خبرگزاری کار ایران

وزیر ارتباطات:

استارت‌آپ‌های ایرانی بالاترین میزان خلاقیت را در تمام دنیا دارند/ باید سواد نوین را در حاکمیت افزایش دهیم

استارت‌آپ‌های ایرانی بالاترین میزان خلاقیت را در تمام دنیا دارند/ باید سواد نوین را در حاکمیت افزایش دهیم
کد خبر : ۵۸۴۳۴۳

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: کسب و کارهای نوین ایرانی در رتبه اول کسب و کارهای نوپا و خلاق در جهان هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست با صاحبان استارت‌آپ‌ها برای بررسی مشکلات کسب و کارهای نوین و استارت‌آپی در ایران با اشاره به موج استارت‌آپی گفت: این طبیعی است که هر زمانی فناوری تاثیراتی بر روی جامعه هدف گذاشته است و امروزه فناوری زندگی بشر را تغییر داده است. ایستادگی در برابر موج تغییر منطقی نیست و باید از همین مساله به نحو مثبت استفاده کرد.

وی ادامه داد: بلاکچین یک فناوری جدید است که می‌تواند در چند سال آینده تحولی شگرف در دنیا ایجاد کند. اگر ساختارها و سایر موارد را درک نکنیم در عرصه رقابت فناوری و فرهنگ دچار مشکل می‌شویم و فناوری بر فرهنگ پیروز می‌شود.

آذری جهرمی با بیان اینکه ادغام فناوری در اقتصاد در عصر جدید یک مساله جدی است، اظهار داشت: شرکت‌ها در این حوزه اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند. کشورها در حال برنامه‌ریزی در اقتصاد دیجیتال هستند  به طوری که ۱۰ سال گذشته شرکت نخست دنیا را شرکت‌های نفتی تشکیل می‌دادند اما اکنون شرکت‌های فناوری اطلاعات جای آنها را گرفته‌اند و آمریکایی‌ها سرمایه‌گذاری جدی را در این عرصه انجام داده‌اند؛ در حقیقت این مسئله به این معنی است که آینده اقتصاد، اقتصاد دیجیتال است. چالش‌های فناوری، چالش‌های پیش روی تمام دنیاست. با ایستادگی در مقابل چالش‌ها سهمی از نوآوری‌های جدید کسب نمی‌کنیم.

وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: هم‌اکنون دو راه حل در برابر استارت‌آپ‌ها داریم؛ اول اینکه می‌توانیم خودمان را به این سیل بسپاریم و راه حل دوم این است که در مقابل این حجم نوآوری ایستادگی کنیم.

آذری جهرمی درباره استارت‌آپ‌های ایرانی تاکید کرد: کسب و کارهای نوین ایرانی در رتبه اول کسب و کارهای نوپا و خلاق در جهان هستند. مساله مهم این است که ما باید مطالعه کنیم و سواد نوین را در حاکمیت افزایش دهیم.

وزیر ارتباطات با اشاره به مدل‌های سرمایه گذاری در ایران گفت:‌برای بلوغ یک استارت‌آپ نیاز به مدل‌های مختلف سرمایه‌گذاری است به همین دلیل برای این بحث اقدامات مهمی انجام شده است. اگر امروز کسب و کارها نیاز مردم را رفع نکنند مردم منتظر آنها نمی‌مانند و به سراغ سیستم‌های مشابه خارجی می‌روند. در صورتی که کسب و کار ما ایجاد نشود و مردم از آن حمایت نکنند بستر بومی شکل نمی‌گیرد.

وی افزود: سهم بخش ارتباطات در اقتصاد ملی مشخص است اما سهم بخش فناوری اطلاعات با خدمات تداخل دارد. باید در بودجه سال آینده بخش فناوری اطلاعات سرفصل خود را داشته باشد.

آذری جهرمی درباره شبکه ملی اطلاعات گفت: مفهموم شبکه ملی اطلاعات آنطور که عده‌ای معتقدند، محصور کردن نیست بلکه وظیفه دارد ضمن تثبیت بازارهای داخلی به دنبال سهم خارجی باشد. شبکه ملی اطلاعات بستری برای رشد کسب و کارهای نوپاست. بنای دولت بر شفافیت بوده است و در زمان برخی محدودیت‌ها کسب و کارها دچار خسارت شده‌اند که یک عیب تلقی می‌شود. اما به هر صورت این اتفاق رخ داده است. اگر نظام اقتصادی ما به زیرساختی که تهدید به تحریم می‌شود وابسته باشد تکلیف کسب و کارهایی که در آن فعالیت می‌کنند چیست؟ در حقیقت عقل سلیم نمی‌پذیرد که زیرساخت اقتصادی بر روی چنین بستری باشد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه وام‌هایی با بهره پایین به کسب و کارهای نوین در شهرستان‌ها ارائه می‌شود، گفت: یکی از روش‌های تامین مالی شرکت‌ها، سرمایه‌گذاری خطرپذیر است. اگر چنین سرمایه‌ای در اختیار کسب و کارهای نوپا قرار نگیرد این دسته از استارت‌آپ‌ها بزرگ نمی‌شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز