتهای ایرانی اکتشاف و تولید است. همچنین باید انتقال فناوری به شرکتهای GC.OSC.EPC صورت گیرد. انتقال فناوری به تامین کنندگان و سازندگان ایرانی و همچنین انتقال فناوری مهندسی مخزن به دانشگاههای ایرانی از دیگر برنامههای آن است.
معاون وزیر نفت در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت داخل ۱۰ گروه خانواده کالایی مورد نیاز صنعت نفت اظهار داشت: تاکنون برای ۷ گروه از اقلام دهگانه مناقصه برگزار و قراردادهای ۵ گروه آنها منعقد و فرآیند طراحی و ساخت و انتقال فناوری در حال انجام است.
وی همچنین درباره ایجاد مراکز ازدیاد برداشت در دانشگاهها و پژوهشگاههای معتبر کشور در غالب ۹ قرارداد پژوهشی میدان محور اظهار داشت: تاکنون برای مطالعه میدان منصوری با دانشگاه شیراز ، اهواز ، پژوهشگاه صنعت نفت ، گچساران، دانشگاه صنعت نفت ، کرنج، دانشگاه آزاد، کوپال، دانشگاه شریف ، سروش ، دانشگاه سهند تبریز، دارخوین ، دانشگاه امیرکبیر قرارداد منعقد شده اند.